Polno prenosive infekcije

 • Odgovora: 12
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Se-Osiris

 • **
 • 340
 • 1
 • Pol: Muško
 • Mens sana in corpore sano
Polno prenosive infekcije
« poslato: 23:40:10, 18.Jan.2009. »
   Polno prenosive infekcije su infekcije koje se prenose seksualnim odnosom (vaginalnim, analnim i oralnim).

   Kako se zaštititi?
• Jedina 100% zaštita je apstinencija, odnosno suzdržavanje od seksualnih odnosa.
• Pre nego što odlučiš da stupiš u seksualne odnose upoznaj svog partnera i budi joj/mu veran/na. Divan je osećaj imati u nekoga poverenja i znati da vas neće izneveriti.
• Prilikom svakog odnosa koristi kondom.

   Koje su posledice ako se ne leče?
• Neplodnost
• Infekcija se može tokom trudnoće i porođaja preneti sa majke na dete
• Povećan rizik od oboljenja raka na grliću materice kod žena.

GONOREJA
   Popularan naziv ove infekcije je kapavac ili triper a ovo je jedna od najpoznatijih i najstarijih veneričnih bolesti.
Uzročnik: bakterija gonokok
Kako se prenosi?
  Nezaštićenim seksualnim odnosom, a može se preneti i preko daske na WC šolji, vlažnih peškira.
Koji su simptomi?
   Kod muškaraca se u više od 90 % slučajeva manifestuje burno, akutnim zapaljenjem mokraćnog kanala, jakim osećajem peckanja pri mokrenju, mutnom mokraćom i gnojnim curenjem (tzv: jutarnja kap). Kod žena su simptomi mnogo slabiji, toliko da nekada i ne primećuje da je zaražena. Ponekad se javlja neznatna bol i peckanje pri mokrenju i žućkasto curkanje praćeno bolovima u donjem delu trbuha.
Kako se leči?
   Ako se na vreme leči, ova bolest nije teška, ali ako se ne ode na pregled na vreme i zanemari može dovesti do ozbiljnih komplikacija. Leče se oba partnera i to antibioticima u obliku kapsula, tableta ili injekcija.

SIFILIS
   Iako je sifilis pre bio češća pojava nego danas, može biti veoma opasan ako se lečenje ne poduzme u ranijem stadijumu.
Uzročnik: bakterija bleda spiroheta
Kako se prenosi?
   Sifilis je veoma zarazan i u 95 % slučajeva se prenosi putem seksualnog odnosa. Može se preneti i putem krvi kao i kontaktom sa otvorenom ranom sifilisa.
Koji su simptomi?
   Kod sifilisa simptomi se razvijaju u tri faze:
   PRVA FAZA
   Prvi simptomi bolesti se javljaju samo 3 nedelje posle nezaštićenog seksualnog odnosa i to kao bezbolna ranica, obično na ili u blizini genitalnih organa a nekada i na usnama.
   DRUGA FAZA
   Javlja se 2-3 meseca nakon početne zaraze, traje 2-3 godine, čak i duže a manifestuje se u obliku crvenog mrljastog osipa po celom telu i sluznicama koji nakon izvesnog vremena nestaje i ponovo se javlja.
   TREĆA FAZA
   Podrazumeva dugotrajne upalne promene na vitalnim organima posebno centralnog nervnog sistema koje dovode do nepopravljivih oštećenja mozga, srca i drugih vitalnih organa.
Kako se leči?
   Sifilis se leči pencilinskim injekcijama. Najbitnije je da se sa lečenjem počne što ranije.

HIV/sida
   AIDS/SIDA (Acquired Immuno Defiency Syndrome) - sindrom stečenog nedostatka imuniteta. Ovaj naziv nam govori da je ova bolest stečena a ne nasledna i da je organizam lišen svojih uobičajnih odbrambenih snaga što ga sprečava da se odbrani od nekih bolesti od kojih bi se bez problema odbranio da nije zaražen HIVom. Dakle, HIV je virus koji uzrokuje AIDS a znači humani imunodeficijentni virus (Human immunodeficiency virus).
Kako se HIV prenosi?
   Prenosi se putem krvi (upotrebom nesterilnog pribora za intravensko ubrizgavanje droge kod narkomana) Prenosi se spermom i vaginalnom tečnošću (nezaštićenim seksualnim odnosom) Prenosi se sa zaražene majke na dete tokom trudnoće, porođaja i dojenja.
HIV se ne može preneti:  rukovanjem, vazduhom, ljubljenjem, dodirivanjem predmeta (npr: telefonske govornice, novac, ručke u sredstvima javnog prevoza, itd.), korišćenjem javnih WC-a, bazena, upotrebom pribora za jelo, peškira, posteljine, čaša, kašljucanjem, kijanjem, šmrkanjem, ujedom insekata.
Koji su simptomi?
  Može proći čak 10-15 godina od infekcije HIVom pre nego što se razviju simptomi side. Sida se manifestuje skupom simptoma kao što su:
• groznica i simptomi slični gripu
• gubitak telesne težine
• neobično jak umor
• učestali proliv
• uporan suvi kašalj
• učestale infekcije
   Nažalost, još uvek ne postoji vakcina protiv HIVa, kao ni lek za sidu, što ovu bolest svrstava u jednu od najtežih bolesti današnjice. Imaj na umu da se osoba zaražena HIVom ne može prepoznati samo na osnovu izgleda te da je ovo bolest koja može da se desi bilo kome. To nije bolest koju gledamo samo na televiziji, na filmovima i čitamo o njoj. Ona je prisutna i u našoj zemlji i zato je veoma značajno da koristiš kondom prilikom seksualnog odnosa.

POLNI HERPES
Uzročnik: Herpes je uzrokovan virusom koji se zove HSV (Herpes Simplex virus) i koji se javlja u dva tipa: tip 1 (češće uzročnik herpesa oko usta) i tip 2 koji je uzročnik oštećenja polnih organa i koji nas ovde interesuje.
Kako se prenosi?
   Nezačtićenim seksualnim odnosom, ali i sa majke na dete tokom trudnoće i pri porođaju kao i diranjem inficiranog područja.
Koji su simptomi?
   Peckanje i neugodni osećaj napetosti kože polnog organa praćeno stvaranjem mehurića. Kada se mehurići rasprsnu na njihovoj površini izbija bistra tečnost; nakon toga se stvaraju veoma bolni čirevi, koji se suše i obrazuju tamne kraste
koje otpadaju i ne ostavljaju ožiljak. Moguća je i povišena temperatura i opšti umor.
Kako se leči?
   Kada se osoba jednom zarazi herpes simplex virusom on ostaje zauvek u telu. To znači da se polni herpes ne može izlečiti, ali se može smanjiti učestalost pojavljivanja simptoma.

KANDIDIJAZA
Uzročnik: Candida albicans, gljivica iz porodice kvasaca koja je inače normalni stanovnik organizma i vagine. Ova infekcija je veoma česta i neugodna za ženu.
Kako se prenosi?
   U 2/3 slučajeva poreklo je unutrašnje i problem je u narušenoj ravnoteži vaginalne flore žene. U jednoj trećini slučajeva zaraza dolazi spolja, bilo putem seksualnog kontakta, bilo usled dodira sa zaraženim predmetom.
Koji su simptomi?
   Stalni unutrašnji svrab stidnice i ulaza u vaginu, obilna bela pranja i peckanje u vagini prilikom mokrenja. Stidnica je jako crvena i naduvena: može biti posuta sitnim osipom, ali je najčešće prekrivena beličastim naslagama koje podsećaju na usireno mleko. Kod muškaraca ova bolest je ređa i blaža, a javlja se u obliku svraba kože testisa ili kožice na glaviću koja može biti prekrivena malim crvenim bubuljicama.
Kako se leči?
   Lekar daje vaginalne tablete ili tablete koje se uzimaju oralnim putem. Po potrebi se leči i partner.
Dodatni faktori rizika :
• Nedovoljna higijena ili obrnuto, preterano ispiranje vagine
• Učestali polni odnosi
• Preterana upotreba kiselih sapuna
• Dijabetes

HLAMIDIJAZA
Uzročnik: bakterija Chlamydia trachomatis
Kako se prenosi?
   Nezaštićenim seksualnim odnosom i sa majke na dete prilikom porođaja.
Koji su simptomi?
   U velikom broju slučajeva nema nikakvih simptoma, što je opasno jer ako se ne leči može da dovede do neplodnosti žene. U manjem broju kod žena se mogu javiti neobično curenje, bol pri mokrenju i/ili krvarenje između menstruacija ili posle seksualnog odnosa. Kod muškarca se javlja curenje svetle boje i bol/peckanje prilikom mokrenja.
Kako se leči?
   Antibiotik za oba partnera koji se moraju lečiti istovremeno kako se infekcija ne bi širila. Posebno je važno da se hlamidija leči na vreme kako ne bi dovela do ozbiljnih posledica, posebno nepolodnosti.

TRIHOMONIJAZA
Uzročnik: mikroskopski parazit, trichomonas vaginalis.
   Ova infekcija je veoma rasprostranjena kod žena i iako je prilično neprijatna, na sreću, nije ozbiljna.
Kako se prenosi?
   Nezaštićenim seksualnim odnosom, preko vlažnih predmeta, kao što su peškiri, kupaći kostimi, WC šolja i sl.
Koji su simptomi?
   Bol u genitalnom području kao i obilno, penušavo curenje neugodnog mirisa žutozelenkaste boje, praćen svrabom i osećajem peckanja u vagini. Seksualni odnosi mogu postati bolni.
Kako se leči?
   Leče se oba partnera istovremeno a za to vreme treba izbegavati seksualne odnose. Devojkama lekar propisuje i vaginalete.

KONDILOMI (GENITALNE BRADAVICE)
Uzročnik: Human papiloma virus
Kako se prenosi?
   Nezaštićenim seksualnim odnosom ali i diranjem inficiranog područja.
Koji su simptomi?
   Male, bezbolne bradavice koje rastu u području polnih organa i čmara a kada su u jako velikom broju izgledaju kao karfiolasta masa. Propraćeni su umerenim svrabom, a u slučaju većeg broja bradavica moguća su krvarenja i bol.
Kako se leči?
   Postupak lečenja nije jednostavan. Kondilomi se mogu ukloniti hirurškim putem i lekovima, ali se ne mogu izlečiti. Virus ostaje u telu, pa se u znatnom broju slučajeva simptomi ponovo javljaju.

HEPATITISI
Uzročnik: hepatitis virusi (osim virusa A)
Kako se prenose?
   Nezaštićenim polnim odnosom, razmenom igala kod upotrebe droga, tokom trudnoće sa majke na nerođeno dete.
Koji su simptomi?
   Umor, mučnina/povraćanje, gubitak telesne težine, glavobolja, žuta boja kože i beonjača (tzv. žutica).
Kako se leči?
   Mogu se lečiti samo simptomi jer ne postoji lek protiv ovih Hepatitisa. Postoji vakcina protiv Hepatitisa B i preporučuje se osobama sa povećanim rizikom (npr: medicinsko osoblje, narkomani i sl.) Ako se ne leče, može doći do teških oštećenja jetre, raka, pa čak i do smrti.

STIDNE VAŠI
Uzročnik: paraziti stidne vaši. Stidna vaš je sivi insekt, dugačak 2 mm, koji se pričvrsti za dlaku. Hrani se ljudskom krvlju, brzo se razmnožava, sporo se kreće i živi 3-4 nedelje.
Kako se prenosi?
   Najčešće seksualnim odnosom a može i bliskim fizičkim kontaktom, upotrebom zaraženih peškira, odeće i sl.
Koji su simptomi?
   Intenzivan svrab oko genitalnog područja, a moguća je i pojava slabih tragova krvi na donjem vešu.
Kako se leči?
   Nanoseći prepisani losion ili šampon. Potrebno je i dezinficirati odeću i posteljinu.

   Sada poznaješ najbitnije činjenice o polno prenosivim infekcijama i nadamo se da bi mogao/la odmah prepoznati kada nešto nije u redu, i naravno odmah reagovati. Veoma je značajno da čim primetiš neke od gore navedenih simptoma posetiš lekara (devojke ginekologa a mladići urologa). Ne treba da ti je neugodno, jer što bolest počne pre da se leči to su veće mogućnosti da ne ostavi nikakve posledice ni po tebe a ni po tvoju okolinu.
    http://rapidshare.com/files/185691082/ljubav_i_siguran_seks.pdf.html

  Simptomi koje ne treba zanemariti kod zene
- Bubuljice, plihovi, bradavice na vulvi ili oko vaginalnog otvora.
- Svrab, crvenilo, peckanje na povrsini polnih organa.
- Neuobicajena vaginalna lucenja i/ili vaginalna lucenja neprijatnog mirisa.
- Peckanje pri mokrenju.
- Neuobicajena krvarenja, cak i ako nisu mnogo velika i ako do njih dodje mimo menstruacije.
- Bolovi u donjem delu trbuha koji nisu posledica menstruacije.

   Simptomi koje ne treba zanemariti kod muskarca
- Bubuljice, plihovi, bradavice na glavicu penisa.
- Crvenilo, svrab na glavicu penisa.
- Izliv gnoja cak i ako je u neznatnim kolicinama.
- Peckanje pri mokrenju.

   Kod zene kao i kod muskarca, simptomi mogu da budu skoro neprimetni, a mogu i da izostanu ! U slucaju da Vam je nesto sumnjivo, nemojte da cekate „da prodje“! Naprotiv, obratite se Vasem lekaru, nekoj poliklinici, centru za planiranje porodice ili centru za anonimne konsultacije za sidu.
   www.romainrochat.com/planes/ser_infections_sex_transmissibles.pdf
« Najnovija izmena:: 01:26:08, 19.Jan.2009. Se-Osiris »


 


*

Van mreže Nataly

 • *
 • 25
 • 0
 • Pol: Žensko
Odg: Polno prenosive infekcije
« Odgovor #1 poslato: 20:39:50, 23.Apr.2009. »
Evo jedan link sa slikama nekoliko polno prenosivih bolesti
http://www.durexworld.com/sr-CS/SexualLifestyle/STI%27s/pages/STI%20Home.aspx
Zivim sa prirodom, a ne protiv nje.
 

*

Van mreže maraja

 • *****
  Počasni član
 • 1 835
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 69
 • Pol: Žensko
  • Facebook
Odg: Polno prenosive infekcije
« Odgovor #2 poslato: 13:00:10, 21.Jun.2009. »
Polne bolesti češće tokom leta
Nedelja, 21. jun 2009. 00:38    

U letnjem periodu zbog sunca, dobrog raspoloženja, novih poznanstava i seksualnih kontakata sa različitim i nepoznatim osobama, dolazi do porasta broja polnih i kožnih infekcija. Najčešće infekcije u srpskoj populaciji su polne hlamidijaze, gonoreja, sifilis i sida.
Grube procene izvedene posle poslednjeg istraživanja Saveza studenata Beograda sprovedenog na reprezentativnom uzorku kažu da u Srbiji čak 1,6 miliona stanovnika (u proseku svaki peti) ima neku od polno prenosivih bolesti, a najugroženija populacija jesu mladi od 16 do 26 godina.
Dr Danijela Simić, epidemiolog u Institutu za javno zdravlja Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", navodi zvanične podatke koji su znatno drugačiji od procena Saveza studenata. Prema podacima za 2008. godinu, najviše je bilo slučajeva polne hlamidijaze, i to 2.332, 106 slučajeva gonoreje, 50 pacijenata je obolelo od sifilisa, a 38 od side.

Kondilomi i hlamidija najčešći
Dermatovenerolog dr Svetlana Đurišić iz Centra za kožne i polne bolesti i kozmetologiju "Dermatim" u Beogradu tvrdi da se najviše pacijenata žali na polne bradavice, poznatije kao kondilomi.
"Kondilomi su mekane polne bradavice, obično veličine čiode, izduženog ili karfiolastog oblika. Javljaju se po koži i sluzokoži genitalija, u predelu čmara, a ponekad i na sluzokoži usne duplje. Moraju da se uklone laserom ili radiotalasima, odnosno visokofrekventnom strujom. Lečenje može biti dugotrajno i naporno, a virus koji ih izaziva posebno je opasan za žene jer može izazvati maligne promene na grliću materice", kaže za "Blic" dr Đurišić.
Doktorka apeluje, posebno na mlade da vode računa o seksualnom zdravlju, jer ono što je najopasnije jeste to što mnoge polne bolesti najčešće ne pokazuju simptome. Dodatna opasnost jeste što neke polne bolesti, ako se ne otkriju na vreme i ne leče, mogu dovesti do steriliteta ili maligniteta.
Prema podacima koji se sakupljaju u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", najčešća polna infekcija jeste ona koju izaziva bakterija hlamidija.
Bolest počinje nedelju-dve nakon seksualnog odnosa sa inficiranom osobom, a prvi simptomi su žarenje i peckanje u mokraćnom kanalu i blago zamućen ili beličast iscedak. Hlamidija se leči antibioticima.
Dr Đurišić dodaje da je najbolja preventiva odlazak kod urologa i ginekologa bar dva puta godišnje.
Registrovan je i znatan porast broja obolelih od gonoreje, to jest tripera. Simptomi gonoreje pojavljuju se u roku od dva do sedam dana nakon infekcije. Kod žena je to žućkasti ili beličasti gnoj iz vagine, može da ima neprijatan miris, zatim peckanje ili bol tokom mokrenja, grčevi i bolovi u donjem stomaku.
Simptomi kod muškaraca su žućkasto ili beličasto kapanje iz penisa i peckanje ili bol tokom mokrenja. Treba voditi računa i o sifilisu koji može da zahvati sve organe i sva tkiva u organizmu. Simptomi oboljenja su različiti i zavise od mesta infekcije, starosti zaraze i lečenja.
"Od ove bolesti može da oboli svaka osoba. Ne postoji ni urođeni ni stečeni imunitet na ovo oboljenje koje može da bude čak i smrtonosno ako se ne leči", upozorava dr Đuriršić.

Prevencija je najbitnija
Lekari poručuju da je prevencija najbitnija, odnosno da se polne infekcije prenose seksualnim kontaktom bez zaštite.
Najbitnije je da se zaražena osoba obavezno javi lekaru - žena ginekologu, a muškarac urologu, jer neke nelečene polne infekcije mogu izazvati komplikacije kao što je sekundarni sterilitet.
Ako se javi bilo koji simptom, sekrecija, ranice na polnim organima, osip, crvenilo, svrab obavezno treba posetiti lekara. Uvek je najbolje rešenje kondom ili imati jednog partnera koji nema druge partnere.

(MONDO)
 

*

Van mreže elenica

 • *****
  Počasni član
 • 4 065
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 53
 • Pol: Žensko
Odg: Polno prenosive infekcije
« Odgovor #3 poslato: 13:03:07, 27.Feb.2010. »
Kraj epidemiji side

Svetska epidemija side bi mogla da se zaustavi u narednih 40-tak godina dijagnostikovanjem svih osoba kod kojih postoji opasnost od pojave te bolesti i sistematskom upotrebom antivirusnih lekova, izjavio je dr Brajan Vilijams, epidemiolog iz južnoafričkog Centra za epidemiološko modeliranje.

Antivirusni lekovi smanjuju za 10.000 koncentraciju virusa HIV u organizmu i za 25 puta moć seropozitivnog pacijenta da inficira druge, preneli su francuski mediji.
Kada bi svaka novozaražena osoba besplatno koristila tu terapiju, moglo bi se sprečiti širenje bolesti, rekao je Dr Vilijams.
Najveći problem je, medjutim, novac. Godišnji trošak jedne takve akcije bi, na primer, u Južnoafričkoj Republici dostigao tri milijarde evra.


izvor
 

*

Van mreže elenica

 • *****
  Počasni član
 • 4 065
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 53
 • Pol: Žensko
Odg: Polno prenosive infekcije
« Odgovor #4 poslato: 15:11:47, 31.Mar.2010. »
Rešena ključna zagonetka HIV virusa

Tim britanskih i američkih naučnika tvrdi da je, posle dvadesetogodišnjih istraživanja, rešio ključnu zagonetku HIV virusa side, što bi moglo da dovede do efikasnijih terapija obolelih.Američki stručnjaci s Univerziteta Harvard, predvođeni Piterom Čerepanovim sa londonskog koledža, uspeli su da uzgaje kristalnu masu, koja im je omogućile da vide strukturu enzima integraze.

Enzim integraze se može naći u HIV virusu, kao i drugim srodnim, takozvanim "retrovirusima".Neki od najnovijih lekova protiv side pokušavaju da blokiraju upravo taj enzim.Sada, pošto je poznata struktura integraze, stručnjaci mogu u potpunosti da razumeju kako inhibitori tog enzima deluju, kako ih je moguće poboljšati i kako sprečiti HIV virus da protiv njih razvije otpornost.

"Zarazivši nekog, HIV virus koristi enzim integrazu da "prilepi" kopiju svoje genetske informacije na DNK domaćina", objašnjava Čerepanov.Neki novi lekovi protiv side, kao što su "izentres" kompanije "Merk" i "elvitegravir", eksperimentalni lek firme "Gilijad sajensiz" (Gilead Sciences), deluju tako što blokiraju integrazu, ali naučnici ne znaju tačno kako bi mogli da budu poboljšani. Jedini način da se to utvrdi je da se razvije visoko kvalitetna kristalna struktura integraze, na čemu se godinama bezuspešno radilo.

izvor-recepti.com
 

*

Van mreže KOJAN96

 • *
 • 2
 • 0
 • Pol: Muško
Odg: Polno prenosive infekcije
« Odgovor #5 poslato: 20:05:09, 02.Jun.2011. »
 ::)  ::)  ::)ja imam na polnom organu nešto poput bradavice...da vam objasnim kako je to nastalo...prije pola godine na penisu sam primjetio malu jedva vidljivu golim okom aknu i krenuo sam da je istisnem.i ja sam je pokušao istisnuti ali je ona onda nabrekla i sada se uvećala 20 puta.veličine je zrna graška malo manja.unutra se vidi nešto kao loj ali sam pokušao probiti i ništa nemože niti istisnuti.pa me interesuje kako da to izliječim.da odem kod doktora i vidim šta je znači to bi se raznijelo po selu i ljudi bi me gledali drugim pogledom :-\  >:(.kad bih recimo pitao neku curu da imamo polne odnose ona bih jednostavno rekla imao si tu bradavicu(šta je to već) i nedolazi u obzir.i da napomenem da nisam u životu imao polne odnose tek mi je 14 godina. (*o*)
 


*

Van mreže narcisa zec

 • *****
  Počasni član
 • 4 384
 • 34
 • Pol: Žensko
Odg: Polno prenosive infekcije
« Odgovor #6 poslato: 21:55:11, 02.Jun.2011. »
Kojan96 cao (mah:mah). S takvim stvarima se ne treba igrati ni odlagati odlazak kod ljekara opste prakse(za početak- a ovaj ce te dalje uputiti najvjerovatnije urologu). Nemora da znači da je nesto opasno al sto prije odes bice bolje za tebe. Pozz
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta
 

*

Van mreže Лав

 • ***
 • 1 825
 • 2
 • Pol: Muško
 • .-.
Odg: Polno prenosive infekcije
« Odgovor #7 poslato: 22:12:52, 02.Jun.2011. »
Kojan96 cao (mah:mah). S takvim stvarima se ne treba igrati ni odlagati odlazak kod ljekara opste prakse(za početak- a ovaj ce te dalje uputiti najvjerovatnije urologu). Nemora da znači da je nesto opasno al sto prije odes bice bolje za tebe. Pozz

to je jedan od problema-javiti se doktoru. neko ko ima 14godina ne vereujem da sme da prica sa roditeljima o takvim stvarima a jos manje da ide kod lekara...tako da je mnooogo lakse napisati problem na forumu i traziti ''nadu za olaksanje''... on je u fazi razvoja i fizickog i psiholoskog sa 14god.

smatram da bi trebalo otvoriti temu bas na ovo pitanje!! i da u toj temi potrazimo resenje za taj strah adolescenata od ''stidljivih tema''!!
(rzm)
 

*

Van mreže KOJAN96

 • *
 • 2
 • 0
 • Pol: Muško
Odg: Polno prenosive infekcije
« Odgovor #8 poslato: 08:22:25, 03.Jun.2011. »
lav tako je....mene samo interesuje kako da se riješim toga.... ::)  >:(
 

*

Van mreže narcisa zec

 • *****
  Počasni član
 • 4 384
 • 34
 • Pol: Žensko
Odg: Polno prenosive infekcije
« Odgovor #9 poslato: 01:39:58, 04.Jun.2011. »

smatram da bi trebalo otvoriti temu bas na ovo pitanje!! i da u toj temi potrazimo resenje za taj strah adolescenata od ''stidljivih tema''!!
(rzm)
Imas moju podrsku.  :)
A sto se tiče ovog "kako se rijesiti toga" nadam se da ces dobiti konstruktivan odgovor ja sam svoj predlog vec ostavila.  ;)
Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta
 


Stranice: 1 2 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
0 Odgovora
1013 Pregleda
Najnovije: 10:05:09, 08.Jul.2009.
miss80