Kada tako okrenem glavu od onoga sto ona prica, nekada se stvarno skoncentisem npr.na sms, a nekada samo to radim mehanički. Ali ja jednostavno nisam naučena da tako drsko branim svoj stav...posebno jer nisam imala takvu osobu u svom okruzenju nikada! I to je veliki problem, ja takvo ponasanje dozivim kao napad na ličnost, na intelekt, na svoju "normalnost", i to me neverovatno povređuje,jer znam da nisam zasluzila, i jer znam da nikada nisam čeznula za tuđim stvarima, volim da pomognem, pa nekada i na svoju štetu. Ljudi će me pre okarakterisati kao naivnu osobu, finu i poštenu, nego lukavu, proračunatu i promućurnu. A ona sa druge strane ima sve te mehanizme odbrane iz proste činjenice što je jedino dete,...ja imam jos 2 sestre, i takve ispade od osoba nisam nikada dozivljavala.
Te nezdrave emocije koje osecam prilikom reagovanja na takve situacije, su po mom misljenju, kod mene- bes zbog cinjenice sto smatram da sam inteligentna i da niko ne treba dako primitivno da se prema meni ophodi!
Ono što utiče na to kako ću doziveti nešto, tj. te misli koje mi tada prolaze kroz glavu su: da li je moguće da ta dotična, zdrava i prava osoba i da i dalje tako da nastavi da se prema meni ophodi, i pre svega izaziva bes u meni jer mene niko nije naučio nikada da se tako intelektualno namećem. Bilo bi to u redu, ako bi ta osoba bila obrazovanija od mene, ili neka duhovno bogata i "velika" osoba. Kada bi to bio neko čiji bi me postupci, delovanje jako oduševljavalo, npr. neko ko je užasno sposoban da obavlja teške i kompikovane poslove, neko koga poštujem u tom smislu (u kom ona mene omalovazava)-intelektualnom, radnom, ljudskom. Ne pravim razliku u obrazovanom-neobrazovanom čoveku, već cenim kompletnu ličnost ...neko ko je dobar u poslu, dobar prema porodici, prijateljima, pratneru, i pri tom dobar čovek....to je ujedno i nešto čemu ja težim...veoma samo osećajna, učena sam me da volim ljude, životinje,..jedino što mislim da je moja mana, je što previše analiziram svoja osećanja, i postupke drugih ljudi kojih oni vrevatno nisu ni svesni. Nije poenta da kazemo kako imamo fakultet, i da je to kao da imamo sve, ili da imamo novac, i da je to sve, cenim ljude koji su ostvareni, barem priblizno na svim planovima,a pre svega cenim kada je neko "čovek".
Verovatno da ja toliko burno reagujem jer ne umem da se odbranim od napada osobe za koju smatram da nije kompletna ličnost...
Jer, kada krene napad sa njene strane, ja prvo pomislim kako ona nije OK u milion aspekata svog zivota, a meni drzi pridike, kao da je popila svu pamet sveta.
Zanimljivo je da mi ne da mira ni tren, u tim momentima kada moramo da budemo zajedno.Ako se priča o nečemu, ona koristi svaku priliku da okrene priču na drugu stranu, kako ljudi žele od nje samo korist, da su zavisni, itd. iako to nikako nije povezano sa onim što je započeto u priči.
I ja sam odavno shvatila da ljude ne treba menjati, vecih treba prihvatiti, i znati sta od njih mozemo ocekivati. Ono sto je pocelo da me brine je sto je ona nastavila da me "maltretira" uprkos mom "prihvatanju", tačnije ignorisanju njenog ponasanja. U jedno momentu me uopšte nije tangiralo sve to, dok nisam pročitala njene rečenice o meni (ono sto sam navela u prethodnom postu), e tada sam počela baaaaš burno da reagujem, tačnije nisam mogla da ostanem hladna, kao što sam mogla pre tog saznanja.
Meni je i potrebna pomoć u tom smislu kako sebe da zaštitim, i kako da reagujem u takvim situacijama. Znam da je čovek sposoban za to, samo treba znati kako, neke tehnike i sl.
Nadam se da sam barem malo pročeprkala po svom mozgu, i dala neko objasnjenje...
Poz,...i još jednom HVALA do neba!