Kafa...

• Odgovora: 15
Stranice: « 1 2

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
  • Pol: Žensko
Odg: Kafa...
« Odgovor #10 poslato: 16:00:20, 29.Nov.2009. »
Jedna od najpoznatijih manekenki (bar po mom misljenju) Naomi Kempbel, koristi soc kafe u borbi protiv celulita. Tako sto socem radi piling tela! Probala..  ;D

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #11 poslato: 22:43:37, 11.Jan.2010. »
Ja sam navikla da prvu jutarnju kafu popijem tek posto sam doruckovala. Rijetko kad je popijem prije dorucka. Navikla sam tako, a cini mi se da je kafa manje stetna po zeludac ako se popije nakon dorucka. Medjutim, sestra mi kaze da je citala da kafu treba popiti prije jela, jer ako se kozumira poslije, sastojci kafe 'ubijaju' hranljive materije iz hrane, vitamine, minerale....???
Koliko je ovo tacno, ne znam! Ja je i dalje pijem posl. dorucka!

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #12 poslato: 22:55:25, 11.Jan.2010. »
Jedna od najpoznatijih manekenki (bar po mom misljenju) Naomi Kempbel, koristi soc kafe u borbi protiv celulita. Tako sto socem radi piling tela! Probala..  ;D

I je l ima efekta?Cula sam i ja tu informaciju, ali me mrzi da se zamazem kafom...Mada mozda jednom i pokusam  :D

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #13 poslato: 00:57:38, 12.Jan.2010. »
Malo smo vise otisle u  (offtopic)
Ako te mrzi da mazes kafu,imas gomilu preparata anticelulit koji sadrze kofein...
Kafa je kod nas socioloski fenomen jer okuplja ljude,prosto je moras piti.
Postoje razna istrazivanja pro i contra kafe,ali mislim da njeno umereno konzumiranje ne moze da skodi.

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #14 poslato: 22:51:51, 12.Jan.2010. »

Ono što istraživanje nije uspelo da otkrije jeste šta je to tačno u kafi što sprečava pojavu dijabetesa kod onih koji je redovno piju. Zna se da nije u pitanju kofein, ali koji od preostalih 6.000 sastojaka kafe jeste - još uvek se ne zna.

Krstarica
Ne znam ni ja..ali jedan od tih 6000sastojaka je i meni pomogao kod astme, pretpostavljam kofein, a ja bas od cajeva volela Hibiskus koji ga nema koliko se secam..
Tako da po principu mora se..eto mene je privukla kafa da vidim hoce li mi pomoci..

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #15 poslato: 12:15:14, 13.Jan.2010. »
Evo nesto malo o uticaju kafe na organizam coveka:

Смртоносна доза кофеина, природног алкалоида, који се добија из зрна кафе (као и из листова чаја и из какаових зрна) износи 150 милиграма по једном килограму телесне тежине, што значи да човека од 80 kg може да убије 12 грама кофеина, тј. 100 шољица кафе. Израчунато је да је највећа безопасна количина 9 шољица дневно, али пошто се за 4 до 6 сати утицај кофеина изгуби, дневна доза може бити и знатно већа.
Кратко након конзумације долази до благе нервне стимулације што појачава будност, узрокује осећај топлоте, несаницу, убрзани рад срца итд. У већим количинама кафа узрокује узбуђеност, психички немир, лупање и прескакање срца и несаницу.
(-)Сматра се да се употребом кафе смањује асорбција витамина и минерала, отежава варење, да кофеин, као психоактивна сусптанца изазива благу зависност, несаницу, понекад и горушицу. Кафа може бити узрочник палпитације, убрзаног рада срца и главобоље.
(+)Ипак, кофеин, као благи стимулант има позитивно дејство на расположење и будност, а неке студије су доказале да подиже ниво психофизичке спремности, спречава пад концентрације, смањује депресију и анксиозност.

(vikpedija)

Ja sam je pila jako dugo, u poslednje vreme u vecim kolicinama, primetila da mi ne prija pa sam prestala neko vreme.Sad sam uglavnom na caju ili eventualno nes kafi.U svakom slucaju u umerenim kolicinama nece sigurno da skodi, a ima i pozitivno delovanje na ljudski organizam

Stranice: « 1 2

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000