Anketa

Da li mislite da se većina funkcionera obogatila na nezakonit način i da su pare jedan od ključnih razloga bavljenja politikom?

Da
(88.9%)
Ne
(11.1%)

Imovina nekretnine funkcionera

• Odgovora: 5

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Imovina nekretnine funkcionera
« poslato: 13:18:44, 01.Mar.2010. »
Tadić: Pred zakonom svi jednaki

Beograd -- "Javnost ima pravo da sazna na koji način je svoju imovinu stekao svaki funkcioner, pa i bivši premijer Zoran Živković", kaže predsednik Srbije Boris Tadić.
"Ako postoje indicije da je Živković svoju imovinu stekao protivzakonito, naravno nadležni državni organi sve sumnje treba da ispitaju i na odgovarajući način reaguju", navedeno je u saopštenju iz kabineta predsednika republike u kome je dostavljen principijelni stav Tadića, a koji je objavljen u "Pres"-u.

"Pred zakonom svi moraju biti jednaki i tu ne sme biti nijednog izuzetka", poručio je Tadić.

Izvor:B92

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
Odg: Imovina nekretnine funkcionera
« Odgovor #1 poslato: 20:16:31, 03.Mar.2010. »
"Vinograd sam 'dobio' od Koštunice"

Beograd -- Firma, čiji sam suvlasnik, zasadila je vinograd koristeći subvenciju iz agrarnog fonda, sve u skladu s zakonom, kaže Zoran Živković povodom kontroverzi oko vinograda koji je podigao kod sremskog sela Krčedin i porekla novca za vinarski biznis kojim se bavi već pet godina.

Zoran Živković, bivši premijer Srbije, kaže da je iskoristio mere podsticanja poljoprivredne proizvodnje koje je donela njegova vlada, dok mu je subvenciju iz agrarnog fonda dodelila vlada Vojislava Koštunice.Živković objašnjava da je stanje njegove imovine i način njenog sticanja poznat nadležnim državnim organima.

"Moj životni standard je bolji nego standard većine građana naše zemlje, a slično je bilo i 1992. godine, kada sam ušao u politiku. Nikada nisam radio ni u društvenoj ni u državnoj kompaniji, celog života sam bio privatnik. Od kad sam postao poslanik i funkcioner DS, moja porodica je živela od državnih plata koje smo zarađivali supruga i ja. U poslednjih šest godina, koliko sam van politike, vratio sam se privatnom poslu", kaže on.

Izvor: Danas
« Najnovija izmena:: 14:00:08, 23.Jun.2010. Nale 83 »

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 22:56:10, 09.Jun.2010. »
Od sutra uvid u imovinu političara

Beograd -- Čedomir Čupić, predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije, kaže za B92 da će imovinske karte preko 700 funkcionera biti od sutra dostupne.
Podaci o imovini funkcionera, među kojima su i predsednik i premijer, biće dostupna građanima na sajtu Agencije.

Posle objavljivanja imovinskih kartica sledi i provera tačnosti prijavljenih podataka. U taj posao, kaže Čupić mogu da se uključe i građani.

Podsetimo, državni funkcioneri bili su obavezni da do 1. februara prijave imovinu koju trenutno poseduju, isto će morati da učine i na kraju mandata a potom i još dva puta po napuštanju funkcija, kako bi moglo da se vrši poređenje stanja.

Izvor: B92, Tanjug

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #3 poslato: 11:31:01, 23.Jun.2010. »
Dulić demantuje da je milioner

Beograd -- Ministar Oliver Dulić demantuje da je najbogatiji član Vlade Srbije i da vrednost njegovih akcija u dva preduzeća iznosi tačno milion evra.
Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje kaže da 11 odsto akcija u firmi Rolopak iz Subotice vredi daleko manje od 800.000 evra, kako je preneo "Danas".
"Danas" je objavio da Dulić ima 100 odsto akcija u firmi DG Komp Računari d.o.o. iz Subotice, u vrednosti od 200.000 evra, a da vrednost njegovih akcija u Rolpaku d.o.o. Palić iznosi čak 800.000 evra.Osim akcija, Dulić ima i ušteđevinu, o kojoj podaci nisu dostupni javnosti. Ministar za zaštitu životne sredine u svom vlasništvu ima dvosoban stan od 55 kvadratnih metara koji je kupio, kao i jednosobni apartman od 19 kvadrata koji je takođe kupio.
Dulić prima ministarsku platu od 106.000 dinara, dok u svojstvu "ortopeda konsultanta“ u Železničkoj bolnici zarađuje 24.000 dinara mesečno.
Među onima u Vladi Srbije za koje bi se reklo da su finansijski „najskromniji“, odnosno koji Agenciji nisu prijavili ni akcije ni ušteđevinu, najviše je kadrova socijalista. Reč je o ministrima Ivici Dačiću, Milutinu Mrkonjiću, Žarku Obradoviću (SPS), Milanu Markoviću, Svetozaru Čipliću (DS), kao i Rasimu Ljajiću (SDPS).

Izvor: B92, Danas

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #4 poslato: 14:05:37, 23.Jun.2010. »
Poslanici Aleksandar Vlahović i Nenad Popović prijavili najbogatije imovinske karte
Poslanici Aleksandar Vlahović i Nenad Popović, sudeći prema imovinskim kartama koje su dostavili Agenciji za borbu protiv korupcije, spadaju među najbogatije državne funkcionere!

Vlahović je prijavio šest stanova i jedan apartman, sa ukupno 531 kvadratom! On ima i akcije u vrednosti od 6.848.736 dinara, kao i akcije koje vrede 100.000 evra!

Ništa siromašniji nije ni poslanik DSS Nenad Popović, koje je prijavio tri stana, dve kuće, dve garaže (ukupno 1.087 kvadrata), ali i dva zemljišta od više od 27 ari, odnosno više od jednog hektara.

izvor: Kurir

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #5 poslato: 17:43:39, 23.Jun.2010. »
Gramzivost i pohlepa
- hvala lepa...!
Malo para
puno lesinara
Placa onaj koji ima
licemerje
lepi se po svima
Ako imas
ti daj
Ako nemas
ti ne otimaj...
...lova lova lova je sve
lova sve okrece
Mnogi bi prodali
caleta i kevu
za cipelu levu
a za desnu
prodali bi sestru ;D
Svuda oko nas...
Gramzivost i pohlepa."  Da vidimo, da vidimo...  ;D da li ce se neko naci u sukobu interesa.  :P
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000