Ishrana mačaka

• Odgovora: 15
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
  • Pol: Žensko
Odg: Ishrana mačaka
« Odgovor #10 poslato: 15:51:56, 30.Dec.2009. »
Ja jesam, par puta kad mi je ostalo nesto malo.. I nije se bunio mogu reci :)

Dosta macaka voli bareno povrce, a i zdravo je.. Mozda je zato tvoj macak jeo masline..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #11 poslato: 23:29:52, 10.Jan.2010. »
I jedan prirodni lek i hrana :) Za macke koje ne borave samo u stanu, dakle, koje izlaze u dvoriste, ili na ulicu, preporucljivo je s vremena na vreme dati da jedu mleko, u slucaju da pojedu nekog otrovanog misa (ne daj Boze) ili slicno...
Moj ti "covek" ne mirishe nista belo.. ni mleko, pavlaku, sir..auu..lazem cima se na kackavalj, pa mu malkice narendam..

Moj macak je dosta probirljiv sto se hrane tice, posebno ako je u pitanju domaca hrana. ....ali sam se iznenadila da je pojeo par maslinki ???

Probirljiva mac, a Ti se Iznenadila?  ;D Pa zna maca sta je luxury.. E da, mi smo to otkrili za maslinke u njegovim prvim mesecima..i neki put se samo mazi od nju, prevrce se..pa i ako je pojede, kasnije opet dodje na to mesto na plocicama ili parketu. Jedino sto pazim da nisu neke mnogo slane. I opcinjen je mirisom maslinovog ulja.  :D

Nikad mackama nisam davala jogurt ! Ne znam da li je neko od vas to cuo ili time hranio macke?!
Moj macak ne zeli da pridje mleku, odrastao je u stanu, mada sad ide i napolje. Ali zapazila sam da drugacije sorte macaka odbijaju mlecne prozivode.
Inace, ove druge mace u nasoj najblizoj okolini, pitome ali opet vise ulicne..piju, i bas jogurt, pavlaku, mileram..
Jednostavno, macka je to..ne mozes je naterati. A volim onu izreku "Sto nece macka, nemoj ni Ti" - ne mislim doslovce..vec kao pouku!

Dosta macaka voli bareno povrce, a i zdravo je..

Da ne pominjem kuvani kukuruz, narocito ako je mlad. Tu se vec ne pomera, od onog ko ga ima u rukama. Tako da - prvi ide maci..i snalazi se, ne ostavlja ga na miru ni kad je sit..cini mi se kao da je zbog tog slatkastog ukusa "kao" mleko..
« Najnovija izmena:: 23:35:34, 10.Jan.2010. Feniks »

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #12 poslato: 16:52:22, 11.Jan.2010. »
Macak ti ne pije mleko jer ga niste naucili od malena.. Naravno mozda je i neki drugi razlog.. I to nije nista strasno jer su macke u prirodi mesojedi, a mleko jedu samo kad ih covek navikne na to..

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #13 poslato: 17:01:31, 11.Jan.2010. »
Macak ti ne pije mleko jer ga niste naucili od malena.. Naravno mozda je i neki drugi razlog.. I to nije nista strasno jer su macke u prirodi mesojedi, a mleko jedu samo kad ih covek navikne na to..
Eto kad letis.., jer nisam rekla da nije pio. Kod mene je od svoje 3 nedelje, tako da nikako nije mogao da ne dobija mleko. Jednostavno je u jednom momentu prestao da pije..nastavila ja da stavljam ili ne, ne zeli.
A ono nismo ga navikli, zazvucalo je kao da mu ne dam..

Jos nesto u vezi ishrane, a to je da nikako ne bi smeli da budu vegeterijanci! A i kako bi, kad za razliku od pasa (mislim na one koji dave macke - opet kazu da je to poteklo od coveka), one sto uhvate, to i pojedu! Ili bar donesu da ti pokazu kako su nemam pojma "i one korisne"  ;)
« Najnovija izmena:: 17:08:26, 11.Jan.2010. Feniks »

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #14 poslato: 17:17:01, 11.Jan.2010. »
Rekoh, mozda je i neki drugi razlog ;)
Nisam mislila da mu niste davali, normalno je kad dobijes malecno mace da mu dajes najvise mleka.. Tako macka navikne tj nauci da jede mleka.. A kad ljudi dobiju malo vece mace koje moze i "cvrscu" hranu da jede, moze da se desi da ne daju mleko mnogo cesto i macka vremenom pocne da odbija da jede..  (*o*)

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #15 poslato: 20:50:54, 11.Jan.2010. »
Probirljiva mac, a Ti se Iznenadila?  ;D Pa zna maca sta je luxury.  :D
E ovaj moj macak je i vise nego probirljiv ! Npr. nece da jede ni jednu sunku, salamu, virslu i sl., osim stijesnjenu sunku i to samo ako je carnex, dakle neki dr. proizvodjac ne dolazi u obzir ! Da ne povjerujete kakav je to snob :). Doduse ponekad hoce i carnex pastetu ;)
Zna macak koja je proizvodjac najkvalitetniji :) I def. je tacna izreka koju je Feniks spomenula, jer ko zna sto drugi stavljaju u te silne sunke, salame....vjerovatno pretjeraju sa zacinima , kad ih macak nece ni primirisati

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000