Potkrovlja

• Odgovora: 4

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže jelenacv

• 725
  • 0
  • Pol: Žensko
Potkrovlja
« poslato: 14:41:14, 09.Jan.2009. »
Potkrovlja su privlacna za stambene prostore jer se isticu svojom atraktivnoscu i osobenoscu. Medjutim, atraktivnost nosi i izazove vezane uz uredjenje i opremanje takvih prostora zbog kosih krovova i nepravilnosti koje oni cine. Pri projektovanju osnove potkrovlja kao i visina zidova i nadzidaka treba voditi racuna da se kasnije, pri unutrasnjem uredjenju, povrsine svih delova stambenog prostora maksimalno iskoriste. Zato postoji puno varijanti projektovanja potkrovlja, koje takodje zavise i od same konstrukcije krova, vrste i pozicije otvora, funkcije i rasporeda sadrzaja.

Da li zivite u potkrovlju? Sta je ono sto vam remeti komfor a sta ga stvara? Ili ako ste samo kratko boravili u takvom prostoru kako ste se osecali i sta vam je ostalo upecatljivo?
« Najnovija izmena:: 15:16:39, 09.Jan.2009. jelenacv »

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Odg: Potkrovlja
« Odgovor #1 poslato: 18:10:10, 20.Jan.2009. »
Atraktivna i interesantna su ako je to sve uradjeno kako treba mislim projekat potkrovlja a i sam enterijer. Ako sve oko izgradnje ne zadovoljava neke standarde mogu se javiti razni problemi oko sredjivanja.
Npr. moj drug ima problema sa uredjenjem potkrovlja jer je vise od polovine plafona pod kosinom, naravno on taj prostor moze iskoristiti na neki nacin ali kad se uzme u obzir da ima pola tog stana na raspolaganju, plus od te polovine polovina je pod kosinom ostaje mu samo mogucnost pravljenja tzv. "hodnika"...  :D
Kad sam bio kod njega upecatljivo mi je ostalo to jer sam 3 puta udario glavu u njegov plafon :D

Ne zivim u potkrovlju ali moje potkrovlje je projektovano tako da je kosina plafona nekih 30cm tako da se i taj prostor moze potpuno iskoristiti kad za to dodje vreme  ;)

*

Van mreže talentovana

• **
  • 310
  • 1
  • Love_is_in_the_air
« Odgovor #2 poslato: 21:35:08, 13.Mar.2009. »
Znam neke ljude kojima potkrovlje je lepo sredjeno i prosto je milina da se tu zivi. E sad mozda je tu malo do toga ko koliko sredstava ima ali bitan je i ukus :)
Ljudi kažu da postoji mudrost glave i mudrost srca.     
Charles Dikens

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #3 poslato: 18:54:29, 14.Nov.2009. »
Vise mi se svidja potkrovlje nego ceo sprat..  (*o*) Zanimljivo mi je, jer je ipak malo drugacije od standardnog..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže talentovana

• **
  • 310
  • 1
  • Love_is_in_the_air
« Odgovor #4 poslato: 21:36:21, 20.Nov.2009. »
Da, da i meni je interesantno ali da ona kosina od krova ne oduzima mnogo prostora (*o*)
Ljudi kažu da postoji mudrost glave i mudrost srca.     
Charles Dikens

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000