Verujete u Boga?

• Odgovora: 66
Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže univerzums

• **
  • 202
  • 6
  • Pol: Žensko
Odg: Verujete u Boga?
« Odgovor #50 poslato: 12:26:51, 09.Mar.2013. »
pa verujem u Nesto,e sad dal se to bas moze nazvati Bog,nisam sigurna (rzm)

*

Van mreže dvostruka djevica

• 848
  • 44
  • I reč je dodir.. ako znaš..
« Odgovor #51 poslato: 13:44:14, 09.Mar.2013. »
Nema to mnogo veze s porodicom, dva druga su mi bila teski nevjernici, njihove porodice su ih odgojile u potpuno drugacijem duhu, mama jednoga cak posti svaki post, naravno srijedu i petak, moja mama vjeruje i to na nacin da ja ne zelim da je ubjedjujem da sve nije bas  tako, tako da neko to izgradi kod sebe odmah, postavlja pitanja drugacije gleda ima tu svega, a to da li se postuje tudja vjera ja mislim da vjernici mnogo vise postuju tudju vjeru pa normalno da smo svi isti ali trebalo bi postovati necija uvjerenja a ko ce bolje od vjernika shvatiti vjeru makar ona bila razlicita od nase, iako imaju manje sluha za ateiste ali ateisti nemaju sluha ni za sta ;D nema ovdje pravila..

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #52 poslato: 14:52:00, 09.Mar.2013. »
Dobro, nebitno je na kraju krajeva ko usađuje djeci vjeru u boga, ali tvrdim da vjernici nijesu ništa bolji ljudi od ateista, i da većina vjernika ne poštuje tuđu vjeru, nego sa nekim ako ne spoljašnjim, ono unutrašnjim prezrenjem gleda prema drugačijim od sebe, pa se tako mogu čuti priče tipa "Vaši" to rade tako, a kod "naših" je drugačije, od kojih priča mi se diže kosa na glavi, a čula sam ih od mnogih, od svih. Religija po meni udaljava i podvaja ljude, pravi razlike, da to nije cilj, svi bi bili iste vjere, što bi bilo idealno, više bi se voljeli i ne bi se vodili silni vjerski ratovi.

*

• 848
  • 44
« Odgovor #53 poslato: 15:19:36, 09.Mar.2013. »
Nije pravilo ljudi koje znam a koji vjeruju postuju i tudju vjeru a znam dosta ateista koji su ismijavali svaku vjeru a pocinjali su sa onom u kojoj su rodjeni, zato kazem nema pravila, i sama imam neka uvjerenja u koja ne zelim nikoga da ubjedjujem jer je to ono sto samo mi ili nesto u nama moze, nesto sto nam se desi ili ne moze da promjeni.. 

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • 34
« Odgovor #54 poslato: 16:15:03, 09.Mar.2013. »
Ne govorimo o pravilima, nego svako iznosi svoje mišljenje. Ja iza mog čvrsto stojim.  ;)

*

• 848
  • 44
« Odgovor #55 poslato: 16:21:27, 09.Mar.2013. »
Pa da, ja sam svoje iznijela u svim porukama i ne mijenjam :P dozivljaj vjere je individualna stvar a posto sam rekla svoje misljenje i sve sam cim se ne slazem pa da ne skrecem s teme to bi bilo to :)
« Najnovija izmena:: 16:26:35, 09.Mar.2013. dvostruka djevica »

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • 34
« Odgovor #56 poslato: 17:16:19, 09.Mar.2013. »
 :D

*

Van mreže skyeye

• *
  • 20
  • 1
  • Pol: Muško
« Odgovor #57 poslato: 23:18:02, 29.Sep.2013. »
Mozda bih trebao da komenarisem,mozda cak i da osudim ili pak da nastavim diskusiju u nekom pogledu ubedjenja i slicnog.Medjutim,kako ne bih hteo,da istim ovim iznosenjem uvelicavam nesto,povredim nekog ili ti pravoslavno receno sablaznim,ovom prilikom skrenuo bih paznju na odredjene upokojene Oce,duhovnike,koji sluze kao primer svima nama,bar na ovom tlu,na kom se nalazimo.A to su:Patrijarh Pavle,Vladika P.P.Njegos,Vladika Nikolaj Velimirovic,Otac Tadej,Ava Justin Celijski,Otac Gavrilo,Otac Serafim Sarovski..Treba ih procitati,razmisliti i pripasti onom sto je utkano u nama.Jer svi smo po Bozjoj promisli ovde i svi se takodje upravljamo,spontano ili ne,nacelima koja su nam predodredjena za upravljanje,nas samih.Takodje slusati predavanja Vladike Zahumsko-Hercegovackog Atanasija-sada umirovljenog(penzionisanog).
SkyEye

*

Van mreže Pokahontas-84

• **
  • 262
  • 8
  • Love,Peace,Freedom
« Odgovor #58 poslato: 22:34:49, 22.Okt.2013. »
Verujem u Boga, naravno. Verujem jer ja Boga osecam u moju dusu, prosto znam da nikad nisam sama, a to me jako tesi i daje mi silu.

*

Van mreže Dorijan

• *
  • 6
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #59 poslato: 18:53:58, 29.Okt.2013. »
Boga kakvog ga predstavljaju religije nema, te stoga ne mogu da odgovorim da li verujem ili ne, jer ne mogu diskutovati o onome ko ne postoji. Kako mogu da verujem ili ne verujem u NISTA?! Ono sto svet zove Bogom, a mnogi narodi imaju svoje bogove, je samo projekcije sopstvene svesti na neko vise bice. Ne ppostoji Bog kao licnost, ali postoji bozanstvo kao bezlicna energija i u nju ne mogu da verujem vec samo da je poznajem. O toj bozanstvenoj energiji se ne da diskutovati  jer smo njome okruzeni, ona se nalazi u nama... bolje reci, mi smo agensi te univerzalne energije. O tome ima milion dokaza.
Bog je objasnjenje uma, a um ne moze spoznati istinu... istina tj. bezlicna bozanska energija se da spoznati samo u stanju ne-uma i ne moze se iskazati recima, kako to pokusavaju religiozni.
"Skrivam svoje sunce u crnom... mi smo sunce, ali  nasa svetlost  je skrivena. Odeca nam je crna ne zbog ljubavi prema toj boji, vec kao danak noci. Mi ogrcemo izvrnutu noc i tako ona ostaje vidljiva spolja, dok dan pociva u nasoj nutrini."

Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000