Psiholog online

• Odgovora: 616
Stranice: « 1 ... 13 14 15 16 17 ... 62 »

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

*

Van mreže izgubljena

• *
  • 5
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Psiholog online
« Odgovor #140 poslato: 17:12:32, 12.Jun.2010. »
Pozdrav za sve.Imam jedan problem(bolje receno vise)u poslednje vreme nisam bas vicna komuniciranju sa drugima.Kada kazem poslednje vreme mislim na poslednju godinu.Imam osecaj da se ne uklapam u sredinu i da stvar bude gora imam jednu drugaricu iz komsiluka koja me spitava.Ona je divna i uzoran devojka,sve to stoji ali mi namece neku vrstu obaveze.Ja bih davno to njoj rekla ali jednostano suvise se dobro i dugo znamo.Predpostavljam da se tako osecam jer je ona mnogo zatvorena devojka,ne voli da izlazi,a kada bih ja krenula da izlazim sa drustvom ocekuje da je pozovemo,jer nema svoje.Kako bi stvar bila jos gora tu je i moje ,tzv drustvo koje me u poslenje vreme zbog vec pomenute drugarice ne zove napolje.Mnogo lakse bih to resila mislim kada bih znala bolje komunicirati.Tako da ako imate neki savet mnogo bi mi znacilo.Unapred hvala

*

Van mreže Maksa

• *
  • 2
  • 0
« Odgovor #141 poslato: 15:10:44, 13.Jun.2010. »
Veliki pozdrav Vama.
U vezi sam skoro 3 meseca i imamo problem u seksualnom odnosu...Ima slabu erekciju,cak kad nam se ucini da nam se to sredilo,desava se da u toku odnosa njemu  "padne".Od pocetka veze mozda smo nekih 5 puta imali (na neki nacin) normalan odnos.Uradili smo sve analize koje su potrebne kod urologa i znamo da nije nista sa fizicke strane,nego da je verovatno sa psihicke.Ne znamo zbog cega je tako i pocelo je da nam uzasno smeta.Pricamo otvoreno o tome,jer imamo dosta poverenja jedno u drugo i zaista zelimo da izborimo sa tim,pa bih htela da vas zamolim za savet sta treba da preduzmemo povodom toga? Unapred hvala i ocekujemo vasu pomoc :)

*

Van mreže dajanajana

• *
  • 4
  • 0
« Odgovor #142 poslato: 12:21:14, 14.Jun.2010. »
zdravo, ja imam veliki problem... malo mi je neprijatno da govorim o tome, ali to je jedini nacin da prevazidjem ovo... bicu kratka i jasna. mnogo volim seks, imala sam odnose sa tri razlicitih partnera u proteklih godinu dana a imam 18 god.. nisam bila zaljubljena, niti sam volela te osobe. sada imam decka do koga mi je mnogo stalo, samo sto nasa veza nikako ne uspeva zbog toga sto on ne moze da predje preko tih stvari. ne znam kako da suzbijem tu svoju potrebu. pokusala sam da se ubijem vise puta jer me to mnogo muci, osecam se lose i odvratna sam samoj sebi... stvarno ne znam sta da radim, nadam se da sam bila dovoljno jasna i da vidite sustinu mog problema... ako mi mozete pomoci nekim savetom bila bih vam veoma zahvalna.

*

Van mreže zvoncica26

• *
  • 2
  • 0
« Odgovor #143 poslato: 18:06:31, 14.Jun.2010. »
Veliki pozdrav...
Moj problem i razlog zbog kojeg sam ovde je nesigurnost....Nemam dovoljno samopouzdanja i to me veoma sprecava da obavljam svoje svakodnevne aktivnosti. Mislim da nemam dovoljno znanja i da ne znam da na pravi nacin komuniciram sa ljudima, mislim da sam im dosadna i da nista pametno nemam da kazem, zato u drustvu sam ta koja cuti i samo pazljivo slusa iako bih se vrlo rado ukljucila u razgovor.  Moj problem je i u tome sto mislim da je mene jednostavno nemoguce voleti, da ne zasluzujem ljubav, mada vazim za vrlo ljubaznu i dragu osobu. Zbog toga nisam imala duzu vezu do dva meseca, jer se i pored svega toga ne mogu opustiti i jako mi je tesko da se pred nekim otvorim i pustim ga skroz u svoj zivot. Veoma bih cenila vas savet, pokusavam i sama da se izborim sa tim, ali bezuspesno. Inace imam 23 god i poticem iz porodice koja se ne slaze dobro, nema bliskosti, sve je bez izliva ljubavi i neznosti....Inace i otac mi je alkoholicar zbog koga smo uvek imali dosta problema....
Unapred hvala na odgovoru...

*

Van mreže blackgirl

• **
  • 185
  • 1
« Odgovor #144 poslato: 15:57:17, 15.Jun.2010. »
Veliki pozdrav...
Moj problem i razlog zbog kojeg sam ovde je nesigurnost....Nemam dovoljno samopouzdanja i to me veoma sprecava da obavljam svoje svakodnevne aktivnosti. Mislim da nemam dovoljno znanja i da ne znam da na pravi nacin komuniciram sa ljudima, mislim da sam im dosadna i da nista pametno nemam da kazem, zato u drustvu sam ta koja cuti i samo pazljivo slusa iako bih se vrlo rado ukljucila u razgovor.  Moj problem je i u tome sto mislim da je mene jednostavno nemoguce voleti, da ne zasluzujem ljubav, mada vazim za vrlo ljubaznu i dragu osobu. Zbog toga nisam imala duzu vezu do dva meseca, jer se i pored svega toga ne mogu opustiti i jako mi je tesko da se pred nekim otvorim i pustim ga skroz u svoj zivot. Veoma bih cenila vas savet, pokusavam i sama da se izborim sa tim, ali bezuspesno. Inace imam 23 god i poticem iz porodice koja se ne slaze dobro, nema bliskosti, sve je bez izliva ljubavi i neznosti....Inace i otac mi je alkoholicar zbog koga smo uvek imali dosta problema....
Unapred hvala na odgovoru...

Pozdrav Zvoncice,
kao pvo, ja čisto sumnjam da ti nemaš ništa pametno da kažeš jer ovo što si već napisala nije u skladu sa tvojom izjavom i mišljenjem koje imaš o sebi. Da nemaš šta pametno da kažeš ti ovde ne bi ni pisala, barem ne ovako jasno, razloženo i sa kritičkim osvrtom.
Mislim da si u pravu kada voj sadašnji probklem povezuješ sa okolinom u kojoj si odrasla i odnosima kakve imate u porodici. Čest je slučaj da osobe koje u porodici nemaju negovanu oorenu komunikaciju to ni ne nauče da rade.
Dalje, svi smo mi rodjeni za ljubav i svi zaslužujemo da nas neko voli i da mi nekog volimo. Imam utisak kao da ti iz nekog razloga sebe, za nešto okrivljuješ i da otuda potiče tvoje iracionalno uvrenje da ne zaslužuješ da budeš voljhena. Da li sam u pravu? Zbog čega si odlučila da sebi oduzmeš ljubav i nežnost, na koji si način sebe u to ubedila? Da li to ima veze sa nekim konkretnim dogadjajem, možda još od malena?
Čini mi se kao da ti samu sebe lišavaš samopouzdanja time što sebe negde ubeđuješ u to da nisi vredna. Ti sa ejdne strane želiš da se uključiš u priču a sa druge strane to sebi ne dopuštaš i onda se, verovatno , kažnjavaš zbog toga i time sebi potvrđuješ kako ne vredis i kako si slaba jer da je suprotno onda bi se i ti uključila u diskusiju.
Da li sam u pravu u nečemu od ovoga što sam navela?
Zasto uvek istu pesmu sviras kad mozes da biras

*

Van mreže blackgirl

• **
  • 185
  • 1
« Odgovor #145 poslato: 16:06:14, 15.Jun.2010. »
zdravo, ja imam veliki problem... malo mi je neprijatno da govorim o tome, ali to je jedini nacin da prevazidjem ovo... bicu kratka i jasna. mnogo volim seks, imala sam odnose sa tri razlicitih partnera u proteklih godinu dana a imam 18 god.. nisam bila zaljubljena, niti sam volela te osobe. sada imam decka do koga mi je mnogo stalo, samo sto nasa veza nikako ne uspeva zbog toga sto on ne moze da predje preko tih stvari. ne znam kako da suzbijem tu svoju potrebu. pokusala sam da se ubijem vise puta jer me to mnogo muci, osecam se lose i odvratna sam samoj sebi... stvarno ne znam sta da radim, nadam se da sam bila dovoljno jasna i da vidite sustinu mog problema... ako mi mozete pomoci nekim savetom bila bih vam veoma zahvalna.

Dajanajana,

mislim da sam uspela da shvatim o čemi si pisala. Ti smatraš da imaš veoma izraženu želju za seksom što takođe smatraš neprirodnom pojavom zbog koje se loše osećaš i odvratan si sama sebi. Iz nekog razloga si donela odluku i sebi da oduzmeš život što je krajnje destruktivno ponašanje. Da li bi htela da podeliš sa nama kako si to uradila, koliko si puta to pokušala?! Takođe bi mi značilo da čujem kakvo je tvoje mišljenje o sexu uopšte, o česohj promeni partnea, kakva su iskustva tvojih prijateljica po tom pitanju kao i kakav je stav tvojih roditelja o tome?
Znam da je puno pitanja i da su veoma intimna ali se nadam da si dovoljno motivisana da nastavimo saradnju na ovaj način.
Kako bismo to uradili, ja bih te još zamolila i da mi definišeš šta je ono što ti želiš da postigneš, tj. šta je ono što želiš da promeniš, koje je tvoje željeno stanje?
Hajde, da vidimo to za početak pa da znamo o čemu da dalje pričamo tj kuckamo!
Veliki pozdrav! 

*

Van mreže blackgirl

• **
  • 185
  • 1
« Odgovor #146 poslato: 16:10:55, 15.Jun.2010. »
Veliki pozdrav Vama.
U vezi sam skoro 3 meseca i imamo problem u seksualnom odnosu...Ima slabu erekciju,cak kad nam se ucini da nam se to sredilo,desava se da u toku odnosa njemu  "padne".Od pocetka veze mozda smo nekih 5 puta imali (na neki nacin) normalan odnos.Uradili smo sve analize koje su potrebne kod urologa i znamo da nije nista sa fizicke strane,nego da je verovatno sa psihicke.Ne znamo zbog cega je tako i pocelo je da nam uzasno smeta.Pricamo otvoreno o tome,jer imamo dosta poverenja jedno u drugo i zaista zelimo da izborimo sa tim,pa bih htela da vas zamolim za savet sta treba da preduzmemo povodom toga? Unapred hvala i ocekujemo vasu pomoc :)

Maksa,

kao što ste i sami rekli, nakon obavljkenih pretraga shvatili ste da je problem psiihološke prirode a ne medicinske što nije retkost kad je impotencija u pitanju. Naime, često se dešava da usled nekih nerazjašnjenih konflikta unutar samog čoveka dođe do ove situacije. E sada, meni je problem da se na ovaj način o tome konsultujemo, naročito sto tvoj dečko nije taj koji ovo pise jer samo on zna koji je taj duboki konflikt. Dalje, kako to često može biti veoma neugodno moj predlog jeste da se on obrati stručnom licu, psihologu u ulozi psihoterapeuta sa kohim će obaviti niz ragovora i sa kojim će, sasvim sam sigurna, naći rešenje i izvor svog problema.

*

Van mreže sludjena

• *
  • 3
  • 0
« Odgovor #147 poslato: 18:37:48, 15.Jun.2010. »
Hvala na divnim recima,potrudicu se da istrajem u svemu tome,kako god... Videcemo kako ce se stvari odvijati... Nakon svega ruznog,ima jedna prelepa novost... Trudna saaaaam...  :) :) :)

*

Van mreže dajanajana

• *
  • 4
  • 0
« Odgovor #148 poslato: 21:46:34, 15.Jun.2010. »
donela sam odluku da okoncam svoj zivot zato sto se ne osecam voljenom, mislim da nisam dovoljno vredna... pokusala sam vise puta, zapravo 5, uvek je isti razlog taj osecaj da ne pripadam ovde i da me niko ne voli. poslednji put je bilo pre par nedelja, pokusala sam da presecem vene, bilo je bas ozbiljno, morala sam na usivanje. uradila sam to zato sto mi u poslednje vreme sve ide lose, jedini decko do koga mi je stalo u zivotu me je ostavio zato sto je saznao da sam spavala sa jednim deckom preko leta (mi tada nismo bili zajedno i nisam ga prevarila) a precutala sam mu to. rekao mi je bas ruzne stvari koje sam ja zapravo znala ali nisam zelela da priznam to sebi. sto se tice mog licnog misljenja o seksu nemam nista protiv toga ako se to radi sa osobom koju volis, ali ja nisam uradila to sa takvom osobom. moja majka je bas protiv toga, ona ne zna za te momke, ali neki ljudi znaju i meni to smeta, osecam se prljavo i lose, mnogo me je sramota zbog toga, sada se trudim da kontrolisem taj nagon i da budem kako treba, moje drugarice nista ne pricaju o tome... inace uglavnom su sve nevine... ono sto zelim da postignem je da dokazem ljudima da ja nisam osoba kakvom me smatraju i da ja mogu mnogo vise od onoga sto ocekuju od mene, kao i to da sam se promenila i da ja mogu da volim i da zasluzujem da i drugi mene vole. nikako ne uspevam u tome i  ne mogu da zivim sa tim. mnogo sam nervozna, tuzna, nezadovoljna i nikome ne verujem, decko koji me je ostavio sada "pokusava" da mi pomogne tako sto mi stalno prica sta treba da uradim i kako da se ponasam, da pravim razliku izmedju nekih stvari, ali ja imam osecaj kao da kuje neku zaveru protiv mene i da je sve sto mi ljudi kazu laz kako ne bih opet pokusala da se ubijem . ne znam da li treba da napomenem i svoju porodicnu situaciju, otac me je ostavio kada sam bila beba, javio se nakon 12 god i sada smo u kontaktu ali se ne vidjamo. zivim samo sa majkom koja me ne razume i stalno je depresivna. a najgore od svega je sto nemam sa kim da pricam i potisnem sve onda ponekad imam ispade i svi me smatraju ludom ...

*

Van mreže zvoncica26

• *
  • 2
  • 0
« Odgovor #149 poslato: 22:21:06, 15.Jun.2010. »
Mislilm da si i te kako u pravu, ja sam ta koja sebe sputava u svemu tome. Ocigledno sam veoma dugo sebe ubedjivala u to tako da mi je sada potrebno dosta vremena da te glasove u glavi ucutkam. Ne postoji nikakav znacajniji dogadjaj, bilo je puno njih i svi su vezani za oca i njegovu bolest ( alkoholizam ). Jednostavno, u detinjstvu nisam imala mirne noci, bilo je i nasilja izmedju mojih roditelja tako da sam uvek bila na oprezu. Stalno smo se i borili za parce hleba, jer bi on celu platu potrosio na alkohol. Tako da sam se od malena stidila toga i to pokusavala da sakrijem i nisam navikla na savete roditelja i njihovu pomoc jer smo svi bili optereceni ocem tako da se snalazio ko je kako znao. Jako mi je tesko sto nikoga iz svoje porodice ne mogu ni da zagrlim, ni poljubim a kamoli izgovorim reci "Volim te". Jednostavno mi je sve to strano, sto je prilicno tuzno... Sto se tice ljubavi, znam da je svi zasluzujemo i moj moto je da svakom pruzim ljubav ma kakav on bio, samo blokiram kad pomislim da je neko oseca prema meni i mislim da je sve to laz...

Stranice: « 1 ... 13 14 15 16 17 ... 62 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000