o treninzima

• Odgovora: 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže banjoli

• *
  • 37
  • 0
  • Pol: Muško
o treninzima
« poslato: 17:25:45, 03.Dec.2008. »
preporucujem sajt "www.sportskitrening.hr". Postoji veliki broj treninga i saveta, kako za rad sa tegovima tako  i sa sopstvenom tezinom.   

Primer kruznog treninga kako za pocetnike tako i aktivne sportiste, s tim sto ce obim i intenzitet opterecenja biti razlicit.

za grudi : potisak jednorucnim tegovima

za ramena: lateralno letenje

za ledja :vucenje na lat masini ispred glave

za biceps: biceps pregib jednorucnim tegovima,sedeci lili stojeci

za triceps:triceps potisak na lat masini

za zadnju lozu:  leg kurl

za kvadrices: sutiranje

za zadnjicu: iskorak sa jednorucnim tegovima

ako imate neki svoj program, slobodno predlozite!!
« Najnovija izmena:: 17:07:27, 10.Dec.2008. banjoli »

*

Van mreže Se-Osiris

• **
  • 340
  • 1
  • Mens sana in corpore sano
Odg: o treninzima
« Odgovor #1 poslato: 03:36:56, 15.Dec.2008. »

Vrlo jasno i slikovito objasnjen postupak izvodjenja pojedinih vezbi imate i na sajtu http://www.atpsport.co.rs/home/php/trening.htm.
    Bitna stvar u svemu tome jeste cilj koji zelimo postici vezbanjem odnosno sistematskim treningom. Ako zelimo povecati misicnu masu radicemo vezbe vecim intenzitetom a manjeg obima i obratno, ukoliko zelimo raditi na definiciji i telesnom skladu misica radicemo manjim intenzitetom ali ce obim treninga biti veci. Dakle, za povecanje mase radi se sa vecom tezinom, manji broj ponavljanja u seriji, za povecanje definicije sa manjom tezinom, veci broj ponavljanja.
    Program treba biti individualnog karaktera odnosno biti prilagodjen funkcionalnim, starosnim i polnim karakteristikama svake osobe.

*

Van mreže sloba

• *
  • 4
  • 0
Odg: o treninzima
« Odgovor #2 poslato: 05:36:16, 07.Maj.2009. »
ATP ima dobar program treninga ali ocajnu prezentaciju, iskritikovao sam Nenada pa je obecao da ce u skorije vreme to da promeni  ;D

Nego sta je bitno kod treninga; pa bitno je to da trening, niti je kvantna fizika niti molekularna biologija (sto mnogi vole da prave), nego prosto naprosto individualna stvar svakog pojedinca i njegov pristup treningu. Ne postoji "provereni recept" niti "magicna pilula" koja moze da garantuje uspeh u treningu; postoje samo smernice.

Ono sto je bitno je da svako, radi licnog zdravlja, treba da se bavi bilo kakvim sportom/fizickom aktivnoscu, trenira. Da li je to rekreativno, poluprofesionalno ili profesionalno to je vec stvar pojedinca i njegovih afiniteta.

Sto se mene tice ja sam za hard core varijantu treninga, samo "mrtav" teret, nista sajle, masine itd.

Fridrih Nice je rekao: "vredniji je gram iskustva od tovara teorije".. ja se potpuno slazem sa covekom!

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000