Da li sta probali specijalitete ove kuhinje i kako vam se dopadaju?Šta najviše volite da naručite u kineskom restoranu?Slobodno ostavite i neki recept ako ga imate...
Meni se licno ova kuhinja bas dopada,i volim gotovo sve,narocito piletinu sa kikirikijem,njihove testenine i prolecne rolnice.A dezert-pohovane banane sa medom.......mmmmmmm

A evo jednog recepta:
Light Prolecne rolnicePriprema 1. Verujem da je teze nabaviti papir od rize (mada ga sigurno ima u odeljku s azijskom hranom), zato vrlo dobra zamena mogu biti kore za pitu. I umesto skampi ja sam stavljala stapice od rakova, ipak napisacu originalan recept
2. Boraniju skuvati (i bilo koje drugo povrce koje izaberete), a sapragepu narendati
3. Za SOS: Oljustiti skampe i odstraniti im glave, a zatim glave i ljusturu dinstati na malo maslinovog ulja, dodati rendani paradajz i malo brandy-ja. Kada alkohol ispari dodati casu vode i ostaviti da vrije nekoliko minuta. Posle sve to usitniti, porcediti i dodati so po zelji. A zatim ponovo zagejati i dodati margarin
4. Iseckati meso skampi i posipati sokom limete. Pomesati sa sargarepom, boranijom i kupusom, a zatim dodati seckani persun
5. Razvuci papir od rize i namokriti ga vodom, vrhovima prstiju i puniti spremljenom mesavinom. Presaviti i formirati rolnice i zatvoriti krajeve
6. Premazati povrsinu rolnica s malo maslinovog ulja i peci u rerni dok ne porumene.
PosluživanjeSluziti s napravljenim sosom od skampi ili soja sosom
Sastojci za 4 osobe12 listova papira od rize (ili kore za pitu)
150 gr kiselog kupusa
1 sargarepa
18 celih skampi (ili 7 stapica od rakova)
2 paradajza
10 gr margarina
200 gr boranije (ili graska i/ili spanaca)
1 limeta
persun, so, maslinovo ulje
brandy
Izvor:Coolinarka.com