Uh, nadam se da nema onih koji su se nasli uvredjenim. Kao neko ko je ima zahvalnicu Drustva za borbu protiv raka i ko je radio na Onkologiji smatram da sam u obavezi da makar delic onoga sto sam video i saznao podelim sa drugima. Voleo bih da se pusaci vise javljaju u ovoj temi i iznesu svoja razmisljanja i stavove a ja cu i ne vezano za komentare iznositi istrazivanja, studije i podatke koje posedujem koje ce mozda nekog ko bude citao ovu temu pokrenuti makar na razmisljanje (cesto je toliko dovoljno).
Si-Osiris, bez brige ne verujem da se neko nasao uvredjen.Videla sam da na moju jednu rec sledi tvoj trocifren broj reci (pametnijih ali ja kao pusac pokusavam malo da branim pusenje) pa sam shvatla da mi je bolje da cutim i da se ne raspravljam s tobom

U svakom slucaju, pametni i korisni su ti postovi (to ti najiskrenije kazem i ako malo branim pusenje).A sad mi je jasno i zasto.
Interesuje me-da li imate podatke u vezi broja onih koji puse a zivi su i zdravi (naravno pozeljno bi bilo da budu stariji)?Kod kojih pusenje nije prouzrokovalo zdravstvene probleme i ne daj boze smrt?
Neki od vas su osporavali uticaj pusenja prilikom dobijanja teskih bolesti.
A sta kazu pusaci? Da li imate neko pitanje, neki primer o kome bi zeleli prodiskutovati? Ili jednostavno zastupajte svoj stav i objasnite ukratko zasto pusite, sa koliko ste poceli i koliko ste se informisali o problemima koji mogu nastati.
Nisam osporavala ali kazem-ne mora da znaci da ce svaki pusac i da se razboli.I ne mora da znaci da ce cigare biti glavni uzrok toga.
A da je stetno stetno je i to niko ne osporava.
Imam jos jedno pitanje-da li je tacno da se pluca pusaca mogu uporediti sa casom vode u kojoj se nalaze opusci od cigara?Negde sam cula (koliko me secanje sluzi) na taj podatak.A skoro uradila taj eksperiment i izgledalo mi grozno ako stvarno tako pluca izgledaju.
Inace pusim i to od osmog razreda, pocela zbog pubertetskih bubica a nastavila na fakultetu i sad mislim da bez cigara ne bih mogla da ucim (i da sam "zavisnik" sto bi rekli).To mi je izgovor (mislim na ovo za ucenje) i znam i to mi svi kazu ali jos uvek nisam karakter da ih ostavim.
Imacu verovatno jos pitanja.Ovo je za pocetak...