Lilka i Dorjana,
stvarno ne znam kako da vam se zahvalim.
Vash odgovor mi bash jako mnogo znachi.
Vec duze vreme razmishljam o tome da potrazim struchnu pomoc, jer dok sam bila mladja valjda nisam uvidjala, ili sam na neki nachin potiskivala ovaj problem.sad kad su neke stvari pochele konstantno da se ponavljaju vec sam pochela da se brinem.
ili je razlog tome shto sam imala vishe drushtva, znala sam odakle crpim svoj lichni identitet, sad su se manje vishe svi rasuli, poudavali, i ostalo,..
a ja pochinjem da uvidjam stvari iz drugog ugla.
Dorjana, ima jedna stvar koju ste rekli, a to je da majka ulogom zrtve kontrolishe stanje u porodici, to je potpuno tachno, i ide do bolesne mere. bukvalno je u stanju da zavadi mene i oca, a onda kada joj neko neshto kaze ili poludi i napravi uzasnu scenu, naljuti se, ili joj kao pozli.(potpuno debilno, ali je tako)
otac je ceo zivot radio i lomio kichmu da bi nas sve izdrzavao, tako da ja sa njim u sushtini i nemam neki odnos, i ako ga stvarno volim i cenim, ali ga skoro uopshte ne vidjam.
Druga stvar koja je vremenom pochela da me brine to je da pochinjem u sebi da prepoznajem neke njene postupke, tipa da omalovazavam ljude do kojih mi je stalo, da ih uporedjujem sa drugima, bukvalno isto ono shto je ona meni radili, i shto mi i dalje radi.
to je u stvari pochelo najvishe da me plashi, jer zaista ne zelim da budem kao ona, ja sam donekle odlichno svesna situacije, ali taj neki problem je vec utkan u mene i ne znam koliko ga ja nekom samokontrolom mogu sprechiti, zato sam i mislila da se konsultujem sa nekim struchnijim licem.
ona i dalje ima neku suludu chinjenicu da je moj fakultet nikakav i da ga svako moze zavrshiti chim ga ja zavrshavam

takodje mi je posao nikakav i ako imam platu, zajedno vecu nego shto su moj otac i majka imali iti ce ikada u zivotu imati.
ali zato moj mladji brat shta god da uradi, ljubi ga majka bash je tako trebalo, najpametniji je i najlepshi na svetu.
shto se tiche tog nekog samostalnog zivota, pokushala sam na neko vreme da se odvojim od njih, ali to je ishlo do te mere da je moja majka dolazila kod mene u 6-7 sati ujutru da mi donese doruchak ?!?!
tj. da me i dalje ima pod kontrolom
da li spavam, sa kime spavam, da li pijem pushim,... ili shta vec
(cela situacija je toliko bizarna i bolesna, da me je prosto sramota da pricham o tome)
u svakom sluchaju stvarno hvala vam josh jednom,
puno pozdrava!