Djokovic & company

• Odgovora: 45
Stranice: « 1 2 3 4 5 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
Odg: Djokovic & company
« Odgovor #10 poslato: 12:04:31, 14.Mar.2009. »
Đoković: Nadal je najbolji, ali ne nepobediv
Subota, 14. mart 2009. 11:17    

Rafael Nadal, prvi teniser sveta i pobednik Otvorenog prvenstva Australije, nije "nepobediv", izjavio je teniser Srbije Novak Đoković u SAD, gde brani titulu na turniru u Indijan Velsu.

"Pitanje je samopouzdanja i u tom smislu on (Nadal) je neverovatan", rekao je Đoković na konferenciji za novinare, pred sutrašnji meč protiv Argentinca Martina Vasalja Argelja.

On je za Nadala rekao da je "fizički najsnažniji igrač na terenu", ali i da ima "neverovatnu sposobnost da ostane koncentrisan do poslednjeg poena, bilo da igra finale Vimbldona ili prvo kolo nekog malog turnira".

"Rafael Nadal zaslužuje da bude prvi u svetu... Ali mislim da nije nepobediv, posebno na ovoj (tvrdoj) podlozi", rekao je Đoković.

Đoković je Španca prošle godine na turniru u Indijan Velsu pobedio u polufinalu.

Nagradni fond tunira u Indijan Velsu, koji se igra od 11. do 22. marta, iznosi 9.000.000 dolara za ATP i WTA kunkurenciju, a pored Novaka Đokovića titulu u ženskoj konkurenciji brani Ana Ivanović.

(Beta/MONDO)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #11 poslato: 01:17:36, 18.Mar.2009. »
IV: Đoković tri koraka od finala
Utorak, 17. mart 2009. 23:32    

Šampion Indijan Velsa plasirao se u osminu finala. Novak Đoković, pobednik ovog Mastersa od prošle sezone i treći teniser sveta, posle sat i 46 minuta nadigrao je Nemca Tomija Hasa u trećem kolu - 2:0 (6:2, 7:6).

Do finala, gde će pokušati da odbrani titulu i 1.000 ATP poena, treći nosilac 4.500.000 dolara vrednog turnira u kalifornijskog pustinji, mora da napravi još tri koraka, a prvi je protiv pobednika duela Stanislas Vavrinka - Sem Kveri.

Has, nekada drugi igrač sveta (2002), nije bio konkurentan protivnik Đokoviću u prvom setu, kada nije došao ni do brejk lopte, a dva puta je glatko izgubio, prilikom prvog servisa (0:1) i trećeg (1:4). Delovalo je tada da će Đoković lako doći do druge pobede nad osvajačem 11 turnira, posle pobede u šesnaestini finala Rolan Garosa 2006. godine, ali ispostavilo se da je drugi set bio "na nož".

Has je prvi predao svoj servis i u drugom setu (1:2), ali ga je odmah vratio i tada je krenula igra nerava u kojoj je sve do taj-brejka prvi u vođstvo dolazio Nemac. Da je Novak, ipak, bolji teniser, slutilo je to što je Has nekada po deset minuta morao da se bori da dobije svoj servis gem, Đoković je u drugom setu imao devet brejk lopti, ali posle brejka u trećem gemu nije uspeo ponovo da slomije rivala.

Has je odlično servirao, a kada bi pogodio prvi servis, Srbin nije uspevao da ga nadigra.

Imao je trenutno 64. teniser sveta, rođen 3. aprila 1978. godine i malo sreće. Pri rezultatu 3:3, spasio ga je čelendž, a bio je u pravu "za" dva milimetra.

Kada je meč već došao u taj-brejk, u njemu je Has uspeo da osvoji samo prvi poen. Đoković je dobio peti, od devet taj-brejkova ove sezone i to ubedljivo sa 7:1, tako da sada očekuje ili neugodnog Švajcarca, sa kojim se nekoliko puta sastajao ili visokog Amerikanca, kojem je servis najveće i, verovatno, jedino pravo oružje.

U prvom kolu, Đoković je bio slobodan, a u drugom je savladao Argentinca Martina Vasalja Arguelja (7:5, 6:4).

(N. J. - MONDO)

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
    • Facebook
« Odgovor #12 poslato: 11:56:05, 18.Mar.2009. »
INDIJAN VELS: Nole čeka Vavrinku
Sreda, 18. mart 2009. 10:33    

Novak Đoković je izborio plasman među 16 najboljih na turniru u Indijan Velsu, savladavši u trećem kolu Tomija Hasa sa 6:2, 7:6.

Đoković, koji na turniru u Kaliforniji brani titulu, za ulazak u četvrtfinale boriće se sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koji je bio bolji od domaćeg takmičara Sema Kverija (2:6, 7:5, 7:6).

Najbolji srpski igrač ima pozitivan skor protiv Švajcarca - odigrali su ukupno šest mečeva do sada i Đoković je slavio na četiri.

Prošle godine Nole je bio bolji od člana Dejvis kup selekcije Švajcarske u finalu turnira u Rimu (2:1), a takođe ga je eliminisao u četvrtfinalu Indijan Velsa u dva seta.

Đoković je pobedio Vavrinku i 2007. na turniru u Beču i osvojio titulu, a pre tri godine trijumfovao je i u meču Dejvis kupa u Ženevi, koji je Srbija na kraju izgubila.

Vavrinka, koji je trenutno 16. igrač sveta, nadigrao je trećeg sa ATP liste 2006. godine u Beču i Umagu, kada je Đoković predao meč u prvom setu.

Đoković se nada da će protiv Vavrinke igrati mnogo bolje i koncentrisanije i iskoristiti svaku šansu.

On je na duelu protiv Hasa ubedljivo dobio prvi set, a onda u drugom napravio nekoliko grešaka, koje su ga sprečile da meč privede ranije kraju. Srpski igrač je vodio rezultatom 5:3, ali je okončao duel u svoju korist tek posle taj brejka.

"Imao sam prilike da meč okončam mnogo ranije, ali sam napravio nekoliko nepotrebnih grešaka, zbog čega sam morao da odigram još četiri dodatna gema, a zatim i taj-brejk", izjavio je Đoković, koji je ubedljivo slavio na poene - 7:1.

Meč Đokovića i Vavrinke, koji je 16. nosilac u Indijan Velsu, trebalo bi da počne u sredu kasno uveče, oko 23 časa.

Ukoliko sa uspehom savlada i treću prepreku na turniru u Kaliforniji, Nole će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela David Ferer (Španija) - Endi Rodik (SAD).

Turnir u Indijan Velsu igra se za ukupni nagradni fond od 4,5 miliona dolara, pobedniku će pripasti 1.000 ATP bodova uz ček od 605,500 dolara.

(MONDO)

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
    • Facebook
« Odgovor #13 poslato: 11:45:24, 19.Mar.2009. »
Đoković: Nisam favorit protiv Rodika
Cetvrtak, 19. mart 2009. 10:17    

Pobedu nad Stanislasom Vavrinkom u osmini finala turnira u Indijan Velsu (7:6, 7:6), Novak Đoković će morati brzo da zaboravi i okrene se narednom izazovu.

U četvrtfinalu će igrati protiv Endija Rodika, ljubimca domaće publike. Obojica su u najavi meča izjavila da su "istoriju međusobnih okršaja zaboravili".

Do sada su igrali četiri puta, rezultat je 2:2, a poslednji put su se sastali na minulom Australijan openu kada se srpski teniser predao zbog iscrpljenosti pri vođstvu Amerikanca - 6:7, 6:4, 6:2, 2:1.

Prethodno, Novak je slavio u četvrtfinalu US opena prošle godine i tada ga je Rodik kritikovao rečima da "ima 16 povreda i da se folira". Đoković mu je odgovorio da su ga te "prozivke inspisirale".

Kasnije su se pomirili, Amerikanac je rekao da se samo šalio i da Novak mora da prihvati šalu kad se već šali na tuđ račun, misleći pritom na njegove čuvene imitacije kolega.

"Šta je bilo, bilo je", izjavio je treći nosilac turnira u Indijan Velsu uoči petog megdana sa Rodikom.

"Tada sam reagovao kako sam se osećao u tom trenutku. Možda sam pogrešio, možda i nisam. Bez obzira na sve, volim da igram ovde, jer sam ostvario najbolji rezultat pored gren slem titule", dodao je branilac titule u Indijan Velsu.

Srpski teniser je naglasio da je svaki meč sa Rodikom na njegovom terenu izuzetno težak.

"Teško je igrati protiv njega, naročito u SAD. Ne prihvatam ulogu favorita, biće to veliki izazov za obojicu", zaključio je Đoković.

Sedmi nosilac se složio sa trećim da je sve što je bilo između njih odavno gurnuto pod tepih.

"Jesmo li najbolji prijatelji? Nismo, ali poštujemo jedan drugog".

Endi Rodik je u osmini finala u Indijan Velsu eliminisao Španca Davida Ferera - 7:6, 3:6, 6:3.

Đoković je igrao dva seta protiv Vavrinke, ali je oba dobio u taj-brejku.

"Znam da ne igram sjajno, ali je velika stvar dobiti dva taj-brejka", završio je priču Novak Đoković.

(MONDO)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #14 poslato: 10:19:40, 21.Mar.2009. »
Đoković: Jednostavno, bez rešenja
Subota, 21. mart 2009. 09:31    

Novak Đoković je predao tron u Indijan Velsu osvojen prošle godine. Sa njega ga je sklonio Endi Rodik - 6:3, 6:2, posle 69 minuta provedenih na terenu u četvrtfinalnom okršaju.

Opšte mišljenje je da je borba bila neravnopravna i da je pobednika odlučio Novak Đoković. Svojim greškama je poslao Amerikanca u polufinale.

To je i sam priznao odmah posle meča.

"Bio je ovo jako loš dan. Nema šta da se kaže, on je igrao solidno, ali ništa specijalno. Sve je bilo do mene, napravio sam neverovatno veliki broj neiznuđenih grešaka", ocenio je treći teniser sveta.

"Nisam imao reakciju na terenu. Bez osećaja za loptu, bez dobrog kretanja. Jednostavno, bez rešenja", jasan je bio Novak Đoković.

Nije se srpski teniser žalio na vrućinu niti na druge uslove, svu krivicu za neupseh je preuzeo na sebe.

"To su neki drugi razlozi. Teško ih je objasniti", zaključio je Novak Đoković.

Svestan je bio i Endi Rodik da je lako pobedio zahvaljujući lošoj predstavi rivala, a ne zato što je blistao na terenu. Ipak, nije mogao da objasni zašto je Novak bio tako loš.

"Mogu samo da nagađam", kratko je Endi Rodik prokometarisao igru Đokovića.

Endi Rodik će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala koji je lako položio na pleća Argentinca Huana Martina del Potra - 6:2, 6:4.

Prethodno, za plasman u finale će igrati Rodžer Federer i Endi Marej.

(MONDO)

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
    • Facebook
« Odgovor #15 poslato: 12:24:30, 23.Mar.2009. »
ATP i WTA: Marej sve bliži Đokoviću
Ponedeljak, 23. mart 2009. 11:41    

Najbolji srpski teniseri Novak Đoković, Viktor Troicki i Janko Tipsarević zadržali su ranije pozicije na u ponedeljak objavljenoj ATP rang listi igrača.

Đoković je i dalje treći na svetu, ali mu se četvrtoplasirani Britanac Endi Marej primakao na 570 bodova zaostatka, posle nedelje u kojoj je naš teniser izgubio titulu u Indijan Velsu, a Marej stigao do finala.

Đoković je na Indijan Velsu ove godine stigao do četvrtfinala, pa mu se Marej, koji je pre 14 dana imao 1.840 bodova manje znatno približio. Ipak, Đokovićevo treće mesto neće biti ugroženo na Mastersu u Majamiju, koji počinje ove nedelje, jer je on prošle godine ispao na startu tog turnira i ne brani ATP bodove.

Troicki, koji je u Indijan Velsu stigao do trećeg kola, ostao je na 41. mestu. Tipsarević se, pored eliminacije u prvom kolu Indijan Velsa, zahvaljujući plasmanu u polufinale čelindžera u Sanrajzu naknadno, zadržao na 46. poziciji.

Srbiju u prvih 200 na svetu predstavljaju i Ilija Bozoljac, koji je 133. na ATP rang listi i Boris Pašanski, trenutno plasiran na 170. mestu.

ATP TOP 10:

1. Rafael Nadal /Španija/ 14.990
2. Rodžer Federer /Švajcarska/ 10.910
3. Novak Đoković /Srbija/ 8.420
4. Endi Marej /Velika Britanija/ 7.850
5. Nikolaj Davidenko /Rusija/ 4.735
6. Endi Rodik /SAD/ 4.610
7. Huan Martin Del Potro /Argentina/ 4.470
8. Žil Simon /Francuska/ 3.930
9. Fernando Verdasko /Španija/ 3.590
10. Gael Monfis /Francuska/ 3.550

(Mondo)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #16 poslato: 23:05:57, 31.Mar.2009. »
Đoković: Conga ima blagu prednost
Utorak, 31. mart 2009. 20:48    

Novak Đoković sastaće se sa Žo-Vilfredom Congom u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju. Biće to težak ispit za našeg najboljeg tenisera, jer je poslednja četiri duela izgubio od Francuza, nakon što ga je u prvom međusobnom susretu pobedio u finalu Australijan Opena 2008. godine.

"Izgubio sam četiri u nizu protiv njega, tako da on ima blagu prednost ovde. Ali, svi mečevi su bili neizvesni. Biće to veliki izazov za mene", rekao je (3) Đoković posle pobede u osmini finala turnira koji je osvojio 2007. godine, nad Čehom Tomašom Berdihom.

Malo kasnije, (10) Conga je dobio sunarodnika (7) Žila Simona, tako da će se dvojica tenisera ponovo sastati posle duela u Melburnu, Bangkoku, Parizu, Šangaju i Marseju.

Đoković je pružio odličnu igru protiv Berdiha i to bi mogao da bude nagoveštaj uspona forme, posle nedovoljno ubedljivog starta sezone.

"Ništa nije lako u ovoj fazi turnira. Igrao sam protiv igrača iz Top 20 i tenisera koji je dobijao mečeve protiv skoro svih rivala iz svetskog vrha. Pokušavao sam da ga pritiskam sve vreme, jer sam znao da je agresivan, ali ne tako konzistentan sa osnovne linije. Napravio je mnogo neiznuđenih grešaka, naročito iz forhenda, tako da sam mogao da menjam ritam i pružim zaista dobru igru danas", rekao je Đoković o meču sa Berdihom.

To je Đokoviću bila deseta pobeda u Majamiju, a prva od 2007. godine, jer je prošle sezone ispao već u drugom kolu, na svom prvom nastupu kao branilac titule, od Južnoafrikanca Kevina Andersona.

"Pobede su neophodne da bi se vratilo samopouzdanje, a upravo to mi se događa u poslednje vreme. Na sreću, češće pobeđujem nego što gubim. Osvojio sam Dubai, dobio nekoliko duela na Indijan Velsu i sad sam u četvrtfinalu Majamija, dobro je...", optimista je treći teniser sveta i treći nosilac 4.500.000 dolara vrednog turnira Serije 1000 na terenima u Ki Biskejnu.

(MONDO)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #17 poslato: 13:52:46, 02.Apr.2009. »
MAJAMI: Novak jači od bolova i Conge!
Cetvrtak, 2. april 2009. 00:09    

Vrućina ga je opet "razbila", ali Novak Đoković je ovog puta izdržao.

Najbolji srpski teniser prekinuo je seriju od četiri poraza u duelima sa Žo Vilfredom Congom i plasirao se u polufinale turnira ATP Masters serije u Majamiju.

Đoković je bio na putu da deklasira svog velikog rivala iz Francuske, ali je sredinom drugog seta zapao u žestoku krizu. Žalio se na bolove u stomaku, zvao je lekara i sve je podsećalo na neslavnu eliminaciju sa Australijan opena.

Kvalitet Novakovog tenisa drastično je opao, u pojedinim momentima se videlo da diše "na škrge", ali je ipak uspeo da odbije sve Congine napade i posle sat i 56 minuta igre slavi rezultatom 6:3, 6:4.

Izvanredno je igrao na mreži, gde je iz 17 izlazaka čak 15 puta osvojio poen. Na ubačen drugi servis osvojio je 64 odsto poena, a Conga samo 35 odsto i to je uz broj neiznuđenih grešaka (22:38) razlog što je sve vreme kontrolisao rezultat.

Đoković sada čeka ime protivnika u polufinalu, koje je na rasporedu u petak, tako da će imati dovoljno vremena da prikupi izgubljenu energiju.

Ostaje da se vidi hoće li se sastati sa Rodžerom Federerom (drugi nosilac) ili Endijem Rodikom (peti). Sa Švajcarcem ima međusobni skor 2:7, a sa Amerikancem 2:3, s tim da su ga obojica pobedila u poslednja dva duela.

Ali ako je Novak mogao da sruši tradiciju protiv Conge, sigurno može i protiv Federera ili Rodika. Dosadašnja četiri meča u Majamiju dobio je bez izgubljenog seta, igra izvanredno i ako opet ne iskrsnu zdravstveni problemi, imaće sasvim realne šanse da ode do finala.

Druga dva četvrtfinala na rasporedu su u četvrtak, sastaće se Rafael Nadal (1) - Huan Martin Del Potro (6) i Endi Marej (4) - Fernando Verdasko (8).

S obzirom na to da je prošle godine ispao već na startu ovog turnira, Đoković je uz 148.000 dolara već obezbedio 360 bodova.

(MONDO)

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
    • Facebook
« Odgovor #18 poslato: 23:20:53, 03.Apr.2009. »
MAJAMI: Novak razbio Federera, a on reket
Petak, 3. april 2009. 21:46    

Očekivao se spektakl od Novaka Đokovića i Rodžera Federera u Majamiju. Očekivalo se i da će pobednika odlučiti nekoliko brejk lopti pošto su obojica fantastično servirali u prethodnom delu turnira.

Međutim, neočekivano, duel drugog i trećeg tenisera sveta je obilovao greškama, u kojima je prednjačio Švajcarac, jer se Srbin bolje prilagodio na uslove za igru i zasluženo pobedio - 3:6, 6:2, 6:3.

Đoković se plasirao u finale, a za trofej koji je osvojio 2007. i ček na 605.500 dolara će se boriti sa boljim iz drugog polufinalnog duela između Endija Mareja (4) i Huana Martina Del Potra (6).

Novak je uspeo da smanji "minus" u okršajima sa Federerom, pobedivši ga treći put u desetom meču.

Vetar je bio veliki protivnik obojici, ometao ih je pri servisima i udarcima, ali ne može da bude opravdanje za pojedine početničke greške nekada velikog Rodžera Federera.

Koliko je Švajcarac bio ljut na sebe svedoči i detalj iz trećeg gema trećeg seta. Pošto je napravio ko zna koju u nizu kardinalnih grešaka, ovaj put na mreži, tresnuo je reket iz sve snage o zemlju i slomio ga.

Rodžer Federer nikada pre to nije učinio.

Meč se može okarakterisati kao čudan, jer su u prethodna četiri kola u Majamiju, dvojica tenisera samo po jednom izgubila svoje servise.

U međusobnom duelu u polufinalu viđeno je čak deset brejkova, a više ih načinio Đoković - šest.

Počelo je kako se i očekivalo. Sigurnim servisima obojice tenisera. Ipak, takav ritam je trajao samo tri gema. Federer je zatim načinio prvi brejk, nedugo zatim i drugi i poveo 5:1.

Sve što je 21-godišnji Beograđanin uspeo da uradi je da uzvrati jednim brejkom, ali je set posle 31 minuta završen rezultatom 6:3 za Švajcarca.

MAJAMI: Novak razbio Federera, a on reket

Tek što je počeo drugi set, slika se promenila na Đokovićevu stranu. Poveo je 3:0, uz brejk prednosti, potom je uzvratio Federer, stigao do 2:3, a prelomni trenutak se zbio u narednom gemu, kada je srpski teniser iskoristio petu šansu za novi brejk - 4:2. Onda je lagano stigao i do 6:2.

Seriju je Đoković nastavio i u trećem setu, vezao je ukupno sedam gemova, od kojih čak četiri na servis Federera za nedostižno vođstvo - 4:0.

Nekadašnji vladar svetskog tenisa je do kraja samo ublažio poraz, uz još jedan brejk, ali je u finišu Novak bio siguran na svom servisu i posle 108 minuta trijumfalno napustio teren - 6:3.

Na kraju, statistika je mnogo toga otkrila. Po broju direktnih poena nije bila velikla razlika, Đoković ih je uknjižio 22, samo dva više od indisponiranog rivala, koji je načinio čak 47 neiznuđenih grešaka naspram 30 Novaka Đokovića.

Pobednik je iskoristio šest od deset brejk prilika, a poraženi četiri od šest.

Na putu ka 13. tituli u karijeri, odnosno petoj na turnirima Masters serije, Novaku će se naći ili vršnjak Marej ili godinu dana mlađi Del Potro.

Sa obojicom ima pozitivan bilns, sa Del Potrom 2:0, a sa Marejom 4:2, ali ga je Britanac dobio u dva poslednja meča.

(MONDO)

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
    • Facebook
« Odgovor #19 poslato: 23:21:20, 03.Apr.2009. »
Federer: Niko od mene više ne očekuje pobede
Petak, 3. april 2009. 23:18    

Rodžer Federer odavno ne liči na teniskog kralja koga je svet obožavao. Sve kredite koji su mu preostali izgubio je u polufinalnom duelu u Majamiju posle poraza od Novaka Đokovića.

Švajcarac je igrao loše, grešio je i u situacijama u kojima se verovatno dobro snalazio i kao junior, a vrhunac je usledio u trećem setu kada je razbio reket. Takav potez se očekuje od mnogih tenisera, ali ne i od Federera, koji važi za gospodina na ATP turu.

"Jednostavno, bio sam isfrustriran. Osećao sam se loše, uradio sam prirodnu stvar", izjavio je Federer.

"Novak je igrao loše u početku, ali sam ja bio gori na kraju", ocenio je tok meča.

Svestan je razloga za 47 neiznuđenih grešaka.

"Imao sam mnogo problema sa tajmingom. Pokušavao sam sve, ali mi ništa nije išlo od ruke. Kada krene loše, mnogo je teško vratiti se u normalu. Bilo je i teško igrati zbog vetra".

Na kraju je Federer priznao tužnu istinu:

"Nisam osvojio poslednjih 20 turnira, pa niko to više i ne očekuje od mene. Posebno mi je bilo teško na tvrdim podlogama i hvala Bogu da je sezona tvrdih podloga završena", zaključio je Rodžer Federer.

(MONDO)

Stranice: « 1 2 3 4 5 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000