Šta sve možete sa preostalim uskršnjim jajima

  • Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže crvena

  • *****
    Počasni član
  • 3 277
  • 7
  • Pol: Žensko
Šta sve možete sa preostalim uskršnjim jajima
« poslato: 12:23:52, 06.Apr.2010. »
Ako niste pojeli, ili podelili, sva uskršnja jaja iskoristite ih za jela koja se spremaju sa barenim jajima.

Salate su najjednostavnije, ali i najzdravije rešenje. Operite zelenu salatu, dodajte sitno iseckan paradajiz i kolutove crvenog luka. Barena jaja isecite takođe na kolutove i ubacite u salatu. Posolite i poprskajte maslinovim uljem.
Jaja možete i prepoloviti, žumanca izgnječiti sa isitnjenom tunjevinom, seckanim kiselim krastavčićima, biberom i majonezom. Tom smesom punite polovine jaja.

"Cezar" salata je, takođe, dobro rešenje da se iskoriste preostala uskršnja jaja. Uzmite 500 gr zelene salate, 300 gr obarenog pilećeg belog mesa, 300 gr sitno slanine sečene na režnjeve i grilovane, 300 gr parmezana, 2 dl balzamiko sirćeta, 2 dl maslinovog ulja, soli po ukusu, kockice prepečenog tosta i pet barenih jaja.U činiju za serviranje stavite salatu, piletinu iseckanu na štapiće, slaninu, pobacajte kockice tosta i kolutove jaja. Na kraju stavite parmezan i začine.
“Mimoza” salata je odlična za doručak, naročito za decu jer je kalorična i ukusna.Potrebno vam je 150 gr kačkavalja, 150 gr šunke, 2 barena jajeta, jedna kisela pavlaka, 2 veća krompira i 100 gr majonezaKrompir obarite u ljusci, izrendajte ga krupnije i spustite u činiju. Premažite ga polovinom pavlake. Zatim narendajte šunku koju ćete premazati majonezom.Narendajte potom celo jaje i jedno belance, a preko toga 100 gr kačkavalja koje ćete premazati ostatkom pavlake. Na kraju narendajte još 50 gr kačkavalja i preko njega jedno žumance.

Da li ste nekada probali kisela jaja? Za 12 osoba potrebno vam je: 12 jaja, 2 šolje jabukovog sirćeta, šolja šećera, pola šolje vode, 2 kašike senfa, kašičica soli, kašičica bibera, 2 manje glavice luka i nekoliko listova lorbera.U veću šerpu sipajte sirće, šećer, vodu, senf, so, biber i lovor. Kuvajte dok ne proključa, zatim smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte još 10 minuta. Ostavite da se sasvim ohladi.U staklene tegle stavite cela oljuštena jaja i luk isečen na tanke kriške. Prelijte ohlađenom mešavinom. Tegle hermetički zatvorite i ostavite ih da prenoće u frižideru.Ako u tegle dodate i malo cvekle jaja će poprimiti boju i izgledaće veoma dekorativno kada se iznesu na sto, pišu “Večernje novosti”.Kisela jaja su jestiva oko destak dana.

Recepata sa kuvanim jajima ima još, a možete i sami smisliti nešto novo, originalno.
(MONDO)


Pa, hajde, imate li neki predlog??

   


...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...
 


*

Van mreže Avantura

  • **
  • 396
  • 3
  • Pol: Žensko
  • SuperLady
Odg: Šta sve možete sa preostalim uskršnjim jajima
« Odgovor #1 poslato: 13:27:58, 06.Apr.2010. »
Svake godine slupam previse jaja, tako da mi posle Uskrsa ne ostane nijedno. Ta slupana (visak) uglavnom zavrse u ruskoj ili mimoza salati.
 




 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
119 Odgovora
16121 Pregleda
Najnovije: 15:22:36, 20.Jan.2013.
medenica
5 Odgovora
1328 Pregleda
Najnovije: 18:08:38, 30.Nov.2013.
Miloš Mi.
7 Odgovora
1321 Pregleda
Najnovije: 09:01:56, 01.Dec.2014.
zaza