Feniranje

• Odgovora: 18
Stranice: 1 2 »

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Little_dress

• **
  • 326
  • 1
  • Pol: Žensko
Feniranje
« poslato: 19:06:43, 01.Jun.2009. »

Presuda eksperta:
To je uglavnom tačno, mada ne morate potpuno da se odreknete feniranja. Topli vazduh dehidrira kosu i razgrađuje keratin u dlaci. No, UMERENOST je, baš kao i u većini drugih stvari u životu, ključna reč. Feniranje može da uzrokuje oštećenje kose zbog četiri negativna faktora, ali ako uspete da eliminišite, ili ublažite, bilo koji od njih, bićete u bezbednoj zoni. U ove faktore ubrajaju se: visoka temperatura (omekšava keratin i oštećuje kutikulu), istezanje vlažne kose četkom (ukoliko se to radi energičnim potezima, postoji opasnost od pucanja), dužina i učestalost feniranja.

Prva zaštitna mera jeste da pre feniranja prosušite kosu fenom na najnižoj temperaturi. Ali, koliko toplo je previše toplo? Ukoliko vas peče teme kada usmerite vazduh iz fena, onda je temperatura previsoka. Zato stručnjaci preporučuju primenu fena na najnižoj temperaturi, ili korišćenje specijalnih jonskih fenova. Kovrdžava kosa, koja se ispravlja feniranjem naročito je podložna oštećenjima - zbog produžene upotrebe fena i učestalog istezanja kose četkom. Zato je najbolje da prekinete feniranje kada je kosa skoro suva (potpuno suva kosa mnogo je podložnija oštećenju). Iako mnogi eksperti savetuju da se, prilikom sušenja kose, fen udalji najmanje 30 centimetara od glave, to je zapravo nerealno - u tom slučaju vazduh se neravnomerno raspoređuje po vlasima, a njihovo oblikovanje je otežano. Umesto toga, bolje je da približite fen temenu, a da vazduh kojim sušite kosu ne bude previše topao.
« Najnovija izmena:: 22:09:10, 06.Okt.2009. lilka »

Moja Natalna karta
 ...Sanovnik s jasnim slovima lako je to sa snovima nevolje krenu onda kad tumačim stvarnost...

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
Odg: Feniranje isušuje kosu
« Odgovor #1 poslato: 00:19:47, 21.Jun.2009. »
Nekad je jednostavno nemoguce izbeci feniranje.Ja se feniram jednom nedeljno jer moram biti uredna za posao,a nemoguce je,sem feniranjem,obuzdati moju grivu :D Zato monogo ulazem u preparate za kosu,redovno je sisam i ne farbam se.

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
Feniranje
« Odgovor #2 poslato: 14:52:57, 04.Okt.2009. »
Da li se fenirate? Koliko feniranje moze da osteti kosu i ako imate savete napisite ih?  (mah:mah)
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže wild

• *
  • 5
  • 0
Odg: Feniranje
« Odgovor #3 poslato: 23:30:31, 05.Okt.2009. »
u kojoj meri feniranje moze da osteti kosu zavisi od tipa kose, ucestalosti i trajanja feniranja, da li je kosa farbana i sl.
moja je recimo gusta i prirodna, sto znaci da sa malo pene mogu da imam lokne, ili sa mnogo muke i preparata ravnu kosu. obavezno pre feniranja koristim neki od balzama (koristila sam revlonov za ispravljanje kose, nivein, londin, lorealov, sunsilk, ali ni jednim nisam nesto posebno odusevljena posto verovatno ocekujem nemoguce efekte u ispravljanju), onda sledi fen od 2000w i cetka sa prirodnom dlakom, a zatim presa za kosu, pa silikonske kapi  :( i peglanje pre svakog izlaska iz kuce, sto znaci bar 2 puta dnevno. i bez obzira na takvo tretiranje nije ostecena, tako da.... zavisi... nema univerzalnog saveta.
zbog tolikog maltretiranja i nedostatka vremena sve cesce je guzvam

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #4 poslato: 19:17:25, 08.Okt.2009. »

1. Izbegavajte feniranje koliko je to moguce - obrisite peskirom (pospesice te cirkulaciju)
2. Za duzu ravnu kosu: Kosu češljajte velikom širokom četkom, pri tom četku podvucite ispod kose i lagano povlačite od korena ka vrhovima. Ako želite šiške sa strane dok je kosa mokra, šiške uvijte četkom za feniranje i povucite ka slepoočnici, u zavisnosti od toga na kojoj strani nosite razdeljak. Ovo ponavljajte sve dok se kosa ne osuši.

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #5 poslato: 22:49:28, 18.Okt.2009. »

u kojoj meri feniranje moze da osteti kosu zavisi od tipa kose, ucestalosti i trajanja feniranja, da li je kosa farbana i sl.
moja je recimo gusta i prirodna, sto znaci da sa malo pene mogu da imam lokne, ili sa mnogo muke i preparata ravnu kosu. obavezno pre feniranja koristim neki od balzama (koristila sam revlonov za ispravljanje kose, nivein, londin, lorealov, sunsilk, ali ni jednim nisam nesto posebno odusevljena posto verovatno ocekujem nemoguce efekte u ispravljanju), onda sledi fen od 2000w i cetka sa prirodnom dlakom, a zatim presa za kosu, pa silikonske kapi  :( i peglanje pre svakog izlaska iz kuce, sto znaci bar 2 puta dnevno. i bez obzira na takvo tretiranje nije ostecena, tako da.... zavisi... nema univerzalnog saveta.
zbog tolikog maltretiranja i nedostatka vremena sve cesce je guzvam

Nemam sa kosom vecih problema a i ne farbam je vec neko vreme ali se plasim da bih stalnim feniranjem upropastila dlaku ?
Ipak mi je kosa dugacka?
Zaljubljenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :-)

*

Van mreže srna

• **
  • 524
  • 1
« Odgovor #6 poslato: 16:27:34, 12.Nov.2009. »
Ja feniram kosu svaki 2-3 dan,posle pranja,uvek koristim masku za kosu,kosa mi nije ostecena,inace imam ravnu kosu i moram ju fenirati da ima kao neki oblik.

*

Van mreže maraja

Počasni član
  • 1 835
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 69
    • Facebook
« Odgovor #7 poslato: 10:19:25, 07.Dec.2009. »
Tikice, susenje dugacke kose bez fena stvarno dugo traje tako da devojke koje imaju bas dugu kosu uglavnom su primorane da se feniraju (*o*)

*

Van mreže tikica

Počasni član
  • 1 743
  • 12
    • Facebook
« Odgovor #8 poslato: 23:06:09, 10.Dec.2009. »
Znam da nemam drugog izlaza (*o*)

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #9 poslato: 20:52:57, 11.Dec.2009. »
unazad vec 4 godine se ne feniram, zato mi se jos nije ostetila kosa, jedino sto je dosta mekana pa se brze masti pri temenu zbog toga me savetuju da uzmem fen i prosusim makar malo.....

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000