Na sajmu ''Dani karijere'' 30 kompanija nudi posao

• Odgovora: 5

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže *Mew - S.w.E.e.T*

• 1 113
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
  • ..samo u snu..ljubav postoji za nas..
Na sajmu ''Dani karijere'' 30 kompanija nudi posao
« poslato: 09:24:01, 07.Apr.2009. »
Na sajmu „Dani karijere” 30 kompanija nudi posao

Prošle godine Sajam je posetilo preko 10.000 hiljada mladih ljudi...
Najveći Sajam zapošljavanja „Dani karijere” (Career days) održaće se sutra i prekosutra u beogradskoj Areni, a krajem meseca i u Nišu. Sajam je početkom meseca održan u Novom Sadu i s obzirom na njegovu posećenost organizatori očekuju u Begradu najmanje 10.000 posetilaca. Na Sajmu će učestvovavati 40 kompanija, od kojih će njih 30 nuditi zaposlenje.

Cilj Sajma je da pomogne mladim i perspektivnim ljudima na početku karijere da nađu (najčešće) prvo zaposlenje. „Dani karijere” zbog toga većinom posećuju studenti završnih godina i apsolventi, ali i tek svršeni diplomci koji traže posao u svojoj struci.
Ovo je 15. po redu organizacija sajma, a samo u prethodnih pet godina „Dane karijere” je posetilo preko 45.000 posetilaca.
- Prošle godine Sajam je posetilo preko 10.000 hiljada mladih ljudi koji su tražili posao, a s obzirom da je mesto dešavanja beogradska Arena, ne očekujem da će ih ove godine biti manje. Takođe, prošle godine je posao dobilo 400 kandidata, a bez obzira na krizu očekujem da će i ove godine najmanje toliko dobiti posao - kaže za „24 sata” Tamara Bašić iz organizacije „Dani karijere”.
Bašić kaže da još uvek nema detaljne podatke, koliko je mladih posetilo Sajam u Novom Sadu, ali napominje da je interesovanje bilo zaista veliko.
- Preporučujem svima, ne samo studentima iz Beograda, da dođu. Čak 30 kompanija će nuditi poslove za najbolje kandidate, a njih 10 je spremilo edukativne programe u vidu radionica - kaže Bašić.
U organizaci Sajma kažu da je veoma bitno da se posetioci upišu u bazu podataka koja je tokom cele godine dostupna svim učesnicima.
- Zainteresovani mogu da se registruju na sajtu i na taj način izbegnu gužvu na Sajmu, ali i da se prijave za brojne radionice koje će se održati na „Danima karijere”- objašnjava Bašić.
Cilj Sajma je, takođe, da se kompanijama pomogne da nađu što kvalitetniji kadar i time se još ozbiljnije upuste u tržišnu trku, te na indirektan način pomognu razvoju domaće ekonomije.

O ozbiljnosti događaja govori i veliki broj uspešnih kompanija koje će imati štandove na Sajmu. Tako je Perbit IT partner Sajma, H.ART je razvojni partner, a učestvuju Koka-kola, Telenor, VIP, Intesa, Ernst & Young, Holcim, Narodna Banka Srbije, IBM i mnogi drugi, a generalni medijski pokrovitelj su „24 sata”.

[24sata]

...Te busque debajo de las piedras y no te encontre
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže decko u usponu

• 687
  • 1
  • Pol: Muško
Odg: Na sajmu ''Dani karijere'' 30 kompanija nudi posao
« Odgovor #1 poslato: 09:52:54, 07.Apr.2009. »
jos nisam cuo da se neko ozbiljno zaposlio preko ovih sajmova (*o*)

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #2 poslato: 10:01:48, 07.Apr.2009. »
ne znam, ali nista ne gubis ako pokusas :)
En la manana fria y en la noche te busquer Hasta enloquecer Pero tú llegaste a mi vida como una luz Sanando las heridas de mi corazon Haciéndome sentir vivo otra vez...

*

Van mreže decko u usponu

• 687
  • 1
  • Pol: Muško
« Odgovor #3 poslato: 10:26:20, 08.Apr.2009. »
trenutno imam neki posao iako nisam zadovoljan njime ???

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #4 poslato: 20:03:44, 11.Apr.2009. »
Na Danima karijere ekonomisti najtraženiji

Ambicioznost i komunikativnost takođe su osobine koje se traže...
Sajam zapošljavanja „Dani karijere” otvoren je juče u Areni. Prvog dana sajma ponuda, ali i potražnja, bila je za poslove koji imaju veze sa finansijama i ekonomijom.

Najveće gužve bile su na štandovima banaka gde se posetioci nisu ni raspitivali puno o pozicijama koje se nude, već su masovno ostavljali svoje biografije. Kompanija TMF, koja pruža knjigovodstvene, računovodstvene i administrativne usluge i usluge obračuna zarada klijentima, svake godine na sajmu pronađe svoje zaposlene.
– Autsorsing biznis kojim se mi bavimo tek u poslednje vreme počeo je da interesuje mlade u našoj zemlji. Najveći broj naših zaposlenih je upravo sa sajma „Dani karijere” – kažu za naš list na štandu agencije TMF.
Ambicioznost i komunikativnost takođe su osobine koje se traže, a koliko je praksa bitna čak i ako se ne dobije posao pokazuju i brojne prijave na štandu „Ernst & Young”.
– Posetici mogu da se prijave za praksu koja će trajati četiri meseca, a zatim ćemo najbolje praktikante od 1. septembra zaposliti u našoj firmi koja se bavi revizijom i konsaltingom – kaže za naš list Tanja Srdanović, HR menadžer kompanije te kompanije.
Posetiocima su se na sajmu predstavili fakulteti i škole stranih jezika i računara koji su predstavljali edukativni program. Na sajmu su organizovane i radionice na osnovu kojih će firme i na licu mestu moći da odaberu kandidate za posao.
Direktorka projekta „Karijer dejs 2009” Ivana Ankić kazala je da se prošle godine preko te manifestacije zaposlilo oko 400 mladih. Organizatori sajma preporučuju posetiocima da se upišu u elektronsku bazu podataka na sajtu www.careerdays.org.yu, jer tako dobijaju šifru na osnovu koje im sleduje brošura sa podacima svih kompanija učesnica, koje pomoću nje mogu da kontaktiraju kandidate do naredne godine.
Zaposlenje mogu da nađu i svršeni srednjoškolci. Gotovo za svaku poziciju neophodno je poznavanje engleskog jezika i rada na računaru. Sajam će biti otvoren i danas od 12 do 20 sati.

Momke zanima plata, a devojke napredovanje
Prema rečima izlagača, devojke koje se raspituju o uslovima rada, najviše zanima kakve su im šanse da budu izabrane za neku poziciju, kao i to koliko brzo mogu da napreduju. Prvo pitanje većine momaka jeste: „Kolika je plata?”.

[24sata]

*

• 1 113
  • 3
« Odgovor #5 poslato: 20:24:56, 11.Apr.2009. »
Završen Sajam „Dani karijere”
10.04.2009.
Sajam zapošljavanja „Dani karijere”, koji je juče je završen, prevazišao je očekivanja organizatora. Prvog dana svoj CV predalo je oko 4.500 posetilaca, a Sajmom su zadovoljni i izlagači i posetioci. „Veliki je odziv ljudi. Pored samog Sajma veoma posećena bila su predavanja i radionice koje su organizovale pojedine kompanije", kaže za „24 sata” Tamara Bašić, PR Sajma „Career days”. Na ovogodišnjem Sajmu zaposlenje je nudilo čak 30 kompanija. Prošle godine se preko ove manifestacije zaposlilo 400 mladih.

[24 sata]

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: ova tema je trenutno zaključana! Samo administratori i urednici mogu da odgovaraju.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000