Stvarnost

• Odgovora: 64
Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
Odg: Stvarnost
« Odgovor #50 poslato: 21:25:22, 15.Mar.2018. »
Citat
Ukoliko zelimo da idemo na te vise nivoe svesti moramo da imamo mentora koji ce da nas prati. Kao duhovnik, ucitelj, trener itd kako bih nas usmeravao i pratio nase napredovanje. To je na zapadu normalna stvar da npr imas svoj privatnog psihoterapeuta ili nekog psihologa koji se bavi psihoanalizom. Kod nas je to bauk.

To je tačno. Trebamo imati vodiča, ali ovde nije to samo bauk već ti vodiči moraju svojim kvalitetima dokazati da možemo imati poverenja u njih i da su oni objektivno intelektualno jaki. Na taj način jača je veza između njih i njihovih klijenata, a to doprinosi kvalitetnijem žovotu što je i glavni cilj.  ;)

Strah me čini jačim i boljim.

Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: Ivana Ž.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • Zahvaljeno: 11 puta
  • 10
  • Pol: Žensko
    • Twitter
« Odgovor #51 poslato: 21:40:40, 15.Mar.2018. »
Takođe i spoljašnji nametnuti koncepti života sprečavaju nas da se uskladimo sa sobom i tekućim događajima. Sprečavaju nas da iskažemo sebe onakvim kakvim i jesmo.

Neguj svoju individualnost i potrebu da se iskažeš na način koji je svojstven samo tebi. Ne trudi se da budeš neko drugi već dozvoli da se iz tebe razvije seme u kojem je sadržano tvoje istinsko, neiskvareno biće. :)
Ivana. Ž.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #52 poslato: 06:17:45, 16.Mar.2018. »
Ovde biti indivudualan znaci da ces imati osudu drustva i javnog mnjenja. Slazem se potpuno. Pre 30 godina sigurno a danas mozda i ne zato sto novinari u jurnjavi za junacima i razne interesne grupe prave od pojedinaca zrtve i heroje u bespstednoj borbi za dobrom pricom. Treba se iznad svega toga izdignuti, zatvoriti oci i ziveti u svom svetu a to znaci biti drugaciji od ostalih, osobenjak. Takvih je.danas mnogo. Spoljni koncept zivota je nametnuo neko sa visih interesnih grupa da u udarne sate na vestima prica kako je covek upao i ubio sefa, kao je pop dilovao.drogu, u serijama, moral na najmanjem nivou drustvenih vrednosti a zatim program tipa parova i zadruge, zabavno raliti sa naridne mase. To je za osudu, pa to gledaju nasa deca, koja ce naslediti nas, pa ko ce da vodi nas kad su oni odrasli u tom ludilu. Znaci genetali nproblem je svuda oko nas tj u drzavi. Ako mi to kao mali ljudi znamo pa koliko tek znaju oni koji kreiraju nase zivote. Oni si stvaraoci nase stvarnosti a nemozes biti imun na to i da okrenes glavu. Danas sve manje mladih ljudi zna da sabere dva broja kako treba, istoriju niko nezna, nema postovanja sem onog kijeg moras a nisi znao pa ti se obilo o glavu. Znaci mi smo u manjinini, rulja gusi manjinu a intelekualna manjina i manja intrresna grrupa vlada vecinom. Treba pogledati i tu stranu zivota. Naravno treba to sve prevazici i ziveti svoj zivot mimo svih, biti drugaciji, slazem se potpuno, jer ako razmisljmo o ovome to je kao seme koje je baceno u zbun i ono kako raste zakrzlja od svih tih spoljnih utjecaja a seme baceno u plodnu i dobru zemlju raste nesmetano, ali ako nam je slaba vera i samopudanje doce vrana sumlje i pojesti to seme iz zemlje. Cinjenica je da mi zuvimo u jako losem okruzenju koje nema razumevanja za stvarnist vec je to samo slovo na papiru. Lepo je leteti visoko i posmatrati zemlju odozgo i mislis kako su oni to sami izabrali a zato smi svi osobenjaci i usamljjeni i na kraju upadnes u masinu i postanes deo sistema. Nije ovo nista crno ovo je produkt drustva koje nas raslojava da se lakse manipulise i vlada sa nama. Krije se istina i kroz subliminalne poruke svuda oko nas salju podsvesne poruke koje nas formuraju i usmeravaja, cisto komercijamo, materijalno,  potrisacko drustvo. Kad sve to shvatis i vidis a da nekazem osettis na sebi tada mozes da dises svojojim plucima. Tada si svoj, individuala, pa kroz knjige, blogiove, muziku, filmove mozes da siris svojuu indivdulansost i trazis sledbenike. Ima.istomisljenika, ko trazi nadje, ko.iste dobije i ko zeli da cuje cuje.
« Najnovija izmena:: 06:40:28, 16.Mar.2018. medenica »

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #53 poslato: 18:36:12, 16.Mar.2018. »
U slojevitom drustvu, rastrzanom makro ekonomskom situacijom, podeljenom na svim sverama drustva do te mere da smo postali nemocni robovi koji slepo gledaju i rade sto im se kaze pored cinjenice da su nam mozgovi u mentalnom kavezu daleko od istine tesko je biti slobodan. Sloboda je figurativan pojam misaona imenica od kako je sveta a to je rec sa kojom se najvise trguje zivotima. Zatim rec istina druga rec koja je povela mase u promene. I na kraju nista. Uvek jedni te isti znaju sta treba da rade i vladaju i dalje manipulisuci opet sa nasim neznanjem i zeljom za boljim sutra koje nam je oduzeto. Sad pitanje je kao da se mi u svemu tome postavimo a da nas to ne dotice. Jako tesko, ili zivimo u velikoj zabludi. Jednostavno bih se morali odreci nekih srvari iz ovog zivota. Mnogo je lakse kad znas kako sistem funkcionise jer tada mozes da se izboris za sebe uz pomoc intuicije, malo znanja vestina i ljudi oko sebe. Mnogo vremena treba da bih se uvele promene. Danasnje vreme nije nista bolje od onog vremena pre 2000 godina. Mislim na svest ljudi a ne na napredak u tehnici i tehnologijama.  U Kini uvode neke promene u skolstvu i pitaju ministra, kad ocekujete prve rezultate, a on odgovara, Za 50 godina. Sta je jedan trenutak u zivotu ali taj zivot je trenutak u odnosu na vecnost. Stvarnost je ono kako je mi vidimo a vidimo je onako kao nam se predstavlja a to znaci da smo mi publika koja posmatra pedstavu ispred sebe. Bili svesni toga ili ne mi moramo da nadjemo formulu kako da opstanemo u drustvu u kojem se nalazimo jer je ovo otvoreno trziste i vlada zakob ponude i potraznje. Sa cim smo mi zadivoljni i koliko mislimo da vredimo za toliko se prodajemo i igramo igru jer smo u nju upleteni. Svi su glumci i posmatraci,  a pozornica je neogranicen prostor okruzen ogledalima, sto ja vilim da kazem, igra ogledala, refleksija nas samih i drugih u beskonacnoj igri. Kao bal pod maskama, maska za svaku priliku a iza maske bol, a u sustini tog bola, resenje problema. Na tom bolu treba da se radi, treba da se radi na brbljivcu u nama koji nam neda da proniknemo duboko u sebe i spoznamo sebe, odvlaceci nasu paznju na zadovljenje njegove tastine. Ko to ume da obuzda i uspe da unese mir i tisinu u sebe taj moze sebe da cuje i da bude povezan za svim oko sebe i tada ti je sve jasno i tada mozes da osecas druge oko sebe i da razumes sve inda uzivas u zivotu.
Kakav je to osecaj. To je kao kad izadjes iz kuce nakon dugo vremena i vidis da ti sunce greje lica, da vetar sapuce, da se lisce na granama njise, da je drvo.zeleno, da narod koji te okruzuje vrvi od zivota, da cujes ptice u krosnjama i kazes u sebi Boze hvala ti. Mislim na kreatora, inteligenciju, univerzum koji je sve ovo stvorio. Tada covek moze da kaze ja sam slobodan, uzivam u svemu sto me okruzuje, tada je kreativan i intuitivan i sve mu je jasno. Sta pozeli ostvaruje, jer moc misli je nesto sto svi imamo a neznamo koliko te misli mogu da budu pogubne. Danas kazati nekom neku istinu, mozete mu naneti takav bol i haos jer on voli da zivi u zabludi a ti postajes neprijatelj. Malo je onih koji osecaju tu istinsku povezanost sa prirodom i svetom. Moze putem opijata koje su mnogi istrazuvaci, naucnici, antripolozi koristili zarad nauke a ovako treba dosta vremena i truda da se stigne do onog do njihovig cilja..Danas na polju nauke vezano za psihu vise nema sto nije istrazeno tako da su svima nasli smisao zivota pa i meni samom da verujem u ono sto mislim a i da nemislim podsest ce se potruditi da to odradi umesto mene. Da je nekom stalo do mase onda bih svi bili jedanki i radili na tome da svima bude lepo i dobro ali se naravno trguje i sa tim, sve je na prodaju pa i reci, usmene ili pismene, u znanju ili neznanju nudi se nada i izbavljenje u trcu sa vremenim. Davno sam citao.jednu knjigu i tu je covek napisao, Kada ce biti kraj. Ja se mislim sta ce sad da napise jer sam ja hteo da dokucim sam.sa sobom. I on kaze Kad se u Vasingtonu zaviori crvena zastava. To cu vama da ostavim na razmisljanje.
Mogu da se iskazem i budem oni sto jesam, nema probelema, sta posle. Super pa ja verujem, univerzum ce se pobrinuti,  sve ce se namestiti, zakon privlacenja kaze ovo kaze ono, moc misli ovo ono budi pozitivan, nema problema.
Treba verovati u sebe, svim srcem, svakom celijom svoga tela, disati u skaldu sa onim sto je u nama a to je cista bozanska priroda koja je povezana sa svim oko nas i ima da nam se otvara znanje koje jeste u nama samo nismo toga svesni. Da nije onog gore navedenog sto nas ometa da spoznamo sebe mi bih razumeli jedni druge. Vrhunac je kad mozes da osecas i razumes drugog bez konverzacije. To je vec imaginarno jer kao.sto rekoh, toliko.smo raslojeni da je to nemoguce. Moguce je gde vlada jedoumlje i vera u istu stvar ali u demokratskom drustvu tesko.  Zakon je u sili, sa njom se dovodis u red i disciplinu, a ako znas da moras i imas vise ciljeve osim materijalne egzistencije onda tripis u suorotnom ides dalje. Next, dok nije pukla veza a zamalo jeste. Off.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #54 poslato: 19:25:06, 16.Mar.2018. »
Ona moja izjava da danas omladina nezna da sabere dva broja se pokazala na delu. Svratim u pekaru da kupim par peciva dok se setam. Ona otkuca 165, kazem niie tacno, Ona meni racuna i opet kaze 165. Ja kazem 105 a ona jao izvinite ja sam pogresila. Sad da je bio neko drugi stariji dementan ona njemu zavrne 60 dinara svesno ili ne mene ne zanima. Zato zna da visi na drustvenim mrezama i da lajkuje slike. Kad legne plata zna da ode ba bankomat. Ta mi je fraza omiljena.

Da dodam jos nesto da objasnim sta je stvarnost. Prosle godine se pojavila tema, Samoubistvo beg ili resenje problema gde je covek javno rekao da zeli sebi da oduzme zivot tog i tog datuma. Cim je to objavio on trazi pomoc da mu neko pomogne znao on to ili ne. Jedino sam ja napisao post u kome sam ga ohrabrivao nadajuci se da ce se neko javiti da mu pomogne. Jer ipak je stavio temu u rubriku psihilogije znaci da je znao sta radi. Dal.je on ziv ili ne neznamo. Prvo su aministratori foruma trebali pokusati stupiti sa njim u kontakt  jer imaju njegov mail ili ako su pokusali da su objavili sta se desilo, ako ne javno mogli su na PP nekom od nas tj meni jer sam.jedini dao post. Znaci svi su okrenuli glavu da nevide problem tipa neka neko drugi resava ili nezelim.nista negativno i svom.zivotu itd itd jer to remeti mij mir koji cuvam ili mi je dosta problema jos mi trena neki samoubica da me smara. E to je slabost, bezanje od problema. Snaga je prihvatiti i dobro i lose. Ko to moze taj ima moc u rukama da resava potezom klika a nekad pera necije sudbine. Licno bih voleo da znam sta je sa njim. Zasto, prosto biti life couch ili nekome spasiti zivot ti si sebi dao snagu, tebi se daje.i uzima od onih sto misle da znaju, univerzum se pobrinuo za to. E to je ono pitanje straha koje nas sputava a to je neznanje.
« Najnovija izmena:: 19:57:16, 16.Mar.2018. medenica »

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #55 poslato: 17:11:52, 17.Mar.2018. »
O stvarnosti možda najbolje može da kaže jedna drevna budistička izreka:

"Mi smo isto što i duboka želja koja nas pokreće. Kakva nam je želja takva nam je i volja. Kakva nam je volja takva su nam i dela. Kakva su nam dela tao nam se i dešava."

Zanimljvo gledanje na stvari :) Kako se vama to čini ? :)
Ivana. Ž.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #56 poslato: 18:56:13, 17.Mar.2018. »
Potpuno se slazem. Ispitano na delu i dan danas.

Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: Ivana Ž.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #57 poslato: 20:07:09, 17.Mar.2018. »
I pored toga, ljudi dosta greše u sopstvenim procenama iako ispada da je većina stvari prilično jednostavna za funkcionisanje :)
Ivana. Ž.

*

Van mreže -mila-

• *
  • 30
  • Zahvaljeno: 3 puta
  • 4
« Odgovor #58 poslato: 14:26:14, 20.Mar.2018. »
Ne mora biti pravilo ali mislim da ima ogromne veze način na koji razmišljamo. Bukvalno da možemo da prizovemo pozitivnim mislima pozitivna dešavanja...
Otišla na ispit, naredila sebi da ću izvući pitanja koja najbolje znam i položiti, izvukla ih - položila ;D
Beautiful things don't ask for attention.

Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: Miloš Mi., Ivana Ž.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #59 poslato: 17:20:41, 20.Mar.2018. »
Odličan primer ! :)

Prvo, čestitam na položenom ispitu. :)  (e*e)

Tu se upravo desilo to da su očekivanja i bila da ćeš položiti ispit, bez nekih uznemirujućih misli koje bi to sprečile, što se na kraju i manfiestovalo upravo tako. A nekada, kada mislimo da nešto ne možemo da postignemo i kada duboko u podsvesti znamo da ipak na putu do cilja ima i nekakva prepreka, onda se i u stvarnosti dešavaju prepreke do cilja. Jednostavno !  :)
Ivana. Ž.

Stranice: « 1 ... 4 5 6 7 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000