Objašnjenja u vezi horarne astrologije

• Odgovora: 19
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • Pol: Žensko
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
Odg: Objašnjenja u vezi horarne astrologije
« Odgovor #10 poslato: 20:31:55, 05.Jan.2010. »
Da, u pitanju je kraći vremenski rok ~ s obzirom da su u "igri" promenljiva polja i kardinalni znaci ~ moguće su nedelje kao merna jedinica ~ raspon od oko 8 nedelja (tj. 2 meseca)  :)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #11 poslato: 17:52:09, 27.Jan.2010. »
Smiso,imam jedno pitanje u vezi odredjivanja arapskih tacaka...Koji astro program koristis za odredjivanje istih?
Npr; a.t lakoce sklapanja braka
       a.t ljubavi
       a.t dece

Hvala ti unapred!

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #12 poslato: 19:10:11, 27.Jan.2010. »
Evo preko ova dva linka možeš doći do potrebnih informacija u vezi Arapskih Tačaka :

-1- http://mithras93.tripod.com/lessons/lesson6/index.html
-2- http://www.noendpress.com/pvachier/arabicparts/index.php

-1- prikaz kako se "peške" dolazi do odredjene arapske tačke
-2- spisak araspskih tačaka i firmule preko kojih se vrlo lako izračunava tačka koja se traži

Dodatno, naravno dobro dodje bilo koja knjiga o njima ~ na primer od Prof. Alexa : http://www.4shared.com/file/132235328/d993dd99/Aleksandar_Imsiragic_-_Arapske.html
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #13 poslato: 19:53:32, 27.Jan.2010. »
Hvala Smile.divna si!

*

Van mreže natilus

• *
  • 21
  • 0
« Odgovor #14 poslato: 17:09:14, 27.Sep.2010. »
EVO JEDAN TEKST KOJI SAM NASLA AKO MOZE NEKOM DA POMOGNE:HORARNA  ASTROLOGIJA

1.  Pitanje: Da li ću se pomiriti  sa osobom X

Horarna astrologija je umetnost izvlačenja specifičnih odgovora na specifična pitanja iz astrološke karte napravljene za vreme u kome je pitanje postavljeno.
Ono što je najbitnije da razjasnim , pre nego što počnem sa objašnjenjem, jeste to da horarna astrologija ne funkcioniše  na istom principu kao natalna. Drugačiji je princip tumačenja.
Takođe je bitno , ujedno i najvažnije, da se napomene da ona daje odgovor samo na jedno konkretno pitanje. Za svako novo pitanje se otvara nov horoskop.
Kada se obraćate astrologu za pitanje, potrebno je opisati okolnosti u kojima se trenutno nalazite  i dobićete konkretan odgovor.
Horarna astrologija je brza, horarna astrologija je jednostavna i delotvorna, obezbeđuje konkretne odgovore.

Koliko brza ? Koliko jednostavna ?
Jedna moja klijentkinja nije bila u kontaktu sa svojim momkom već tri meseca, prekinuli su vezu, pa je postavila horarno pitanje, koje glasi: Da li ćemo ponovo biti zajedno ?
Postavljam pitanje  za lokaciju gde se trenutno nalazim i stavljam vreme u kome sam se zainteresovala za ovaj slucaj – vreme trenutka postavljenog pitanja.

Klijentkinja je predstavljena vladarom prve kuće (signifikator pitača), što je u ovom slučaju Venera, i Mesecom (kosignifikator pitača). Njen momak je prikazan vladarom sedme kuće , što je Mars i samo u ljubavnim pitanjima - Suncem, zato što je muškarac.
Mars je u prvoj kući, što znači da je njen momak i dalje zainteresovan za nju i da je voli. Da li će se pomiriti i kada?
Odgovor ćemo dobiti dodavanjem predikcije vremena (da li će joj prići). Da bi smo to uradili, potrebno je da povežemo signifikatora njenog momka  i nju.
Mesec (ona) je već na 18.stepenu u aplikacionom trigonu sa Marsom (njen momak), koji je na 19.stepenu, tako da će do perfekcije aspekta doći za jedan stepen ili jednu vremensku jedinicu. Znači, za nedelju dana.
Pozvala sam klijentkinju i saopštila joj moju analizu, a ona je bila iznenađena i rekla mi da ne veruje da će se desiti tako nesto .
Međutim , za tačno nedelju dana , ona je mene pozvala , ushićena, i saopstila mi je da joj je momak prišao , rekao da je voli i pitao da se pomire.
Ono što joj nisam rekla , a videla sam, jesto to da ona sada neće biti za njega zainteresovana i da hoće jedno vreme da bude sama. Tako je i bilo. To  mi je i sama saopštila u telefonskom razgovoru.

Recepcije
Zašto ona nije zainteresovana.?
Sada na scenu dolaze recepcije planeta, što najjednostavnije znači - analiza stavova i motivacija ljudi koji su uključeni u priču. Aspekt je akcija, ali ljudi ne preduzimaju akciju bez motiva. Ovo je ključna stvar! U većini konteksta recepcija se može sagledati kao sviđanje ili voljenje..
Pogledajmo sada vladar sedme kuće (njen momak), u ovom slučaju Mars koji je u znaku  Bika, Venerinom znaku, i u prvoj kući, on voli moju klijentkinju i želi je, ima motiv da bude sa njom.
A kakav je njen stav? Ona je predstavljena Venerom u Biku, što je izgon Marsa, ona neće želeti ništa sa njim.Venera je u prvoj kući , a kad imamo vladara prve kuće u sopstvenoj kući, i u sopstvenom znaku, osoba želi jedno vreme da bude sama, da se okrene sebi, znači da ništa neće preduzimati  po pitanju ljubavi.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • 19
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
« Odgovor #15 poslato: 13:27:07, 01.Okt.2010. »
Odličan tekst ~ ovde (odakle je originalno potekao ovaj tekst) na ovom sajtu ima još što-šta vezano za Tradicionalnu Astrologiju / Horarce  8)
www.astrologyinserbia.com/index.php?option=com_content&view=article&id=35:horarna-astrologija-&catid=6:news&Itemid=33

*

Van mreže anamira

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #16 poslato: 01:11:38, 24.Jul.2012. »
MOŽE LI MI NEKO POMOCI OKO OVOG HORARA. ZALJUBLJENA SAM DO UŠIJU A NE ZNAM DA LI ĆEMO SE IKADA VIŠE VIDJETI, JER ŽIVIMO NA RAZLIČITIM KRAJEVIMA SVIJETA. MISLIM DA I ON OSJEĆA NEŠTO PREMA MENI.

MENE ZANIMA DA LI ĆE MI SE JAVITI U SKORIJE VRIJEME.

asc mi je u vagi,dcs u ovnu. Moj signifikator je venera u 8 kuci u blizancima, a njegov mars u 12 kuci u vagi. Venera i Mars prave trigon....sto je pozitivno....ali me zbunjujekvadrat mjeseca sa venerom i inkonjukcija mjeseca i saturna...Ne znam izvuci konačan odgovor...Može li mi neko pomoći ko bolje zna...HHHHVVVValaa.

U prilogu je moja karta...pa ako neko ima vremena bila bih jako zahvalna... ::)

*

Van mreže Saska857429

• *
  • 3
  • 0
« Odgovor #17 poslato: 18:19:09, 01.Apr.2013. »
Drago mi je ~ ako ima još nešto što nije jasno ~ pitaj(te)  ;)
Smisonja jel mogu ja da pitam nesto?

*

Van mreže tinkerbell

• **
  • 299
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 15
« Odgovor #18 poslato: 15:01:34, 28.Maj.2014. »
Moze li mi ko objasniti kako da odredim kada je aspekt aplikacioni-separacioni? Recimo imam vazdusni  trigon izmedju sunca i marsa - vl .asc i vl . dc-   kako odrediti da li je aplikacioni ili separacioni? :flowers:
« Najnovija izmena:: 15:03:48, 28.Maj.2014. tinkerbell »

*

Van mreže Zrikla28

• **
  • 126
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #19 poslato: 08:47:47, 11.Okt.2023. »
Dobar dan zanima me hoćemo li biti u vezi simpatija i ja već duže se poznajemo

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000