Jutarnja kafa ne rasanjuje

• Odgovora: 8

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
  • Pol: Žensko
Jutarnja kafa ne rasanjuje
« poslato: 22:18:58, 17.Jul.2009. »
Studija koja stiže iz Univerziteta u Bristolu tvrdi da jutarnja kafa uopšte nema svojstvo da nas razbudi, niti ima veze sa bržim refleksima. Studija predstavljena na konferenciji British Nutrition Foundation ukazuje da samo osobe koje su kafu izbegavale u toku određenog perioda mogu zahvaljujući kofeinu dobiti stvarni stimulans.

Kada kavopije kažu da osećaju da imaju više energije posle espresa ili kapućina, oni se samo osećaju bolje zato što kofein umiruje simptome apstinencije do kojih dolazi zato što u toku noći nisu uzimali kofein. - Ako redovno ne pijete kafu dobićete stimulans od prve dve kafe, a zatim ulazite u krug - tvrdi za BBC Peter Rogers, vođa istraživača.

Izvor: Ekstravaganca

Jeste se teško odvići kafe i tog jutarnjeg rituala ali ja sam uspela.I zaista se osećaš prvih par dana loše,zevaš ceo dan,glava te boli ali sve to prođe i shvatiš da se razbudiš i bez kofeina.
Da li biste mogli da prestanete da pijete kafu,posebno ujutru?

*

Van mreže gospodja mama

• **
  • 186
  • 0
Odg: Jutarnja kafa ne rasanjuje
« Odgovor #1 poslato: 22:28:47, 17.Jul.2009. »
verujem da mnogi piju jutarnju kafu iz navike a ne zbog toga sto ocekuju da ih rasani
ne znam da li bih mogla da prestanem ali to je jedna ili eventualno jos jedna u toku dana i pretpostavljam iz navike  (*o*)
Ljubav je jedna strast koja nece da zna ni za prošlost ni za sadašnjost.
Balzak

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 22:39:25, 17.Jul.2009. »
Ali tek kada se prestane,osete se ti znakovi prave apstinencijalne krize,bez obzira što ne pijete mnogo kafe inače.Većina nas pravda konzumiranje kafe ujutru navikom bez koje ne počinje dan.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #3 poslato: 14:07:31, 27.Avg.2009. »
Da, ja mislim da se moguce razbuditi ujutru i bez kafe i svaka cast miss80 sto se uspijela odviknuti od kafe jer je to samo navika i mozda neka zabluda da se bez kafe ne mozemo razbuditi.

Ja volim popiti kafu, najvise ujutru,poslije dorucka ( negdje sam u nekom textu o nutricionizmu procitala da se cak i preporucuje izjutra popiti jedna kafica jer nam je ona korisna za pokretanje metabolizma )....
U toku dana najvise popijem dvije kafe, ali ne bas svaki dan....Trudim se da se zaustavim na tu jednu jutarnju...
Inace ja pokusavam sa slatke kafe da predjem da pijem kafu bez secera....ali ne ide...Izgleda da ja ne volim kafu..ja volim slatku kafu ! Ako ne popijem slatku kafu, onda mi organizam svakako trazi nesto slatko, pa onda pojedem neki slatkis, tako da nista ne postizem (mislim na ustedu kalorija )...
Inace ovdje govorim o turskoj kafi, a ostale kao npr ness i slicne sam uglavnom prestala da pijem...

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #4 poslato: 21:22:15, 27.Avg.2009. »
Mozda ne rasanjuje ali definitivno mi pomogne da se lakse koncentrisem, pogotovo ako od ranog jutra pocinjem da ucim.

Pre sam je pila cim ustanem, ali mi je to izazivalo mnoge probleme sa zelucem. Sada je pijem posle dorucka.

@ revelation09
Mozda da probas postepeno da smanjujes kolicinu secera. Meni je uspelo :)
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #5 poslato: 23:46:22, 07.Sep.2009. »
Kafu pijem čim ustanem po navici,a rasanim se sa kafom ili bez tek za sat vremena ???

*

Van mreže milica-tea

• **
  • 479
  • 0
« Odgovor #6 poslato: 08:59:39, 08.Sep.2009. »
kafa ukutru cim ustanem navika...

*

Van mreže stefansara

• *
  • 31
  • 0
  • Tomy i Caka
« Odgovor #7 poslato: 07:53:33, 16.Okt.2009. »
upravu ste kafa ne rasanjuje,al ja je pijem cim ustanem valjda je to neka navika.

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
« Odgovor #8 poslato: 09:39:07, 16.Okt.2009. »
Ja sam probala da izbacim kafu, al' kad sam pocela da se raspadam od glavobolje i svih ostalih pratecih simptoma, odustadoh od odustajanja....sad aktuelno pokusavam da zavaram sebe pijuci jednu jutarnju sa kofeinom i sve ostale bez kofeina....pa, u nekom trenutku cu valjda ukinuti i tu prvu...mada, ja stvarno volim kafu...

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000