Primarne direkcije

• Odgovora: 96
Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Primarne direkcije
« Odgovor #50 poslato: 12:53:29, 02.Dec.2009. »
danima razmisljam o primarnim, posto kod mene rade kao sat i sta ce se desiti dolaskom venere i marsa na smc.. venera lagano izlazi iz kvadrata sa mesecom na 28 vage, sada se nalazi na 29 raka, dok je smc na 0 stepenu lava ili 29 raka? venera je vladar 7-me.. mars je na 28 raka, a vladar je asc.. da li je neko imao ovakvu direkciju i sta mu se desavalo?
Direkcija Venera - Mesec ce biti aktivna verovatno do sledece nove godine.

*

Van mreže viksi

• *
  • 6
  • 0
  • Pol: Žensko
« Odgovor #51 poslato: 15:45:51, 02.Dec.2009. »
ona je vec uveliko aktivirana, to mi je jasno.. ali sta reci za smc?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #52 poslato: 19:48:18, 02.Dec.2009. »
Ja licno kod direkcija im ne pridajem neku veliku vaznost iz vise razloga...
Jedan od tih razloga je uredjen sistem + i -.   SMC nam donosi neku vrstu "dobitka", srece, koristi dok JMC nam donosi potencijalne gubitke, lose okolnosti i moguce nepovoljne okolnosti. Obicno ova dva cvora deluju kao dobro uredjen odnos koliko pozitivnog - toliko negativnog...

Preporucujem ti da obratis paznju na "planete" koje prave aspekte a ako bas zelis cvorove da analiziras, mozes uz njihovo osnovno znacenje, polozaj u kucama i aspekte koje prave tokom direkcija drugih astroloskih tela...

*

Van mreže viksi

• *
  • 6
  • 0
« Odgovor #53 poslato: 22:10:07, 03.Dec.2009. »
ok, carobnjak.. u svakom slucaju, javljam sta se desava.. hvala!

*

Van mreže zelena dolina

• *
  • 67
  • 0
« Odgovor #54 poslato: 11:36:38, 09.Dec.2009. »
Kaliopice, Venera po direkcijama još nije došla na MC. Znači kod primarnih direkcija i Solarnih lukova računamo kad dođe stepen ispred i stepen posle aspekta. Više od jednog stepena nema nikakvog uticaja - provereno mnogo puta.

Meni je direktivno Sunce još odavno zakačilo natalnu Veneru ali se ništa nije desilo (imaš moj natal u indeksu natalnih). To potvrđuje ono pravilo: više faktora. Znači ono sad treba da bude potpomognuto nečim da bi delovalo punom snagom. Posebno kod nas ovo važi jer su su nam ove planete uklještene u znacima...

Venera ti nije umetnuta nego uklještena. Kuća u znaku je umetnuta a znaci u kućama su uklješteni  ;)
Necete verovati ali ja znam ljude koji su se vencali i 3-4 st.pre nego sto im je Prog.Ve dosla na So... kada im je dosla venera na sunce nista se nije dogadjalo...pa se pitam da li mi ne umemo da gledamo tj sve vise verujem da mi ljudi ne umemo da citamo zvezde...
...jer na svetu postoji bezbroj ljudi cija je jedina snaga tudja slabost.. G.Milekic
Natalna karta

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #55 poslato: 12:05:08, 09.Dec.2009. »
Naravno da ne mora da se nešto desi u simbolici tog aspekta, naročito ako osoba o čijoj se direkciji radi ne "praktikuje" samu simboliku tih planeta  ;)

Primera radi ~ dir. Sunce za moju 20tu godinu je sklapalo 60° sa natalnom Venerom [koja je inače vladar VII - VIII i XII polja i nalazi se u X polju i po vladarstvu je u recepciji sa tim Suncem vladarom mog X polja. To je bilo davne 1995god. i ja te godine nikakve ljubavne dogodovštine nisam doživela. Te godine sam počela da ~ radim, jer mi pronalaženje "ljubavi" nije bilo u glavi uopšte i nisam se ponašala u simbolici te dve planete i tog aspekta, pa su se zato aktivirala polja VII ~ klijenti, VIII polje ~ njihov novac, X polje ~ posao... simbolika XII polja je bila više vezana za činjenicu da sam radila kod kuće.
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #56 poslato: 14:14:11, 09.Dec.2009. »
Necete verovati ali ja znam ljude koji su se vencali i 3-4 st.pre nego sto im je Prog.Ve dosla na So... kada im je dosla venera na sunce nista se nije dogadjalo...pa se pitam da li mi ne umemo da gledamo tj sve vise verujem da mi ljudi ne umemo da citamo zvezde...
Prvo ne znam zasto vencanje vezujete sa direkcijom Venere...
Moze biti vezano za ljubav, brak ali ne mora. Veoma je bitno koje kuce su vladari i koje planete aspektuju.
To da im se nista nije dogadjalo moze biti ali samo u slucaju da ta direkcija nije podrzana jos nekim elementom.

Sto se tice mog direktivnog Sunca na Veneru, napokon je aspekt poceo da deluje na ona polja sa kojima su planete povezane kao sto sam napisao.
Delovanje sa zadrskom je zbog ukljestene kuce plus solar od ove godine.

Znaci kod direkcija delovanje krece stepen ispred a zavrsava stepen posle aspekta. Ali ako vam je za rodjendan npr prosao aspekt 0 stepeni i 51 minut, morate da racunate celu tu godinu za delovanje aspekta jer se direkcije pomeraju samo na nas rodjendan. Kao sto Dupor kaze, nema pomeranja iz meseca u mesec pa pomeramo po nekoliko minuta nego svakog rodjendana pomerimo za jedan stepen ili priblizno jedan stepen.

Ako nekom nije jasno postavite neki natal da pojasnimo.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #57 poslato: 20:29:24, 09.Dec.2009. »
imam jedno pitanjce, ako u direkcijama dodje do loseg aspekta izmedju dve planete, a u natalnoj su te planete u dobrom aspektu znaci li onda da se ublazava problem?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #58 poslato: 08:23:12, 10.Dec.2009. »
imam jedno pitanjce, ako u direkcijama dodje do loseg aspekta izmedju dve planete, a u natalnoj su te planete u dobrom aspektu znaci li onda da se ublazava problem?

Naravno, upravo tako  :)
     Najverovatnije će ti taj aspekt u direkcijama u stvari samo dati "inicijalnu kapislu" da se pokreneš u pravom pravcu i na pravi način aktiviraš simboliku te dve planete iz tvog natala.

Loša je kombinacija kad i u natalu i direkcijama se pojavi aflikacija, iako ne mora da znači da će se i u potpunosti aktivirati, naročito ako su u pitanju spoljne planete, jer je to više na globalnom nivou i onda osoba "deli sudbinu" sa ljudima iz svoje okoline, pa je ipak na neki način izbeći ili makar ublažiti  :)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Medjik

• *
  • 19
  • 0
« Odgovor #59 poslato: 14:41:32, 10.Dec.2009. »
dir Venera(u nat 5) 120 nat Ac a dir so(nat 5) 120 nat Mc-prog son(nat 5) 120 Mc???

Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 8 ... 10 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000