Djokovic & company

• Odgovora: 45
Stranice: « 1 2 3 4 5 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Khons

• *
  • 62
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Djokovic & company
« Odgovor #20 poslato: 23:26:32, 03.Apr.2009. »
DJokovic sa Del Portom u finalu!!!  (e*e)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #21 poslato: 09:55:20, 04.Apr.2009. »
Đoković: Ključ pobede u strpljenju
Subota, 4. april 2009. 09:12    

Novak Đoković je u usponu forme. To je nagovestio u prethodnim mečevima u Majamiju, a potvrdio trijumfom u polufinalu nad Rodžerom Federerom - 3:6, 6:2, 6:3.

Srpski teniser nije blistao, daleko od toga, ali nije ni mogao s obzirom na vetar koji je igrače ometao sve vreme.

Međutim, treći reket sveta je igrao mudro. Shvativši da Federer mnogo greši, nije igrao ofanzivno kao inače već je terao rivala na greške.

"Strpljenje je bilo ključ, a to nisam imao u prvom setu", podsetio je Novak Đoković da je duel počeo vođstvo Švajcarca.

"Uslovi za igru su bili izuzetno teški. Vetar je bio prijatan za ljude koji su bili u publici, ali nama na terenu je doneo mnogo muka. Zato je bilo mnogo više grešaka nego direktnih poena", objasnio je Novak Đoković.

Srbin će u finalu igrati protiv Britanca Endija Mareja.

(MONDO)

*

Van mreže Khons

• *
  • 62
  • 0
  • Pol: Žensko
« Odgovor #22 poslato: 09:56:58, 04.Apr.2009. »
Al' sam omasila ;)
Kad je finale?

*

Van mreže king_nis

• *
  • 34
  • 0
« Odgovor #23 poslato: 10:22:51, 04.Apr.2009. »
e stvarno jel zna neko?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #24 poslato: 18:21:48, 04.Apr.2009. »

Finale je sutra u 19h tj u nedelju 5. aprila 2009., trebalo bi na drugom programu RTS. Neka je srecno Djoletu  (e*e)

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
« Odgovor #25 poslato: 00:19:49, 06.Apr.2009. »
Đoković: Bio sam sebi najveći neprijatelj
Nedelja, 5. april 2009. 23:33    

Novak Đoković nije uspeo da osvoji drugu titulu na Mastersu u Majamiju u tri sezone. Posle trijumfalne 2007. godine i svoje prve velike titule i ispadanja već na prvom koraku pre godinu dana, u trećem nastupu u Ki Biskejnu, Srbina je u finalu nadigrao Endi Marej - 0:2 (2:6, 5:7).

Đoković je imao priliku da izjednači na 1:1 u setovima, posle lošeg starta, ali nije iskoristio dve set lopte, posle čega je Škot iskoristio psihološki momenat i preokrenuo set i meč u svoju korist. Dobio je drugi set sa 7:5, iako je gubio sa 5:2, po velikoj vrućini.

"Mislim da sam i ovog puta upravo ja bio najveći neprijatelj samom sebi. Ponovo sam se mučio da se priviknem na vrućinu", rekao je Đoković posle sedmog poraza u 19. ATP finalu u karijeri.

"Bio sam jako nestrpljiv i nepažljiv na startu. Napravio sam veliki broj neiznuđenih grešaka, dok je on igrao solidno, pažljivo, čekao je svoje šanse, servirao dobro i kretao se odlično po celom terenu", prepričao je Srbin početak meča, kada je njegov vršnjak poveo sa 4:0, a potom glatko završio set u svoju korist - 6:2.

Ipak, Đoković je u dva navrata bio na poen od izjednačenja na 1:1 u setovima, oba puta na svoj servis. I, nije uspeo...

"Uspeo sam da se vratim u drugom setu, ali nisam igrao pametno na 5:3. Imao sam dve set lopte... Morao sam to da iskoristim i izjednačim, a posle, ko zna šta bi se dogodilo u trećem setu", osvrnuo se Đoković na detalj koji je prelomio meč.

"Trebalo je tada bolje da serviram. Na prvu set loptu, dobro je reternirao, a na drugu sam napravio duplu servis grešku... Generalno, nisam zadovoljan kako sam igrao danas", sumirao je Đoković treći poraz u sedam mečeva sa Marejom.

(MONDO)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #26 poslato: 11:50:28, 06.Apr.2009. »
ATP: Troicki 36. na svetu, Nole čuva mesto
Ponedeljak, 6. april 2009. 09:55    

Srpski teniser Novak Đoković zadržao je treće mesto na najnovijoj ATP listi, dok je Viktor Troicki stigao do najboljeg plasmana u karijeri.

Đoković ima 9.010 poena, a Marej mu je, zahvaljujući trijumfu u finalu turnira u Majamiju, ozbiljno pripretio i stigao na samo 170 poena razlike.

Troicki su odlične partije u Majamiju dovele do 36. mesta na svetu. Srpski igrač sada ima 1.545 poena, što mu je omogućilo pet pozicija bolji plasman nego pre dve nedelje.

Za razliku od Troickog Janko Tipsarević je pao za deset mesta i nalazi se na 56. mestu sa 1.145 poena.

Ilija Bozoljac je pogoršao poziciju za jedno mesto i sada je 134. na svetu (597 poena), dok Boris Pašanski zauzima 188. poziciju ATP liste, što je za 18 mesta gori plasman nego pre 14 dana. On je osvojio 407 poena.

Prvi na listi i dalje je Španac Rafael Nadal sa 14.470 poena, a na drugom mestu nalazi se Švajcarac Rodžer Federer sa 11.020 poena.

TOP 10
1. Rafael Nadal (Španija) 14.470
2. Rodžer Federer (Švajcarska) 11.020
3. Novak Đoković (Srbija) 9.010
4. Endi Marej (Velika Britanija) 8.840
5. Huan Martin del Potro (Argentina) 4.790
6. Endi Rodik (SAD) 4.340
7. Žil Simon (Francuska) 4.010
8. Fernando Verdasko (Španija) 3.760
9. Nikolaj Davidenko (Rusija) 3.735
10. Gael Monfis (Francuska) 3.600

(MONDO)

*

Van mreže maradonce

• **
  • 150
  • 0
« Odgovor #27 poslato: 13:39:21, 07.Apr.2009. »
bice bolji djoka a i sad treba da budemo zadovoljni njgovim uspehom ;)
Ako se bojiš usamljenosti, ne ženi se.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #28 poslato: 17:33:40, 13.Apr.2009. »
MK: Đoković protiv Hernandeza
Ponedeljak, 13. april 2009. 12:43    

Novak Đoković će u drugom kolu turnira Masters serije u Monte Karlu igrati protiv Oskara Hernandeza.

Španac, koji je do glavnog žreba stigao kroz kvalifikacije, iznenadio je u prvom kolu Francuza Žulijena Benetoa, posle 100 minuta igre - 6:4, 6:4.

Hernandez ima 31 godinu i nikada nije osvojio nijedan turnir. Trenutno je 65. na ATP listi, a protiv Đokovića nikada nije igrao.

Ukoliko srpski teniser, inače treći nosilac na turniru, opravda ulogu favorita u trećoj rundi rival bi mogao da mu bude još jedan Španac, 16. favorit, Nikolas Almagro.

Pre Đokovića, na teren će i Janko Tipsarević. Treći reket Srbije startuje u utorak mečom prvog kola protiv devetog nosioca, Francuza Haela Monfisa, sa kojim se nikada nije sastajao.

Viktor Troicki je još u nedelju počeo takmičenje, ali ga odmah i završio pošto je bolji od njega bio Švajacarac, Stanislas Vavrinka - 2:6, 3:6.

Međutim, Troicki će u paru sa Novakom Đokovićem igrati u dublu. Već u ponedeljak, ne pre 16 sati, srpski tandem će izaći na megdan brazilskom paru Marselo Melo - Andreas Sa.

Nagradni fond turnira u Kneževini je 2.750.000 evra.

(MONDO)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #29 poslato: 23:01:29, 14.Apr.2009. »
Novak bolji nego što je mislio
Utorak, 14. april 2009. 20:44    

Novak Đoković izjavio je da nije očekivao da će u pobedi nad 65. igračem sveta, Oskarom Ernandezom iz Španije, pružiti tako dobru partiju.

"Nisam očekivao da ću odigrati dobro, jer nisam imao vremena da se spremim za promenu podloge. U singlu nisam igrao mečeve na šljaci", rekao je Đoković posle pobede od 2:0 (6:1, 6:2) u drugom kolu turnira Masters serije u Monaku.

Đoković je početkom marta igrao na šljaci u duelu Dejvis kup reprezentacija Srbije i Španije. Loše vreme, međutim, tada je omelo pripreme obe ekipe, a svi su se potom vratili bržim podlogama.

"Bio sam vrlo agresivan, a u isto vreme dovoljno strpljiv, što je vrlo bitna kombinacija za zemljanu podlogu. Nadam se da ću uspeti da nastavim sa igrama na istom nivou", dodao je treći teniser sveta.

Naredni protivnik biće mu bolji iz duela 263. tenisera sveta Žan-Rene Liznara i Španca Alberta Montanjesa, koji je u utorak iznenadio zemljaka Nikolasa Almagra.

(Beta)

Stranice: « 1 2 3 4 5 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000