Prohibicija/frustracija/refranacija ~ negativni odgovor

• Odgovora: 1

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • Pol: Žensko
  • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
Prohibicija/frustracija/refranacija ~ negativni odgovor
« poslato: 10:46:45, 22.Apr.2009. »
○○•○○ prohibicija ○○•○○

Za planetu koja se nadje na putu nekog aspekta kaže se da ga prohibira. To može da se desi na tri načina :

1. Mesec na 08° Bika ima aplikacioni 120° prema Saturnu na 12° Jarca, ali pre toga sklapa 120° sa Jupiterom u Devici. Na primer ja sam Mesec i imam sastanak sa Markom koji je predstavljen Saturnom, ali pre toga me "tresne" Jupiter [koji je na primer vladar VI polja ~ bolest] i ja se razbolim i ne odem na dejt sa Markom [lični komentar ~ i naravno se još više razbolim od tuge  :(]
   2. Venera na 12° Vage ima aplikacioni 90° sa Marsom na 15° Raka, ali pre nego što se to desi, Merkur na 14° Device sklapa 60° sa Marsom. Imam sastanak sa Markom [ja Venere, on Mars] ali pre nego što ja "stignem" do njega, neka druga frajla, Merkur, me je preduhitrila i odvela ga na kafu [lični komentar ~ i ja naravno po***im  >:(]
   3. Venera na 12° vage ima aplikaciju 90° sa Marsom na 15° Raka, ali pre toga, Mesec koji je na 10° Vage prvo sklopi O° sa Venerom. Ja planiram dejt sa Markom, ali pre nego što se to desi, mene zove Boris i ja otkazujem dejt sa Markom i odlazim na kafu sa Borisom [lični komentar ~ baš sam djubre  :P]

○○•○○ frustracija ○○•○○

Ovo je jedna vrsta prohibicije. Takodje, ulazak druge planete u sledeći znak pre nego što prva planeta sklopi aspekt sa njom isto se može smatrati frustracijom.

Primer ~ Venera je na 08° Vodolije i ima aplikacioni 60° sa marsom na 12° Ovna, ali pre nego što dodje do njihovog aspektiranja, Mars sklapa O° sa Jupiterom na 14° Ovna. U razmišljanju sam kao Venera da pristanem da se udam za Marka koji je Mars, ali dok se ja "smislim", Marko se ženi Katarinom, Jupiterom [lični komentar ~ ko mi pa kriv  ???]

○○•○○ refranacija ○○•○○

Refranacija znači "prekid/raskid ugovora" ako bi se bavili pravom i to je poznato svim pravnicima na ovom forumu.

Evo primera:

Merkur na 17° Strelca ima aplikaciju prema Jupiteru na 19° Device, ali posle par dana [kada pogledamo ili u Efemeride ili Astrološki Kalendar] videćemo da na 18° Strelca Merkur kreće retrogradno i samim tim do aspekta od 90° izmedju njega i Jupitera ne dolazi. To bi vam bilo isto kao : ja sam Merkur, Marko je Jupiter, ja sam prihvatila njegovu prosidbu, ali u jednom momentu se predomišljam i prekidam zaruke i odlazim [lični komentar ~ stvarno sam nemoguća  8) ]
« Najnovija izmena:: 18:07:42, 21.Maj.2009. * Charobnjak * »

Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • Pol: Žensko
  • Never Born, or Died. Only Visited This Planet...
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
    • Instagram
    • Badoo
Odg: Prohibicija/frustracija/refranacija ~ negativni odgovor na horarac
« Odgovor #1 poslato: 17:55:38, 21.Maj.2009. »
Peregniranost :

○ Planeta koja nije ni u jednom svom dostojanstvu niti u izgonu ili padu je planeta koja je peregnirana.

○ Najslikovitije je ~ prosjak lutalica, osoba prepuštena okolini, situacijama, dogadjajima na koje nema šanse da deluje kako bi na bilo koji način izvukla dobit za sebe i poboljšala svoju situaciju. Često se kaže za planetu u peregniranosti da „naginje i ka dobrom i lošem, ali više ka ovom drugom“.

• Jednostavno ~ njoj nedostaje prvenstveno moralno usmerenje koje je sastavni deo osnovnog dostojanstva ~ tj. Lepo Vaspitanje i Ponašanje! Ona je neusmerena, bez cilja u životu, u njoj samo radi nagon za opstankom.

Almuten :

• Svaki stepen ima svoj almuten. To je planeta koja ima najviše osnovnog dostojanstva na tom stepenu. Iz toga sledi da je ta planeta almuten bilo čega što se nadje na tom stepenu [neka planeta u horarcu, vrh nekog polja ili Arapska tačka]

Almuten se dobija ~ matematikom ~ dodaju se poeni na svki znak/planetu :
a)  5 poena za znak
b)  4 poena za egzaltaciju
c)  3 poena za triplicitet
d)  2 poena za termin
e)  1 poen za lice

Primer : šta je almuten 05° Vage u dnevnom horarcu?
Venera dobija 5 poena jer je vladar znaka. Saturn dobija 4 poena jer je to znak njegove egzaltacije i 3 poena jer je to vladar i njegovog tripliciteta i dodatno i 2 poena jer je to i vladar termina! Ukupno 9 poena ~ Mesec dobija samo 1 poen jer je samo vladar lica. Saturn u ovom slučaju ima najviše poena ~ on je almuten 05° Vage. Deluje komlikovano, ali samo dok ne udjete u štos... verujte mi...

• Na mnogim stepenima u zodijaku dobićete čak i više od dve planete sa mogućnošću da budu almuten tog stepena. Opredelićete se naravno za onu koja je najsnažnije postavljena u horarcu.

○ Almuten nam treba kad želimo da utvrdimo ko je najistaknutiji u celom čartu. Reko se zaista koristi u samom tumačenju horarca [valjda zbog komplikovanosti uzračuna, šta već... retko ko je toliko zaljudjenij matematike, jel? Na sreću pa 90° današnjih astro-programa nam čini uslugu i računa to umesto nas...]
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000