Nežne ruke

• Odgovora: 6

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
Nežne ruke
« poslato: 23:15:14, 16.Jun.2009. »
Šta koristite za negu ruku? Koliko vam je važan izgled ruku?

Ruke su, kao i lice, naizloženije štetnim uticajima koji negativno utiču na kožu. Da im je potrebna dodatna nega, pokazuje najpre koža koja počinje da se peruta i crveni, zatim i nokti koji postaju krti, iskrzani i lako se lome.

Savet
Da biste sačuvali lepotu ruku i gipkost kože, više puta dnevno nanosite na ruke i nokte blagu, hranljivu kremu, a barem jednom nedeljno istrljajte kožu ruku kriškom limuna. To će je nahraniti i učiniti mekom i glatkom. Najbolje kreme za ruke su one koje sadrže vitamine A i D, kao i eterična ulja, na primer kamilice. Takođe, odlične su kreme na bazi meda i limuna. Vitamin C iz limuna učvršćuje nokte, dok vitamini A i D iz meda neguju kožu i ubrzavaju rast noktiju.

Zaštita od vruće vode  
Trudite se da izbegavate kontakt sa vrelom vodom. Tako ih nećete ugrejati, a napravićete štetu. Krvni sudovi će se naglo priširiti, pa periferni kapilari mogu da popucaju. Perite ih samo blagim sapunom i brišite isključivo pamučnim peškirom. Veoma je važno naglasiti da sva sredstva za pranje i deterdženti jako isušuju kožu, pa je poželjno da nosite gumene rukavice dok obavljate kućne poslove. Kad god imate priliku, napravite intenzivno hranljivo pakovanje za nežnu kožu.Pomaže i nanošenje obične kreme za ruke u debljem sloju, naročito ako, dok krema deluje, stavite na ruke i gumene rukavice jer će sastojci iz kreme usled povećanja temperature brže da deluju na kožu. Nakon 30 miuta skinite rukavice i ostatak kreme utrljajte u kožu.

Vežbe
Ako želite da vaše ruke budu zategnute, a prsti vitki, uradite ovu laganu vežbu. Ruke stavite u položaj kao da se molite, ukrstite prste i okrenite dlanove na spolja, pružajući ruke ruke od sebe što dalje možete. Zadržite ih nekoliko sekundi, pa spustite ka podu u istom položaju. Vrhovima prstiju obe ruke masirajte nadlaktice. Nakon nekoliko sekundi ruke opustite i ponovite celu vežbu.

Nahranite nokte
Pravilna ishrana, bogata kalcijumom, gvožđem, cinkom,vitaminima A,B,C,D,E i esencijalnim masnim kiselinama može da ojača nokte i da učini da nokti budu što manje oštećeni. Dehidracija takođe utiče na slabost noktiju, zbog čega se preporučuje da svakoga dana popijete dva litra vode.
Izvor
« Najnovija izmena:: 23:29:06, 16.Jun.2009. lilka »

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
Odg: Nežne ruke
« Odgovor #1 poslato: 00:22:49, 25.Jun.2009. »
Mozete uraditi fejslifting ali ruke ce izdajnicki odati koliko godina zapravo imate ;D Probala sam svakakve kreme i jos sam u potrazi za bas idealnom.Radila sam i parafinsko pakovanje ruku-fino je,ali ko ima bas suve ruke mora bar par puta da ponovi da bi se video pravi efekat.

*

Van mreže anea

• *
  • 69
  • 0
  • put me on the train, send me back to my home...
« Odgovor #2 poslato: 01:55:21, 03.Sep.2009. »
savjet poznatih glumica iz doba grete garbo i njihovih barsunastih ruku

uzmite vazelin , namazite ruke i dlanove, mozete staviti ruke i u male najlon vrecice , ostaviti par sati da djeluje i rezultat je vidljiv ODMAH

cak su ga glumacke dive koristile i za borice...

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #3 poslato: 10:33:03, 03.Sep.2009. »
Ne pridajem previse vaznosti rukama... Manikir, parafin, mozda bih da sam u malo boljoj finansijskoj situaciji.  Inace samo svako vece pre spavanja namazem ruke  kremom na bazi nevena, koju su mi preporucili jer mi zimi koza na rukama jako puca i peruta se. Krema je stvarno super, domace proizvodnje, ruke su mi sasvim zadovoljavajuce  mekane i nezne i ono sto je najbitnije ne pecka kad su mi ruke ispucale..
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #4 poslato: 00:07:57, 06.Sep.2009. »
1 kašika meda
1 kašika biljnog ulja(maslinovo)
1/4 kašike soka od limuna
Utrljati na laktove,pete,kolena,namazati ruke(poželjno je da se stopala i ruke ubace u kesu)Držati 10 min i oprati mlakom vodom.Probajte,deluje 100%

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #5 poslato: 02:15:25, 06.Sep.2009. »
Ovo mi se svidja... Samo, mora li maslinovo ulje, ili bilo koje?
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #6 poslato: 20:51:58, 07.Feb.2010. »
Verujem da moze i drugo,tip bademovo.Imas parafinsku kremu i u Avonu za 200din na bazi masline,a mozes vise puta da stavljas,i dobra je.najvaznije je kad se namaze,da se stave rukavice(carapice).sta imas,i da to prenoci.

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000