Mene zanima kako u svom natalu vidjeti kojeg ce horoskopskog znaka biti partner.
Nikako.
Negdje sam procitala da se gleda 7. kuca, pri cemu znak koji je vlada tom kucom predstavlja ono cemu tezimo kad je partner u pitanju, a da planeta koja se nalazi u 7. kuci govori o tome sto cemo da dobijem tj. kakav partner ce nam zapasti.
E sad po toj analogiji, s obzirom da mi je 7.polje u znaku Vodolije, ja bih tezila nekom sa karakteristikama Vodolije, a buduci da mi je Mjesec u 7.kuci...to znaci da bih zavrsila sa nekim ko je Rak u horoskopu. Da li je ovako tumacenje suvise rigidno, jer koliko mogu da ispratim iz gore napisanih postova, ja bih trebala da gledam i polozaj Urana , pa cak i Saturna (zbog Vodolije )...kao i Sunce i Mars koji opisuju kakav nam partner odgovara......
Kada svoju natalnu kartu okrenes za 180 stepeni dobijes kartu tvog bracnog druga tj partnera.
Kod devojaka prirodni signifikator momka je Mars a prirodni signifikator muza Sunce.
Kod momaka prirodni signifikator devojke je Venera a prirodni signifikator zene Mesec.
Prirodni signifikator braka za oba pola je Venera.
Mislim da ne moze tako kruto da se posmatra bilo koja karta i konkretno tumacenje.
U sustini znak VII kuce, planete u njoj, aspekti na njih i vladar sa svojim aspektima sasvim dovoljno mogu da kazu o nasem buducem partneru.
Imam i jedno pitanje.Da li Mjesec na bilo koji nacin moze da utice na opis partnera u zenskom horoskopu.? (Znam da je bitan u muskom horoskopu za opis partnerke). Problem je u tome sto sam u par natalnih primjetila da je momak/muz bio upravo horoskopskog znaka u kom se nasao Mjesec! E sad, mozda je u pitanju samo koincidencija...ne znam!
Mesec je prirodni signifikator emotivnog odnosa i kod zene on ce pokazivati sta ce se toj zeni dogadjati kada postane majka i osnuje porodicu. Ima izuzetaka kod nekih zenskih osoba gde je Mesec znacajniji nego venera u bilo kakvim vezama... znaci treba sve uzeti u obzir...
Dobro je kada su Sunce i Mesec partnera povezani aspektom...