Jaja su superhrana

• Odgovora: 5

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Jaja su superhrana
« poslato: 13:31:12, 16.Mar.2010. »
Jaja, prema novim saznanjima, spadaju u kategoriju superhrane, jer poboljšavaju opšte zdravstveno stanje i efikasna su u borbi s viškom kilograma, a naučnici su dokazali i da njihov ograničen unos ne povećava ukupan nivo holesterola u organizmu.
Nutricionisti kažu da su jaja jedna od najhranljivijih namirnica, a za maksimalan efekat preporučuje se jedno dnevno.
Otkrili su da su jaja, iako imaju malo kalorija, bogat izvor proteina i da su puna važnih sastojaka, posebno vitamina D, B12 i selena. U izveštaju stoji da su jaja, od svih izvora proteina, najbogatija zbog svoje kombinacije aminokiselina koja je ključna za razvoj dece i adolescenata.
Jaja bi posebno trebalo da jedu mlađe osobe, osobe koje ne piju mleko, kao i one koje previše uživaju u mesu, preporučuju stručnjaci. Pokazalo se takođe da jaje za doručak odlično zasićuje, pa je i to ključ uspeha za vitku figuru.
Jaja su više korisna nego štetna. Istina je da jedno jaje sadrži oko 300 mg holesterola, ali ono sadrži i lecitin koji suzbija dejstvo holesterola i pospešuje njegovu eliminaciju iz organizma.
Ako imate visok nivo holesterola, jedite jaja jednom nedeljno, ali sa povrćem, jer ono usporava njegovu apsorpciju.

Izvor:B92

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
Odg: Jaja su superhrana
« Odgovor #1 poslato: 15:26:08, 16.Mar.2010. »
Jako je zdravo da se jede zivo zumance.. Naravno najbolje da se izmuti sa secerom. To je dobro za anemicne osobe.
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže flame

• 651
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 16:51:37, 16.Mar.2010. »
Jako je zdravo da se jede zivo zumance.. Naravno najbolje da se izmuti sa secerom. To je dobro za anemicne osobe.

To sam jela kao dijete i mogu reci da je fino, ali danas je to problem zbog salmonele.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 21:35:28, 16.Mar.2010. »
Jaja volim da jedem,i barena i pržena,i zaista mislim da su zdrava,drago mi je da je skinuta anatema sa njih da su loša hrana.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #4 poslato: 22:44:53, 16.Mar.2010. »
Jaja su zaista jako zdrava, bjelance je bogato proteinima, zumance sadrzi dosta gvozdja...Mislim da su odlicna za regulaciju tjelesne tezine....Mene bas zasite i dugo ne osjecam glad kad pojedem jaje.Preferiram da ih jedem ujutru, najcesce kuvano, ali jako volim i kajganu sa sirom, ali nju pravim s vremena na vrijeme.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #5 poslato: 22:39:26, 12.Apr.2010. »
Za regulaciju teziine su dusu dala...ja obicno kad drzim dijete hranim se najvise sa kuvanim jajima.Mada volim i kajganu, a super je kad se isprze jaja sa crnim lukom ili prazilukom, mogu i paprike da se stave jako je ukusno....

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000