Oprostaj

• Odgovora: 80
Stranice: « 1 2 3 4 5 ... 9 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
  • Pol: Žensko
Odg: oprostaj
« Odgovor #20 poslato: 01:38:10, 16.Okt.2009. »
Ako uzmemo u obzir da je Ljubav..najvise osecanje koje radja beskrajnu srecu ili patnju, da ona utice na ponasanje partnera (menja ih) na ovaj ili onaj nacin.. onda, definitivno treba da postoje:

1. Uvazavanje - ljubavnu srecu moguce je ostvariti samo uz zajednicko prilagodjavanje..
2. Razumevanje - (prepustiti se strastima je lako) .. ali osecanje: prijateljstva, bliskosti i poverenja presudni su za ocuvanje kvaliteta emotivnog odnosa.
3. Razgovor - O svemu se moze razgovarati..a selektivni razgovor, prikrivanje istine ili "nekih detalja", zatim tajnovitost i neiskrenost definitivno vodi ka udaljavanju!
4. Tolerantnost, Popustljivost, Prastanje
Onaj ko Voli ume i da prasta!!! Ako nekog zaista volimo onda smo spremni i da prihvatimo razlicite mane, nedostatke ili greske..
Voleti - znaci pomerati pragove tolerancije.. i imati sluha za partnerove greske..
5. Inspiracija -  Potencijali inspiracije su u nama samima, a spoljasnji dogadjaji i partner mogu da ih podsticu. Gubitak interesovanja za partnera je "porazan".
6. Radost - Osecaj radosti koji u nama pobudjuje voljena osoba konstantno se manifestuje u najrazlicitijim situacijama. Svaki izraz, dodir, znak ili gest je dovoljan za "radost" srca. Ukoliko sacuvamo taj osecaj kao primarnu reakciju na voljenu osobu, nas ljubavni zivot protice u vedrim tonovima.. Pricinjavati, davati i osecati radost pred voljenim bicem je veliko zivotno umece..
7. Ljubomora - Odredjena doza misticnosti, tajanstvenosti, nesigurnosti i ljubomore moze da bude stimulativna za zajednicki odnos, ali i ne preko granice poverenja!!
Nedostatak poverenja u partnera predstavlja licni psiholoski problem i nesigurnost u samoga sebe.
8. Destruktivnost - ne dolazi u obzir. Treba raditi na tehnikama samokontrole!! A ne produbljivati slabost..
9. Afirmacija - Zaljubljeni par uvek deluje pozitivno na svoju okolinu. Vazno je: Izgraditi razlicite oblike naklonosti-emocionalne, duhovne, intelektualne. Pruzati uzajamno razlicite oblike podrske..
10. Simbioza - Kompletan ljubavni odnos podrazumeva osecaj duhovnog i telesnog sjedinjavanja. Osecati svog partnera kao "svoju drugu polovinu" predstavlja vrhunac ljubavnog odnosa. Ako zaista ostvarimo tu vrstu kvaliteta u ljubavnom odnosu, delujemo potpuno ispunjeno i nas ljubavni zivot ima najuzviseniji smisao.
11.Privrzenost - Neke osobe precenjuju svoje pravo na slobodu kretanja i ponasanja. Osecaj uzajamne privrzenosti i pripadnosti jeste 1 od najuzvisenijih osecanja. To naravno ne iskljucuje pravo na licnu slobodu i nije u suprotnosti sa licnom afirmacijom. Poverenje i sloboda se zasnivaju na privrzenosti voljenom bicu.
12.Plemenitost - Osobe koje pate deluju nesigurno, frustrirano ili "bolesljivo", dok osobe koje su sebe ostvarile u ljubavi deluju zadovoljno i srecno.

Ljubav oplemenjuje dusu i deluje "lekovito". Osecaj zadovoljstva prilikom davanja i primanja..a to je sposobnost razmene osecanja, ne samo sa svojim partnerom vec i sa svetom oko sebe..   :srce:  

Afirmisati Sebe u potpunosti, kao licnost i kao "bozansko bice" podrazumeva osecanje Ljubavi prema: Sebi, Ljubavnom partneru, drugim ljudima i prema "svetu" oko sebe..

Odluci se da ne lutas onog trena kad pronadjes osobu koju nikako ne bi zeleo da izgubis  inlove

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
« Odgovor #21 poslato: 23:40:40, 15.Nov.2009. »
!
Onaj ko Voli ume i da prasta!!! Ako nekog zaista volimo onda smo spremni i da prihvatimo razlicite mane, nedostatke ili greske..
Voleti - znaci pomerati pragove tolerancije.. i imati sluha za partnerove greske..

sve je ok,al za laž i prevaru nemam želudac,a ni fitilj,pa da je Bogom dan (*o*)

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #22 poslato: 00:09:07, 16.Nov.2009. »
Treba oprostiti i biti tolerantan,ali ima stvari koje covek ne moze da opravda i zaboravi pa samim tim  ni oprosti...

*

Van mreže Feniks

• 983
  • 1
« Odgovor #23 poslato: 00:47:25, 16.Nov.2009. »
!

sve je ok,al za laž i prevaru nemam želudac,a ni fitilj,pa da je Bogom dan (*o*)

Misli se na obostrano popustanje, toleranciju..prastanje sitnica, pa samim tim neca ni doci do laganja i prevara. Rekoh otvorenost i iskrenost u odnosima stvara bliskost, pa vremenom vise i nema smisla da sami sebe povredjujemo=povredjivanjem onog drugog(xa pa jos da imamo zeludac da kazemo iskreno i da ocekujemo da proguta) jer i rizikujemo da izgubimo onog do koga nam je najvise do tada stalo. A mozda ga vise i nikoga ne budemo imali..
Mada ima ona jedna izreka koja kaze: "Iskrenost stvara prijateljstvo a ubija ljubav." Ne gledam bukvalno i po povrsini. Naravno da zavisi od toga kakva je to istina?

ZA mene je Ljubav kao kula od karata, sastavljena od beskonacno, od onoliko karata koliko hoces..a dovoljna je samo 1 pa da se sav trud, ulaganje (ulazes strpljenje, vreme, na kraju shvatis da to radis iz ljubavi, znaci ulazes svoje srce...itditd)srusi. Nije bitno ko ce izvuci tu jednu kartu. Jer sve su podjednako bitne. A mudrost se stice godinama, pa nije ni cudo sto se povremeno, a obicno kad najmanje zelimo, desi da nam veza sa nekim ne uspe.
Ili kao.. "..vatra! Da se ne bi ugasila, potrebno je svakog dana ubaciti po 1 drvce."

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
« Odgovor #24 poslato: 01:00:00, 16.Nov.2009. »
!

Misli se na obostrano popustanje, toleranciju..prastanje sitnica, pa samim tim neca ni doci do laganja i prevara. Rekoh otvorenost i iskrenost u odnosima stvara bliskost, pa vremenom vise i nema smisla da sami sebe povredjujemo=povredjivanjem onog drugog(xa pa jos da imamo zeludac da kazemo iskreno i da ocekujemo da proguta) jer i rizikujemo da izgubimo onog do koga nam je najvise do tada stalo. A mozda ga vise i nikoga ne budemo imali..
Mada ima ona jedna izreka koja kaze: "Iskrenost stvara prijateljstvo a ubija ljubav." Ne gledam bukvalno i po povrsini. Naravno da zavisi od toga kakva je to istina?

ZA mene je Ljubav kao kula od karata, sastavljena od beskonacno, od onoliko karata koliko hoces..a dovoljna je samo 1 pa da se sav trud, ulaganje (ulazes strpljenje, vreme, na kraju shvatis da to radis iz ljubavi, znaci ulazes svoje srce...itditd)srusi. Nije bitno ko ce izvuci tu jednu kartu. Jer sve su podjednako bitne. A mudrost se stice godinama, pa nije ni cudo sto se povremeno, a obicno kad najmanje zelimo, desi da nam veza sa nekim ne uspe.
Ili kao.. "..vatra! Da se ne bi ugasila, potrebno je svakog dana ubaciti po 1 drvce."

slažem se u potpunosti,za mene je ljubav život,u bukvalnom smislu,dajem se cela,al zato sve i uzimam  :zaljubljena: ..ovo što napisah se odnosilo na izvorni post teme i prevaru..i prezirem laž i prevaru u bilo kom segmentu života ,i tu nemam tolerancije.. nema kompromisa.. (*o*)

*

Van mreže Feniks

• 983
  • 1
« Odgovor #25 poslato: 01:03:56, 16.Nov.2009. »
!

slažem se u potpunosti,za mene je ljubav život,u bukvalnom smislu,dajem se cela,al zato sve i uzimam  :zaljubljena: ..ovo što napisah se odnosilo na izvorni post teme i prevaru..i prezirem laž i prevaru u bilo kom segmentu života ,i tu nemam tolerancije.. nema kompromisa.. (*o*)
"Nauci" me da sve uzimam, jer ovo prvo znam..a jedno bez drugog ne ide.  (*o*)

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
« Odgovor #26 poslato: 02:09:09, 16.Nov.2009. »
 :smehotres: :smehotres:slatko si me zasmejala..naučila bih ja i tebe i sve žene ovog sveta da postoji recept univerzalni..naučila bih prvo svoju rođenu sestru koja se pre dve godine razvela ???..

*

Van mreže Nale 83

Počasni član
  • 8 252
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 15
« Odgovor #27 poslato: 20:33:50, 18.Nov.2009. »
Treba oprostiti i biti tolerantan,ali ima stvari koje covek ne moze da opravda i zaboravi pa samim tim  ni oprosti...

Da, postoje stvari koje ne mogu nikada da zaboravim i opravdam ali da oprostim mogu. Hmmm ako ne zaboravim da li sam onda zaista oprostila?  (*o*)

*

Van mreže Feniks

• 983
  • 1
« Odgovor #28 poslato: 22:41:21, 18.Nov.2009. »
Treba oprostiti i biti tolerantan,ali ima stvari koje covek ne moze da opravda i zaboravi pa samim tim  ni oprosti...

Da, postoje stvari koje ne mogu nikada da zaboravim i opravdam ali da oprostim mogu. Hmmm ako ne zaboravim da li sam onda zaista oprostila?  (*o*)

Pa mislim da to vecito ostaje "u vazduhu", samo kao podsetnik kad si u kontaktu s osobom kojoj si oprostio, da se uvek moze situacija ponoviti..ja sam ranije birala kao mladja da ne kazem jos u detinjstvu, da takve osobe eliminisem iz svog zivota. A onda je ispalo da sam ih jako puno eliminisala s godinama. Na kraju covek ne moze da zivi sam, ali s druge strane, meni je mnogo bolje u zivotu islo kad u blizini nisam vise imala nekog ko me je povredio. Evo upravo se borim s jednom takvom odlukom.  

*

Van mreže Nina

• *
  • 2
  • 0
« Odgovor #29 poslato: 19:38:36, 19.Nov.2009. »
Često oprostim,ali nakon toga mi bude jako teško.

Stranice: « 1 2 3 4 5 ... 9 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000