Muzicke vesti i novosti 2009

• Odgovora: 29
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Maestro

• 3 386
  • 27
  • Pol: Muško
  • Carpe diem (iskoristi dan)
    • Facebook
Muzicke vesti i novosti 2009
« poslato: 13:26:45, 31.Jan.2009. »

"The Prodigy" izdaju prvi singl s novog albuma

Sredinom novembra prošle godine pisali smo o njima. Najavili smo njihov novi studijski album, a prisetili smo se i njihovog nezaboravnog gostovanja u Hali "Pionir" 1995. godine. Ovoga puta imamo čast da najavimo prvi zvaničan singl koji će predstaviti njihov novi, peti po redu album "Invaders Must Die". U pitanju je stvar koja se zove "Omen". Singl će se u prodaji zvanično naći 16. februara. Pre toga, bend je na svom zvaničnom sajtu dozvolio besplatan daunload. Bio je to pun pogodak i zaista neverovatan uspeh, s obzirom na to da je tu mogućnost iskoristilo čak milion ljudi u samo prvih pet dana i još 350.000 do kraja prve nedelje.

Posle eksperimentisanja na ostvarenju "Always Outnumbered, Never Outgunned" iz 2004. godine, "The Prodigy" se vraća korenima. I to je ono što raduje. Otuda i toliko interesovanje. "Invaders Must Die" predstavlja 40 minuta čistog rejv zvuka, ili, ako neko voli, panka na njihov način. To je muzika od koje raste adrenalin i krv ključa u žilama. Radujemo se 23. februaru. To je zvaničan datum kada će se album pojaviti u prodaji. Imao sam prilike da čujem dve pesme (ne pitajte kako). Reći ću vam da sam se vratio u 1995. i u Halu "Pionir". Sjajno, zaista sjajno. Jedva čekam da čujem ostatak.

Samo da napomenemo još jednu stvar koja se tiče singla. Naime, on će se pojaviti u više formata - vinil na 12 inča, klasičan CD singl i kao materijal za daunload. Svi formati sadrže manje-više iste verzije pesama, s malim izmenama. Tu su, dakle, pored originala pesme "Omen", i remiksi - "Herve's End Of The World Remix" i "Noisia Remix", kao i produžena verzija i instrumental. Na vinilu će se naći i remiks naslovne numere "Invaders Must Die". Sve u svemu, vredan materijal za sladokusce i prave fanove. Oni ostali neka budu strpljivi do izlaska celog albuma. A možda i novog gostovanja u našoj zemlji. Zašto da ne, dugo se nismo videli a sada imamo i povoda...

Krstarica

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Odg: Muzicke vesti i novosti 2009
« Odgovor #1 poslato: 01:02:34, 15.Feb.2009. »
Njihov novi CD treba da izadje 23.02.2009.
''Invaders Must Die'' je njihov peti album, a evo liste pesama:

Standard edition:

"Invaders Must Die" - 4:55
"Omen" - 3:36
"Thunder" - 4:08
"Colours" - 3:27
"Take Me to the Hospital" - 3:39
"Warrior's Dance" - 5:12
"Run with the Wolves" - 4:24
"Omen Reprise" - 2:14
"World's on Fire" - 4:50
"Piranha" - 4:05
"Stand Up" - 5:35

...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 22:26:07, 23.Mar.2009. »
Povratak grupe Spandau Balet
beta |||| - 23.03.2009. - 14:04
Članovi britanske rok grupe "Spandau Balet, popularne 1980-ih godina, ponovo će se okupiti 20 godina posle raspada benda, saopštio je danas njen pevač.
Pioniri muzičkog pokreta novi romantizam čije su pesme "True" i "Through the Barricades" popularne i danas, planiraju da snime nove pesme i krenu na turneju.
POVRATAK Banda se okupila i nestrpljivi smo. To će biti genijalno, veoma smo uzbuđeni, ali će biti potpuno drugačije", kazao je dnevniku Indipendent pevač benda Toni Hedli.
Vest o ponovnom okupljanju grupe biće zvanično saopštena u sredu u Londonu, kada će se znati i detalji o planovima benda, navodi londonski list.
Grupa "Spandau Bale" raspala se 1989, a usledili su sporovi zbog podele prihoda od prodaje ploča benda.
Britanska grupa pridružiće se rastućem broju mitskih bendova koji su se ponovo okupili. To su pre njih učinile grupe "Spajs Gerls", "Polis", "Seks Pistols", "Tejt Det", "Blur" i "Led Cepelin".

izvor

za one koji zele da cuju nesto od ove grupe:

En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 21:41:32, 25.Mar.2009. »
Koncert u Beogradu, pa novi singl Zabranjenog pušenja
|||| - 25.03.2009.

Sarajevsko-zagrebački bend "Zabranjeno pušenje" planira da posle koncerta 11. aprila u Domu omladine, objavi "Modni guru", najavni radijski singl za deveti album "Muzej revolucije" koji bi trebalo da se pojavi u junu.
Frontmen Sejo Sekson (pravo ime Davor Sučić) rekao je da pesma za koju će bend uraditi i spot, govori o tome da je postalo "iritirajuće koliko su ljudi postali istraumirani i izgubljeni u modnim diktatima, trendsetingu, 'in and out' filozofiji".
SINGL "Meni je to uvek bila neka vrsta fašizma. Sve je to strašno ograničilo kreativnost, ljudi su danas više nego ikada uniformisani, da je to smešno. Kad odeš na neki koncert i vidiš kako su ljudi obučeni, podseti te na Kinu. Svi imaju iste farmerke i patike, i imaš hiljadu isto obučenih ljudi", kaže Sekson.
Prema njegovim rečima, iako će se singl pojaviti nekoliko dana posle koncerta u velikoj sali DOB-a, beogradska publika će premijerno čuti "Modnog gurua", pošto će "Zabranjeno pušenje" pre i posle svirke preko razglasa puštati demo snimke za predstojeći album "Muzej revolucije".
"Vrtićemo te snimke tako da će ljudi moći čuti šta se iza brda valja. Biće to za nas dragocen trenutak da čujemo impresije ljudi, da mogu da nas naruže ili pohvale. U svakom slučaju, nadam se da ćemo imati neke dragocjene informacije posle koncerta. Meni mišljenje ljudi puno znači", kaže pevač.
Sekson kaže i da na studijama istorije u Zagrebu završava rad na diplomskom radu "Crk'o maršal" koji se bavi sukobom omladinske štampe i potkulture sa zvaničnom politikom socijalističke Jugoslavije krajem 1980-ih godine.
Rad je nazvan po incidentu kada je pevač "Zabranjenog pušenja" Nele Karajlić 1984. godine u Rijeci objasnio publici da je pregorelo pojačalo rečima: "Raja crk'o maršal", što su nadležne institucije shvatile kao uvredu na račun pokojnog predsednika Josipa Broza Tita.
Sekson smatra da je sa tom aferom počelo javno konfrontiranje rigidne državne komunističke politike i sve popularnije omladinske potkulture, u kojoj su bili bendovi poput "Bijelog dugmeta", "Azre", "Riblje čorbe" i "Zabranjenog pušenja".
"U toj aferi nam je omladinska štampa spasla karijere. 'Polet', 'Studentski list', 'Naši dani' i neki mediji su drugačije odreagovali od onoga što se očekivalo. Za medijski linč ipak treba konsenzus. Na tom rascepu smo se uspeli izvući, jer osuda nije bila jednoglasna i bilo je puno teže sprovesti neke ozbiljnije mere protiv nas, kao što je zatvor", priseća se Sekson.

izvor

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #4 poslato: 09:50:54, 07.Apr.2009. »
Metallica i Run DMC ušli u Kuću slavnih
06.04.2009. - 00:46

Hevimetalci i hiphoperi uvedeni su u Kuću slavnih rokenrola na ceremoniji održanoj u subotu uveče...
Metallica, Run DMC, kao i Džef Bek, Bobi Vomak i RnB grupa Little Anthony&The Imperials, svečano su uvršteni u najveća muzička imena u istoriji, uz žive nastupe pred oko 5.000 fanova.

Ceremonija je, nakon 12 godina, ponovo održana u Klivlendu, a prvi put su se prodavale i karte za taj spektekl.
Džejms Hetfild i ekipa odsvirali su "Master of puppets" i "Enter sandman", dok im se na bini pridružio stari basista Džejson Njusted.
"Šta god da je misteriozni sastojak najboljeg benda, Metallica to poseduje. Prvi put kada sam čuo njihovu pesmu, potpuno sam odlepio", rekao je Fli iz RHCP, koji je došao da oda počast kolegama.
Legendarni Džimi Pejdž došao je da pohvali Beka.
"Džefov stil je tokom godina mnogo evoluirao, postaje sve bolji i bolji. Potpuno je neuobičajen", rekao je Pejdž.
Zatim su se na binu popeli "DJ Sun" Simons, Deril "DMC" Danijels i Eminem umesto trećeg člana, ubijenog Džejsona Mizela poznatijeg kao Jam Master Jay.
"Run DMC su najveći, najgori i najviše kul. Ako ste odrasli na hiphopu, oni su za vas bili The Beatles", rekao je Eminem, koji se na bini pojavio u "tradicionalnoj nošnji" Run DMC, crnom šeširu i velikoj jakni.

[24sata]

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #5 poslato: 10:47:54, 11.Apr.2009. »
Zabranjeno pušenje!
Subota, 11. april 2009. 09:47    

Grupa Zabranjeno pušenje održaće koncert 11. aprila u beogradskom Domu omladine.

Frontmen Sajo Sekson najavio je da će publika moći ekskluzivno da čuje nekoliko pesama sa novog albuma "Muzej revolucije", koji će se pojaviti u prodaji ovog leta.

"Priredićemo ljudima malu prezentaciju kao iznenađenje! Pre samog koncerta, puštaćemo demo snimke sa novog albuma", otkrio je Sekson u saopštenju promotera "Long play".

Beograđani konačno od Zabranjenog pušenja "mogu očekivati jedan radostan koncert".

"Propustili smo 29. novembar, pa ćemo nadoknaditi duplom dozom energije, pesama i svirke. Biće pesama koje su izdržale test vremena", otkrio je on.

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 20:33:02, 11.Apr.2009. »
Koncert počinje u 20.30, a ulaznice koštaju 1.200, 1.500, 1.800 dinara....
Crvena jabuka stiže „nekako s proljeća”, Zabranjeno pušenje će predstaviti „Muzej Revolucije”, dok će Letu Štuke po prvi put „sleteti” u Beograd.

Koncertna publika će za vikend moći da se provede uz nastupe nekih od glavnih aduta sarajevske scene: Crvena jabuka stiže „nekako s proljeća”, Zabranjeno pušenje će predstaviti „Muzej Revolucije”, dok će Letu Štuke po prvi put „sleteti” u Beograd.
Crvena Jabuka će večeras svirati u Sava centru sa svežim izdanjem, doduše, ne baš inovativnog naslova – „Volim te”. Koncert počinje u 20.30, a ulaznice koštaju 1.200, 1.500, 1.800 dinara.
Za one sklonije rok zvuku i mlađoj sceni, večeras u Dom omladine stiže jedan od trenutno najperspektivnijih sarajevskih rok sastava – Letu štuke. Bend, koji među fanovima već ima Žiku Todorovića i Sergeja Trifunovića, promoviše album „Proteini i ugljikohidrati“, a prema rečima frontmena Dina Šarana, publika može da računa i na numere sa debi izdanja.
– Drago mi je što ćemo se predstaviti ljudima koji razmišljaju kao i mi, žive slično i nalaze se u našim pesmama. To nam je cilj – da širimo mir i ljubav. Prilično hipi-filozofija, ali to je realno – istakao je Šaran, koji kao uzore navodi Džonija Štulića, Milana Mladenovića i Darka Rundeka. Ulaznice koštaju 800 dinara.
U subotu će Zabranjeno pušenje takođe nastupati u Domu omladine.
– Budući da smo propustili 29. novembar, obećavamo duplu dozu energije, pesama i svirke. Koncert će trajati dosta dugo, jer već imamo devet albuma i kad odabereš četiri-pet pesama sa svakog, dobiješ više od tri sata muzike – najavljuje Sekson.
Ulaznice koštaju 1.000 dinara.

[24sata]

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #7 poslato: 17:12:01, 16.Jul.2009. »
Beogradska filharmonija sprema koncert sa DJ-evima

„U inat svima i uprkos svemu" naziv nove sezone nastao je u vreme nastupa orkestra sa Beogradskim sindikatom...
Nastup Beogradske filharmonije sa hip-hop grupom Beogradski sindikat krajem sezone bio je poruka samo neupućenima da u gradu imamo vrhunski orkestar koji se ne zadovoljava samo „običnim“ koncertima i polupraznim salama. Uz naslov „U inat svima i uprkos svemu!“ u narednoj sezoni Filharmonija će otići korak dalje.

Naziv sezone je izabran slimbolično. Ipak smo program kreirali u vreme kada se Filharmonija borila za poboljšanje matreijalnog položaja zaposlenih i kreiranje nove kulturne politike. Definitivno je inat srpski brend broj jedan. I to pokazuje da se, bez obzira na objektivne ili subjektivne okolnosti, mogu postizati vrhunski rezultati – kaže Nevena Šinka, PR Beogradske filharmonije.
Sezona, koja će 23. oktobra početi koncertom violiniste Hagai Šahama, imaće 30 koncerata podeljenih u tri ciklusa, pa će na sceni Filharmonije, praktično, svakog petka biti održavani koncerti. Šaham će imati ulogu stalno gostujućeg soliste, što je jedna od novina sezone.
Ono što će, međutim, privući najviše pažnje biće koncert za DJ-a i orkestar, koji će biti izveden 19. marta, samo mesec dana nakon svetske premijere u Gevandhausu. U pitanju je potpuno nova kreacija i projekat Fabrisa Bolona, koju ovaj dirigent za sada strogo čuva od očiju javnosti. Takođe, u goste stiže i čuveni Rašer saksofon kvartet, a spremljeni su i koncerti sa solističkim instrumentima koji su retko zastupljeni, poput usne harmonike i harfe.
Prodaja promotivnih ulaznica, koja je završena juče, pokazala je da su stari pretplatnici spremni za novi program.
– U pretprodaji, za prve dve nedelje koje su bile rezervisane isključivo za dosadašnje pretplatnike, prodato je 50 odsto karata za sve koncerte Filharmonije u sezoni 2009/10. To nam je samo pokazatelj da smo napravili pravu stvar. Takođe, pomerila se starosna granica ljudi koji dolaze na naše koncerte, i to za celu deceniju – kaže Nevena.
Redovna prodaja kompleta ulaznica za nove pretplatnike u Filharmoniji počeće 1. septembra i trajaće do 15. oktobra. Komplet za sva tri ciklusa, zavisno od kategorije, košta od 30.000 do 18.000 dinara, za prvi ciklus od 10.000 do 6.000, dok za drugi ciklus sezonske ulaznice koštaju od 20.000 do 12.000 dinara.

[24sata]

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #8 poslato: 16:59:50, 25.Sep.2009. »
Posthumno nova pesma Majkla Džeksona

„This Is It” je prva pesma Majkla Džeksona koja će biti posthumno objavljena, a u prodaji će se naći 12. oktobra. Kompanija Soni mjuzik entertejnment saopštila je samo nekoliko detalja u vezi sa tom numerom. Jedna od nijh je da prateće vokale izvode Džeksonova braća. Dve nedelje kasnije, Soni će objaviti i komplet od dva CD-a, kako bi se to poklopilo s izlaskom filma sastavljenog od dokumentarnog materijala snimljenog tokom proba za koncerte u londonskoj areni 02.

24 sata

« Najnovija izmena:: 17:04:40, 25.Sep.2009. crvena »
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #9 poslato: 10:46:17, 30.Sep.2009. »
Novi singl Britni Spirs

Pevačica je objavila pesmu "3", koja govori o "zadovoljstvima ljubavi sa više od jedne osobe".

Britni Spirs (27) je za ovaj singl udružila snage sa švedskim hitmejkerom Maksom Martinom, koji je lansirao karijeru Keti Peri.

Pesma "3" može se preslušati na Internetu, a biće objavljena kao kolekcija Britninih singlova, kojom će pevačica proslaviti deset godina na muzičkoj sceni.

Britni je 1999. izdala prvi album "Baby one more time", koji je prodat u više od deset miliona primeraka.

Šesti album "Circus" dobitnica Gremija objavila je prošle godine.

Preslušajte "3"

(MONDO)
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

Stranice: 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000