uh,..ima ih milion...npr.na jednom predavanju, dok smo cekali profesorku, sam pocela da joj govorim o nekim klijentima vezano za projekat na kom zajedno radimo (sta su trazili, kako su postavljali uslove, itd), cisto da iznesem, da vidim sta bi pametno bilo uciniti, a ona je u momentu povisila ton, krenula onako da plješte dlanom o dlan,i da mi govori, "ne radi se to tako , ti to ne treba tako, treba biti lukav i uhvatiti klijenta u neku vrstu klopke, da nema gde", ..u tom momentu je 12 ljudi koji mene ne poznaju pocelo da gleda u mene kao u "jadno dete koga mama psuje", kada sam to videla, pokusala sam da objasnim, kako bi bilo dobro da se dogovorimo kako cemo funkcionisati sa takvim ljudima, a ona je nastavila da kritikuje mene! Ona pri tom, kao ni ja, nema dana radnog staza u nekoj firmi, niti bilo kakvog iskustva u poslovanju,...ovo nam je prvo iskustvo te vrste. Ja kada sam videla sta se dogadja, samo sam se okrenula , uzela mob i pocela da odgovaram na neku poruku, koja mi je prethodno stigla,...i ostavila je da tako priča u vazduh.
Drugi primer: nakon sto sam postigla visi nivo iz jedne oblasti i krenula na napredniji kurs od nje,...od tog momenta nije štedela reči da u svakom momentu, napljuje te ljude koji su procenili moje znanje kao i mene,..i da su njoj slali pismo izvinjenja sto je ostecena (u sta stvarno sumnjam da se dogodilo). Bukvalno, ako u prostoriji sedimo obe, i plus jos ljudi, ona preda mnom otpocinje tu temu kako su "neki" ljudi nezasluzeno tu gde jesu, a da je ona ostecena, a d apri to svi u toj prostoriji znaju da sam ja ta koja je na naprednijem kursu od nje.
Treci primer-kada je saznala jednu informaciju koja je meni od veeeeeelikog znacaja, precutala je to meni, i dosla na predavanje, i pocela pricu obracajuci se drugoj devojci koju to totalno ne interesuje, kako postoji ta i ta opcija da se zavrsi to i to na laksi nacin, bez da se obratila meni i rekla imas to i to,...bice ti lakse. Napominjem da je ona "to i to" zavrsila dok se zavrsavalo na dosta tezi nacin.
Posto je videla da se ja ne predajem, u smislu, dok sam jos uvek trazila pomoci savet od nje, dok jos nisam uvidjala te stvari,...bukvalno mi je otvoreno rekla: zasto neko da radi-ima-dobije nesto sto sam ja na tezi nacin, zasto bi to neko jednostavno, tako, eto to imao,...ne moze...to imam samo ja....
Koristi svaku priliku da nametne, svoj stav do te mere da bukvalno uvek ponizi onog drugog ko tako ne misli. Npr.facebook je odraz primitivizma, tacnije voajerizam,...a i sama ga je dugo imala i mnogo vremena provodila na njemu.
ili,..imati taj i taj sertifikat je glupost, bacene pare, i svako ko to radi je idiot, jer se sve zavrsava preko veze,..to nam nece u zivotu trebati...a ja imam taj sertifikat.Znači ona to meni u lice i pred drugim ljudima govori, a da pri tom ti ljudi znaju da govori o meni.
Ili ako 100% znam da sam sigurna u ono sto govorim (npr za proverene informacije), ona je u stanju da tera svoje suprotno misljenje, do te mere da mi kaze, "jesi li ti glupa ili me ne čuješ?", takođe pred nekim drugim.
Da ne govorim, kako sam saznala, (slučajno,iz napisanih, lično njenih reči),da je veoma ružno govorila o meni, i kako je formirala totalno bolesnu sliku o meni, veoma podređenu njenoj ličnosti (znači ja sve što radim to nekako mora da polazi od njenog uticaja na mene!!!!

)...
Inače ona ima, kada se sa strane gleda, veoma lepo upakovan život (momak, kola, novac, itd.),..ali izgleda da tu dosta toga fali,čim ona ima vremena da se bavi mojim životom u nekom virtuelnom prostoru... Ja sam počela da dovodim u pitanje njeno ponasanje kada se hvalila kako je momka, buduceg muza,odvojila od svih prijatelja, i time se ponosi, sto i nije bas osnovano.
Upravo zbog tog OK zivota sam ja u prvi mah i pomislila "evo ispunjene i zadovoljne osobe, mora da je ok za druzenje".
Nadam se da je dovoljno...
Iako je bilo toga mnogo vise, ja sam se trudila da to potisnem, a ona i nije bila svesna sta radi mom mozgu,..mada se to ne moze videti po meni.
Ali sam se obratila za pomoc, jer je sam po prvi put u zivotu dozivela da FIZIČKI osećam posledicu nečijeg psihickog maltretiranja. Tako me nisu ni roditelji, braca, sestr, dugogodisnji decko, ni jedan drug ili drugarica, u životu prodrmali...I zbog toga sam veoma zabrinuta,..kako i zbog činjenice da takva osoba može da mi izazove napad migrene, posle kog ne mogu da funkcionišem.