Ljubomora, bolest ili dokaz ljubavi?

• Odgovora: 20
Stranice: « 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Madafakin_Ja

• **
  • 271
  • 0
  • Pol: Muško
Odg: Ljubomora, bolest ili dokaz ljubavi?
« Odgovor #10 poslato: 01:57:30, 02.Feb.2009. »
debela ljubomora je bolest

a umerena je dobra

jer ako tebe baš briga što ti (npr.) neki lik(ovi) cim(aju) tvoju malu, onda ti nije stalo do nje
Ne postoje najbolji, već samo favoriti.

*

Van mreže Se-Osiris

• **
  • 340
  • 1
  • Mens sana in corpore sano
« Odgovor #11 poslato: 03:04:44, 05.Feb.2009. »
a umerena je dobra
jer ako tebe baš briga što ti (npr.) neki lik(ovi) cim(aju) tvoju malu, onda ti nije stalo do nje

Zar ne mislis da to ima veze sa koeficijentom inteligencije, tvojim pogledom na stvari i zivot uopste !! Doneo si generalizovan zakljucak kao da smo svi isti !! Eto na primer zasto bi mene bilo briga ako neko cima `moji malu`, pa jedino ako je neobjasnjivo antipaticna(da ne kazem ruzna) likovi je nece cimati. Znachi to sto se neko drugi `lozi` na moju curu nikako ne treba da bude mana vec kvalitet valjda. A to sto se ja necu cimati, uopste ne znachi da mi nije stalo do nje! Jednostavno, ja sa tim likovima nemam nista, a imam sa njom, pa stoga se necu cimati oko toga vec to iskoristiti da bolje procenim `moju malu`, vidim kako ce reagovati i odlucim da li je ona prava osoba za mene ili nije. Ljubomora je po meni osobina prostih ljudi koji gledaju malo ogranicheno na vezu, osobu sa kojom su i td. Ispravka, ne mora biti samo osobina prostih ljudi, i mladost dosta moze tu uticati !!

*

Van mreže Madafakin_Ja

• **
  • 271
  • 0
« Odgovor #12 poslato: 16:59:31, 07.Feb.2009. »
a umerena je dobra

Zar ne mislis da to ima veze sa koeficijentom inteligencije, tvojim pogledom na stvari i zivot uopste !! Doneo si generalizovan zakljucak kao da smo svi isti !! Eto na primer zasto bi mene bilo briga ako neko cima `moji malu`, pa jedino ako je neobjasnjivo antipaticna(da ne kazem ruzna) likovi je nece cimati. Znachi to sto se neko drugi `lozi` na moju curu nikako ne treba da bude mana vec kvalitet valjda. A to sto se ja necu cimati, uopste ne znachi da mi nije stalo do nje! Jednostavno, ja sa tim likovima nemam nista, a imam sa njom, pa stoga se necu cimati oko toga vec to iskoristiti da bolje procenim `moju malu`, vidim kako ce reagovati i odlucim da li je ona prava osoba za mene ili nije. Ljubomora je po meni osobina prostih ljudi koji gledaju malo ogranicheno na vezu, osobu sa kojom su i td. Ispravka, ne mora biti samo osobina prostih ljudi, i mladost dosta moze tu uticati !!
oke, imaš pravo, nismo svi isti
Jeste kvalitet kada se mnogo likova loži na jednu curu, ali ako ti nameravaš da budeš sa njom, neće to potrajati dugo (pogotovu ako je još veza "sveža", tipa da traje negde oko mesec dana), baš zato što se ne cimaš oko nje
prema mom iskustvu, cura koja vidi da ti ne reaguješ na neke stvari i likove oko nje, je sklona prevari (jer time će misliti da ne želiš nešto ozbiljnije sa njom, sem ako se baš naložila na tebe, ali i to je retkost). Isto to važi i za muške, ali zavisi od osobe do osobe.
I da, pod svim ovim sam podrazumevao da je veza u početnoj fazi i da ste još u toj fazi "upoznavanja", kako uobičajno počinju veze.
E sad, ako si ti sa curom duže od mesec-dva, i stekao si potrebno poverenje, onda nema brige. Oboje do tada saznate kakvo je ono drugo, i nema razloga za prevaru.

Mislio sam na mušarce i žene generalno, nije mi bilo u cilju da stavim baš baš sve ljude pod jedan koš, i normalno da smo svi različiti.
Generalno, tako stvari stoje, i mislim da nema poente da me ubeđujete u suprotno, jer sam se uverio u to više puta.

Isto tako postoji ljubomora iz zezanja, koja je korisna i zabavna za probijanje blage početne monotonije u vezi (normalno, ako ukazujete partneru na to da se zezate) :)
« Najnovija izmena:: 17:02:06, 07.Feb.2009. Madafakin_Ja »
Ne postoje najbolji, već samo favoriti.

*

Van mreže sunshine_Dijana

Počasni član
  • 2 194
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 7
  • Pol: Žensko
  • ~Sunshine~
« Odgovor #13 poslato: 12:41:17, 03.Maj.2009. »
Jeza me uhvati posle vasih mudrovanja  :D

Po meni ljubomora je odraz neshvacene posesivnosti u nekoj meri...
Inace ljubomora je bolest ako je preterana i neopravdana a dokaz ljubavi samo ako se javi u normalnim razmerama  ;)

Upravo tako! U potpunosti je isto i moje misljenje...
~Sunshine~

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #14 poslato: 22:19:10, 07.Jul.2009. »
Nisam nesto ljubomorna,nikad nisam bila.Jezim se od pomisli da me neko kontrolise zbog posesivnosti i da mi pravi ljubomorne scene,ne bih nikad mogla biti sa nekim takvim deckom.

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #15 poslato: 14:21:34, 16.Dec.2012. »
Inace ljubomora je bolest ako je preterana i neopravdana a dokaz ljubavi samo ako se javi u normalnim razmerama  ;)

Slazem se sa ovime.  :smesko:

*

Van mreže mila91

• 1 555
  • 11
« Odgovor #16 poslato: 15:03:23, 16.Dec.2012. »
....malo ljubomore može da bude dokaz ljubavi, ali i povređene sujete, nesigurnosti, ....
često ova neka bzv osećanja pomešamo sa osećanjem ljubavi....kada nam se to desi moramo jako da mislimo  (rzm)
o patološkoj ljubomori...  (*o*)
pravi dokaz ljubavi je poverenje  :zaljubljena: onda za ljubomoru nema mesta

*

Van mreže delhaj

• **
  • 298
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 11
« Odgovor #18 poslato: 23:02:07, 14.Mar.2013. »

To je "bolest" mnogi to tako zovu. Osobe koje žele da nešto posjeduju u potpunosti, a netko imto želi uzeti, uskratiti, regiraju na način koji mi zovemo ljubomora. Ima ljubomore prema nekom uspjehu, prema stvarima, a naravno i prema nama bliskim osobama. Pa čak se ljubomora javlja i kod djece.
    Ova ljubomora na koju trenutno mislite svakako nije dobra ni u kojoj mjeri, jer se njom ništa ne postiže. Ponekad, ne rijetko se napravi slona od buhe za ništa. Mislim da su ljubomorni oni koji nisu dovoljno sigurni u sebe.
Vrijeme koje nismo proveli u ljubavi, izgubljeno je vrijeme.

*

Van mreže Fifi

• **
  • 359
  • 6
« Odgovor #19 poslato: 23:32:38, 18.Jul.2013. »
Ljubomora je NEPOVERENJE!  :olala:

Stranice: « 1 2 3 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000