Sludjena,
pretpostavljam da tvoj izabrani nick najbolje opisuje tvoje trenutno stanje. Zaista, svako ko pročita i zamisli tvoju situaciju može sao i da pretpostavlja kroz sta si ti sve prolazila.
Ti si, pre svega, jedna veoma hrabra i zrela osoba. Tvoj stav, način razmišljanja i odluka koju si donela kada si napustila tu životnu situaciju dokaz su tvoje zrelosti i jačine koju tvoj duh sa sobom nosi.
Situacija je pre svega neugodna, osećanja su pomešana a sa druge strane ne dolazi toplina i ljubav kao poziv za ponovno spajanje majke i ćerke, na zalost. Ja vidim da je tebi sa jedne strane teško zbog odluke koju si donela dok sa druge strane želiš da istraješ u toj odluci. Međutim, ti ni ne moraš da se odlučiš za jednu od ove dve strane jer, ako ja dobro primećujem, ti ni u jednom slučaju ne bi bila srećna. Ali te dve situacije nisu jedine. Ti imaš mnogo veći izbor, samo dobro otvori svoj um!
Majka je majka, i verujem da će ti biti teško ukoliko je izgubiš ma kakva da je. Takođe, mislim da odlazak kod nej u posetu ne mora da znači da želiš da se vratiš svom prethodnom životu. Može da znači to da joj opraštas na njenim greškama, na tome što ti nije bila adekvatna majka i da je zbog toga ne mrzis. Može takođe da znači i da ti je stalo do nej i njenog zdavlja ali da si ti sada svoj čovek i da joj to i pokažeš. Ti sad imaš autonomiju nad sobom, ti odlučuješ sta je ono što želiš, kad želiš, kakav život ćeš da imaš, na šta ćeš novac da trošiš i kako ćeš da ga zarađuješ. To možeš uvek da im svima staviš do znanja. Reci joj da od tebe može da očekuje emotivnu podršku, ponudi joj i neka na njoj bude da bira, neka ona preuzme odgovornost za to kakav će odnos sa tobom imati, ti ponudi ono na šta si spremna pa neka ona izabere.
Samo hrabro, poštuj sebe i budi sebi na prvom mestu i ne mrzi jer mržnja izjeda i čini nas nesrećnima, oprosti joj na greškama, nemoj da ostaješ u prošlosti kad već sebi umeš da izgradiš lepiu budućnost.
Želim ti uspeh i sigurna sma da ćeš a i ostvariti.
Javljaj nam kako se situacija odvija, tu smo da pomognemo
Pozdrav