Neptun u V. petoj kuci - 5. (petom) polju

• Odgovora: 47
Stranice: « 1 2 3 4 5 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže neptunia

• *
  • 44
  • 0
  • Pol: Žensko
Odg: Neptun u V. petoj kuci - 5. (petom) polju
« Odgovor #10 poslato: 13:42:20, 14.Mar.2009. »
Eto, to opet ovisi kako netko doživljava taj Neptun i njegovu simboliku, ako ga netko gleda isključivo u kontekstvu laži, obmana i prevara, takvo će mu biti i tumačenje. Meni je Neptun predivan planet (možda jer mi je u 1. polju u konjukciji sa ASC  :) ), doživljavam ga kao duboko duhovnog, sa velikom sposobnošću za nesebičnu ljubav, samo u određenim aspektima daje sklonost iluzijama, obmanama i sličnom.

Isto je i sa Saturnom, većina ga ne voli i pripisuju mu uvijek negativne konotacije, ja ga obožavam, on mi je veliki pravedni učitelj. :)

Ali dobro, ja volim sve planete, svaku gledam prvenstveno pozitivno, odnosno fokusiram se na njene dobre kvalitete i što bi se korisnog moglo izvući čak i iz jako teških aspekata. :)

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #11 poslato: 14:16:54, 14.Mar.2009. »
Ipak,niko od onih koji se profesionalno bave astrologijom nece sigurno gledati ni Neptuna niti bilo koju drugu planetu tako iskljucivo.

*

Van mreže neptunia

• *
  • 44
  • 0
« Odgovor #12 poslato: 16:58:47, 14.Mar.2009. »
Naravno, ima tu puno nijansa...

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #13 poslato: 19:41:45, 15.Mar.2009. »
Ja znam osobe koje sa Neptunom u 5. nikada nikome nisu bile vjerne,a znam i druge koje sa istim tim Neptunom zaista obozavaju svog partnera kao malog Boga.Zato i kazem da je sve od slucaja do slucaja.

*

Van mreže aurora

• *
  • 24
  • 0
« Odgovor #14 poslato: 21:03:42, 15.Mar.2009. »
sigurno nije sve tako crno-belo o NE u 5k.a sto se tice dece, NE u 5 k imaju osobe koje posvoje dete (znaci dete nepoznatog porekla). evo citat iz NE VJERUJTE PROVERITE M.Dupor str.221:opasne ljubavne epizode sa dalekim posledicama, vanbracna ili podmetnuta djeca (na to sam mislila kad sam napisala nepoznati otac, samo krivo ste me shvatili, ali nema veze nista licno), ceznje i razocarenja, lezbijska ljubav, perverzije, nimfomanija.afl=lezbos, histerija.
naravno sve zavisi od aspekata NE, u kom znaku je , kako je raspolozen dispozitor.
oprostite jos jednom ako sam nekoga iz nehata povredila. :(

*

Van mreže Lea

• **
  • 257
  • 0
« Odgovor #15 poslato: 16:53:51, 16.Mar.2009. »
Ma nema ovdje vrijedjanja.Pazi nas "tata" na sve...Pozdravljam ga od srca...Mi ovdje pisemo svoja misljenja i iskustva bez obzira ko ima bas tu planetu u tom polju.Pa ni u ludilu to ne radimo da bi nekog uvrijedili ili povrijedili,samo da "pricamo" i razmijenimo izmedju sebe utiske...pa ja uvijek vapim za cuti nesto novo.E sad,da li je to pozitivno ili ne...nisam ja birala svoju natalnu...volim cuti sve sto neko zna iz astrologije...nikad se ne zna,mozda mi bas to bude od velike pomoci...Nego,Neptun u 5. je sladak i opijajuci,ali ne otkriva se lako...

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #16 poslato: 23:58:41, 16.Mar.2009. »
Forum i sluzi da se pisu sva pozitivna ili negativna iskustva.
Konkretno ova tema obuhvata i pozitivno i negativno u zavisnosti od aspekata, kuca, stepena.....   tako da vise ljudi vise cudi ;)

Zapamtite jednu stvar u vezi tumacenja Neptuna bilo gde: uvek nesto mozete ispustiti, propustiti, lose protumaciti...  tu je potreban poseban oprez.

*

Van mreže SnowLady

• **
  • 339
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 1
« Odgovor #17 poslato: 12:25:05, 17.Mar.2009. »
Prvo da pozdravim sve clanove ovog sajta, vlasnika sajta...da kazem da sam blizanac/ovan, da sam studirala i prije 5 godina diplomirala astrologiju u svajcarskoj, to je API-Huber psiholoska astrologija, rade po KOCH-sistemu proracuna kuca, ja se sluzim Placidusom i Kochom. To je takozvana psiholoska astrologija, po njima veoma je kontraproduktivno praviti prognoze, oni smatraju da treba raditi na izgradnji svog EGA, jer sam cosvjek se mijenja tokom zivota, prilagodjava se zivotnim uslovima i onom sto mu zivot servira kao zadatak i ulogu na zemaljskoj kugli!
Sto se tice NE, ne bih generalizovala stvari i uopsteno govorila o njemu. Prvo zavisi u kom je znak taj NE, koga simbolizuje kao planeta, u kom krstu je, samim tim nam govori koju energiju nosi i kako je ispoljava ta osoba koju NE simbolizira, jer znamo da planete simbolizuju osobe, aktere, predmete, a takodje ne treba izostaviti aspekte koje on pravi sa drugim planetama ako nije lineranan ili "otkacen", stoji sam i ne aspektira druge planete!..Sam po sebi on mnogo toga simbolizuje, od romanticnih ljubavi, ako je vec u 5.kuci, pa do velikih zabluda i prevara koje u sebi nosi kao simboliku. Moze znaciti da je covjek umjetnicki talenat, ako je on vladar ASC, moze znaciti da se ta osoba pretvara, da je iluzionista, da je sklon porocima, znaci trovanje, znaci neprijatelje, jer je vladar 12. kuce, ribe, nejasni ciljevi, duboki dogadjaji, univerzalna ljubav, razumijevanje za svakoga, sazaljenje, zrtvovanje, toplina. Inspiracije za za religiju, idealizovanje...Kad ga gledamo samo u 5.kuci bez uticaja drugih faktora....znaci osoba je sklona aferama, razocarenjima, zato sto partnere vidi kroz ruzicaste naocare, starh od vezivanja, ljubavne intrige. Prevare na drustvenim igrama, kreativnost, problematicna i lazljiva djeca...moguca i vanbracna djeca i djeca kojima se krije porijeklo, podmetnuta djeca...Cudni hobiji, prevare u igrama na srecu, sportskim takmicenjima, kladionicama, kradje auta. Strah od samostalnosti, to su osobe vjecita djeca, omiljeni sportovi na vodi...
Toliko za sada...
" Srecan je i veliki samo onaj koji ne mora ni vladati ni pokoravati se da bi mogao nesto biti"!
 Gete

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #18 poslato: 18:09:37, 22.Mar.2009. »
NE u V polju moze znaciti i probleme u srednjoj skoli.
NE120*VE kazu da mora postojati u zivotu bar jedna snazna platonska ljubav.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #19 poslato: 17:52:24, 18.Okt.2009. »
Joj, kad procitam kako se ovaj Ne u 5.polju odrazava na djecu....bas me je strah. Znam da nije sve tako crno ili bijelo, ali ipak....

Meni je Ne u 5.polju u Strijelcu ( tu je jos i mars u 5polju ).....Ono sto def. mogu da potvrdim jeste ta sklonost ka platonskim vezama ( meni je jos Ne u kvadratu sa Ve ), idealizovanju, mastarenju, romantici itd.Mislim da ovaj polozaj Ne moze dati i velike maze,posvecenost partneru ( vidim da moze da donese nevjerstvo, ali to kod mene nije slucaj ).Sve u svemu,vjerujem da je lijepo imati pored sebe osobu sa ovakvim Ne, ali da samoj osobi kao nosiocu nije lako....mene malo iscrpljuje....

Posto 5.polje jos oznacava i hobije, ne znam da li to ima kakve veze, ali ja jako volim i uzivam u plivanju.Uopste , privlaci me voda i volim da sam pored vode, samo da se ne udavim nedje...!!!!

Stranice: « 1 2 3 4 5 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000