Najlepshi citat?

• Odgovora: 12
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
  • Pol: Žensko
Odg: Najlepshi citat?
« Odgovor #10 poslato: 17:31:05, 20.Apr.2010. »
"Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred sveta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace. A ono sto se u meni dogadja, sto je za mene slast, dozivljaj, ekstaza i uzvisenost, to svet voli i trazi mozda jedino u pesnickim delima, a u zivotu smatra ludoscu!" - Stepski vuk, Hese

"I evo sad jedne pouke kojoj ces se smejati: da je ljubav od svega najvaznija! Prozreti svet, protumaciti ga i prezreti - to je stvar velikih mislilaca. Ali meni je jedino stalo do toga da volim svet, da ga ne prezirem, da ne mrzim ni svet, ni sebe, da na nj, na sebe i na sva bica mogu da gledam sa ljubavlju i sa divljenjem i sa strahopostovanjem." Sidarta, Hese

*

Van mreže kaliopaworld

• **
  • 134
  • 0
« Odgovor #11 poslato: 17:41:22, 20.Apr.2010. »
I can guarantee we’ll have tough times. I guarantee that at some point – one or both of us will want to get out. But I also guarantee that if I don’t ask you to be mine, I’ll regret it for the rest of my life, ’cause I know in my heart you’re the only one for me.
- from “Runaway Bride”

*

Van mreže Uhy

• 943
  • 1
  • If you don't know where you are going any road wil
« Odgovor #12 poslato: 18:59:26, 20.Apr.2010. »
"Gdje god budem išla stazom pravog znanja slušat ću svoje osnovne instinkte znajući što moram učiniti sa znanjem što ga skupih.
Ništa od toga neću upotrijebiti na štetu časti svoje ili svojih bližnjih.
Ni na koji način nesmijem ugroziti razvoj čovječanstva u njegovoj ustaljenoj formi onim što možda znam o budućnosti i njenim posljedicama!"
Iz Ishmaela Čuvara pečata

"Kad bi zatvorenik lišen knjiga imao Tarot kojeg bi znao koristiti, mogao bi u nekoliko godina ovladati univerzalnom znanošću,te raspravljati o svim mogućim temama neusporedivom učenošću i neiscrpnom rječitošću."
E. Levi
« Najnovija izmena:: 20:25:27, 20.Apr.2010. Nale 83 »

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000