Doziveo sam velike promene u zivotu ,psihicke avanture.Na samom pocetku je sve bilo idealno kao u nekom filmu,a ja i njemu bitan neki lik.Medjutim tada se samo primecivalo da sam previse osetljiv.Kasnije se sve srusilo.U pubertetu jedno zaljubljivanje mi je doslo glave(ne bukvalno).Pocetak puberteta ja racunam negde oko 7 razreda.Tada u tom periodu kao da mi je neko stavio drugacije naocare na oci.Sve mi se drugacije cinilo.Ali najgore je sto sam mislio da sam za sve ja kriv.I samo okruzenje je bilo "pogresno",porodica.Sve je islo na ruku tome da ja konstantno osecam veliko nezadovoljstvo sobom i za sve sam sebe okrivljivao.To sve je rezultiralona kraju jakim panicnim napadom.Ja sam ga doziveo katastrofalno.U porodici koja je ,kako bih rekao,konzervativna ,a sa isto takvim okruzenjem koje je zivelo jos u 15-tom veku,nista drugo mi nije ni preostalo.Prevelika osetljivost,slike u porodici i svom okruzenju frajefa,dasa,losih momaka kao neceg sto je najbolje i nekog ideala je dovela do panike i potpune (ali sad znam,lazne)degradacije licnosti.Period panike je trajao oko godinu dana.Tj.godinu dana je trajao period strasnog panicnog straha od svega,pa i od straha.Medjutim odjednom je to proslo,sad znam,jer sam se jednog momenta pomirio sa zivotom,tj.da meni vise njega nema.To je bio kljuc i oslobodilac pritiska.Medjutim posle te godine sledio je dug,ali veoma dug period lutanja.Za vreme njega sam bezao od straha,nalazio neka bezbedna mesta i nekako ziveo.Cinilo se bez iceg.Dok jednog dana,mozda posle deset,petnaest godina(sve je pocelo u 7 razredu,a sada imam 33 godine),a pre 2 ili 3 godine,nisam siguran upoznam jednog predobrog coveka putem interneta.Poklonivsi mu noz,koji sam trebao u stvari da mu prodam,ali zbog jos neresenog straha nisam mogao,ja steknem njegovo poverenje.I on jednog dana,pre otprilike godinu dana,preko svog doktora nadje meni psihijatra,vrhunskog u Beogradu(a taj prijatelj je iz Hrvacke).I od tada kao da sam se ponovo rodio,skoro bukvalno.Sve mi je bivalo novo i veselilo me.I dok sam isao kod njega,mnogo sam stvari naucio i shvatio i o sebi ,a i ovim poremecajima.I ispostavilo se dovoljno da mogu sam da se borim sa tim.Jer mi je od skora bas taj doktor rekao da mi vise nije potreban.Medjutim jos uvek ima nekih stvari koje trebam tek uraditi.Jednu jesam,samo da uspem do kraja.A to je posao i rad za novac.Mogu konacno ono sto umem da radi i da unovcim.Ali mi je ostalo jos jedno.Malo mi je glupo i sramota me je,ali drugo u pitanju je ljubav.Tu mi ide nekako tesko.Posto je i uopste drustvo bilo koje za mene skoro novo,i tu sam dosta stvari pobedio,da ne nabrajam i to nekako ide.Ima tu i tamo dzombi na putu,al ipak nekako idem.Ali sto se ljubavi tice nikako da zakoracim na tu prvu stepenicu.Jednom sam bio blizu.I to skoro.Sve je zacudjujuce islo kako treba(mada sada i nije toliko zacudjujuce,jer tu nema sta da se uci,covek je rodjen za to,samo moze sam sebe stopirati,bez toga,samo se prepusti),medjutim kada je trebalo samo da je pozovem na sastanak(bilo je opet putem interneta,ali devojka koju zna,dalja komsinica)ja nisam mogao.Uplasio sam se.I opet uplasio se svega.I sad je to ,normalno,proslo.Mozda bih mogao ponovo da pokrenem,ali sad je se sve sladilo.I od tad je proslo solidno vremena.Nisam siguran sta da radim?Mada ne sa ovom devojkom vec uopste.Mada mi se cini da sam na korak blizu tog prvog stepenika,ali nekako vec dugo fali bas taj korak.Nikako da ga napravim.A nisam ruzan.Dobro nisam ni neki lepotan,al nisam ni ruzan.Mada u mom slucaju mislim da je najmanji problem fizicki izgled.Ja naslucujem sta biste mogli da mi kazete,al ipak da cujem.
Mozda cete reci da je podvig sa moje strane ovako nesto reci,ali moram da vam kazem da i nije neki.Jer me vi neznate,pa je dosta lakse ovako.Da je uzivo vec bi druga prica bila,ovako nije toliko strasno.Takodje i znam,iako se ipak stidim,da nista nije toliko strasno,blamantno ili sta slicno.Jer svi smo mi ljudi i neverovatno smo slicni iako nam to ne izgleda tako.To sam vec odavno primetio.Neverovatno slicne probleme imamo i to bez obzira bili muskarci ili zene.A ja ovim ne cinim nista posebno,vec samo sam ispricao moju pricu,a pritom neznate ko stoji iza nje,sto mi je ipak lakse.Al opet nikog od vas ja nevredjam,e sad izneo sam neke "ruzne"stvari o meni,ali to sam samo ja.Ipak na ovaj nacin ovo moze samo jos malo da me ojaca.Suocenje sa mogucim nezgodnim situacijama je jedno od nacina resavanja istih.Boim se da ce ovih zadnjih par recenica da zvuci kontradiktorno od ostatka.Zao mi je na tome.Al i to je jedna od stvari.Deluje da znam sta i kako,al opet ima stvari ,kao sto sam rekao,koje skripe.
Pozdrav!!!