Upis na psihologiju i kratki opis istog

• Odgovora: 3

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Upis na psihologiju i kratki opis istog
« poslato: 12:50:02, 03.Okt.2009. »
Godinama se već upis na psihologiju graniči sa nemogućim, te pomislih da kratak opis prijemnog i svega što ide uz njega može pomoći.

I stavka su poeni koji se nose iz srednje škole
Konkurencija je velika, tako da je prosek poena većine kandidata između 38-40.
Sad i malo utehe za one koji nemaju ovaj prosek, ja upisah psihologiju sa celih 30.3 poena..;)

II stavka neprevaziđeni Test opšte informisanosti
Sam test nastaje tako što na II godini fakulteta na predmetu Psihometrija studenti dobiju zadatak da naprave 5 pitanja sa četiri ponuđena odgovora. Dakle, apsolutno je nemoguće spremiti se za ovaj ispit. Informativno, na Filozofskom fakultetu se prodaje Test opšte informisanosti sa prethodih čini mi se pet prijemnih ispita. Ako ništa drugo, tako se barem možete informisati koja pitanja sigurno nećete dobiti.
Par pitanja sa mog prijemnog.
Od čega se pravi cement?
Na koji datum sigurno neće grmeti? Ponuđena 3 letnja datuma i jedan zimski (zimi retko grmi).
Ko je bio Hal 2000?
Šta je dajdžest?
Šta se desilo u "Kristalnoj noći"?

III stavka test znanja
Uči se iz udžbenika za srednju školu i moja preporuka je naučite ga napamet sa sve fus-notama, a onda se potrudite da shvatite sve to. Nikako ne preskakati primere, grafikone i različita istraživanja.
Sam test ima 30 pitanja, od čega 15 pitanja nosi minus poene, tako da ovde nije preporučljivo zaokruživati na sreću.

IV stavka upis
Nikako im ne verujte ništa i ukoliko vam se desi da se nađete ispod crte, a kažu vam da će na primer u ponedeljak posle završenog upisa prozivati za ona mesta na koja se ljudi koji su prošli nisu upisali, nacrtajte se u petak ujutro na fakultetu i ne pomerajte se iz hola. Najviše vole da kažu da je prozivka u ponedeljak, a onda lepo to urade u petak...Ovo važi za sve grupe, ne samo za psihologiju.

V stavka faktor sreće
Ukoliko znate jos nekoga ko sprema prijemni i desi vam se da vas smesete u istu salu probajte da sednete jedno pored ili ispred drugoga. Postoji mogućnost prepisivanja, ali nije preporučljivo da vas uhvate više od jednom jer izbacuju barem jednog da posluži za primer ostalima.

VI stavka mnogo živaca
Sam upis je zapravo priprema za sve ono što čeka buduće studente tokom studiranja - tako da samo opušteno i bez mnogo nerviranja, ako se upišete trebaće vam dosta živaca i da završtie fakultet.

Ovo su moja iskustva od pre izvesnog broja godina, ako neko ima svežije neka podeli sa nama. :)

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže blackgirl

• **
  • 185
  • 1
Odg: Upis na psihologiju i kratki opis istog
« Odgovor #1 poslato: 01:46:27, 27.Apr.2010. »
Ja da dodam na ovaj opis koji se verovatno odnosi na psihologiju u BG-u, da u NS-u postoji jos i test sposobnosti (inteligencije). Ovo se ne moze uciti ali svakako nije na odmet da uradite par testova inteligencije cisto da se upoznaye sa testovnim materijalom. Dodatni problem je to sto nikada ne mozete znati koji ce test biti zadat (ima ih jako puno), koji deo testa i kolikoce vam minuta dati za rad.
U NS-u je navala kao i u BG-u pa cine sve da suze konkurenciju u samom startu, tako da oni spori, kojima je potrebno vise vremena za razmisljanje imaju manje sanse za prolaz jer se za sve testove daje jako malo vremena.
Ono sto je jako nezgodno az nekog ko je tek zavrsio srednju i nema pojma o Psihometriji je to da se pitanja sa ponudjenim odgovorima rade tako sto se zaokruzuje "najtacniji" odgovor, sto znaci da svi ponudjeni odgovori mogu biti tacni ali da je smaojedan najprecizniji!
Jos je mnogo caka koje svake godine menjaju i uvode pa je svakako od koristi ici na pripreme, ako en zbog samog gradiva, onda cisto da se upoznate sa profesorima i samim izgledom prijemnog.
Zasto uvek istu pesmu sviras kad mozes da biras

*

Van mreže plutonac

• 7 310
  • 77
  • Pol: Muško
  • mizantrop 100%
« Odgovor #2 poslato: 22:38:55, 02.Maj.2014. »
meni je test opšte informisanosti bio baš lak na filozofskom, e sad zavisi ko koliko prdznanje ima, test znanja je normalne težine, jedino negativni poeni zezaju i smanjuju bodovo i konkurancija ogromna, ali nije nemoguće upisati  :)
"Power is being told you're not loved and not being destroyed by it." Madonna

*

Van mreže SigmundFrojd

• *
  • 1
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 18:24:50, 02.Maj.2016. »
Ako su nekome potrebna pitanja sa prijemnog za psihologiju (bg) iz 2012. ili savet kako spremati, pisite na adagajic@yahoo.com  :)

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000