Stvarnost

• Odgovora: 64
Stranice: « 1 2 3 4 5 ... 7 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • Zahvaljeno: 11 puta
  • 10
  • Pol: Žensko
    • Twitter
Odg: Stvarnost
« Odgovor #20 poslato: 21:40:27, 11.Mar.2018. »
Nisam ni pomislila da si pomislio nešto loše  :D

Sviđa mi se ova tvoja opaska o tome kako to da smo onda svi smrtni, pored silnih saznanja i informacija. Pitanje je vrlo na mestu :)

Život nas u pojedinim situacijama stavlja pred izazove i tačke prekretnica. Samoj promeni, a koja podrazumeva preokret životnog ritma i načina razmišljanja, prethodi suštinska promena koja se odigrava na mentalnom nivou. Trenuci teškoća, sputavanja ili zastoja, proizilaze iz mentalnih obrazaca koji oblikuju svaki pojedinačni aspekt našeg života. Nesputanim mišljenjem možemo da otvorimo prostor za nove ideje, ali i ličnu, profesionalnu ili društvenu transformaciju. Ipak, pronalaženje smisla u pregršt informacija predstavlja pravi izazov, naročito ako se uzmu u obzir dosadašnji mentalni modeli koji su temeljeni na ličnom iskustvu, vaspitanju, tradiciji i tako dalje...  :)
Ivana. Ž.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #21 poslato: 22:29:14, 11.Mar.2018. »
Misliš da nijedna osoba na planeti nije uspela da stvori takav mentalni model koji bi bio besmrtan?  (rzm)

Osim besmrtnosti ima još jedna stvar koja utiče na tu ličnu percepciju kako kažeš, a to je vreme. Vreme je još jedan ograničavajući faktor.  :dash:
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • Zahvaljeno: 8 puta
  • 47
« Odgovor #22 poslato: 07:03:25, 12.Mar.2018. »
Interesantna tema..

Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: Ivana Ž.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #23 poslato: 11:46:00, 12.Mar.2018. »
Nema ni potrebe za stvaranjem modela besmrtnosti, sve što nam treba nalazi se u ovoj ravni  :)

Vreme je realtivna stvra, opet od percepcije zavisi da li ćemo ga posmatrati kao ograničavajući faktor ili samo kao koristan alat koji služi svojoj svrsi i pomaže nam u našem razvoju. Nekada je ta "pomoć" prilično neprijatna, a na kraju se ipak ispostavi da je itekako bila neophodna baš takva kakva jeste.  :)
Ivana. Ž.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 212
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #24 poslato: 17:02:44, 12.Mar.2018. »
Hoćemo konkretne odgovore  ;D

Evo, kako ostvariti neki cilj ili ono što je čovek zamislio tim pozitivnim ubeđenjem ako ga vreme, nepogode ili smrt u tome mogu onemogućiti?
Iako su neki pojmovi relativni..  reč je o tome da će se ove stvari desiti kad tad. Ako može konkretniji odgovor  :D
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #25 poslato: 18:38:54, 12.Mar.2018. »
Moram priznati da je i meni super zanimljiva ova tema, odnosno, dati neki konkretniji primer  :)

Evo šta je meni pomoglo da ostvarim neke svoje ciljeve  :)

Znala sam da ako bar malo sumnjam u sebe ili neku svoju ideju koju želim da ostvarim, da se neće baš sve razvijati po planu i u najboljem slučaju, moja mentalna uverenja u vidu sumnje će me usporiti. Ako ipak osećam da to mogu i ako nema nikakve sumnje, onda se stvari vrlo brzo i razreše, na bilo koji način. Jer u tom slučaju nema šta da me zasutavlja na tom putu. Jednostavno je kada se počne pratiti sopstveni ritam.

Suština je da ono preovlađujuće uverenje dalje diktira put kojim će se nešto desiti  :D
Ivana. Ž.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #26 poslato: 20:16:44, 12.Mar.2018. »
Pokusati cu da se ukljucim mada nemam neka iskustav niti sam procitao brdo literature da bih bio elokventan i recit da  to strucno objasnim. Vise se bziram na iskustva koja osecam i mislim da bih tako trebalo a nema objasnjenje za to vec osecam da bih to tako trebalo da bude. Moglo bih da se kaze da je sve ovo oko nas iluzija. Super aj sad objasni. Tesko je to objasniti van konvecionalnog verovanja, religija i istorije koja je napravila misljenje koje danas imamo. Vremenom sam shvati da je svako od nas sto ej blizi samom sebi blizi istini a samim tim moras da radis na sebi da bih se ocistio od smeca kojim smo zatrpani da bih spoznao istinu. E sad sta je istina. Istina je ono u sta verujes ali bas da verujes a ne zelim da verujem. Nekao u sebi verujem da smo mi svi jedno i to jedno je sve oko nas. Neko ko to zna i vlada ovim svetom to krije od nas tako sto nas drzi u mentalnom kavezu neznanja i sto smo toliko razjedinjeni, religijom, bojom, nacijom i granicama da ne nabrajam ostale stvari koje nas udaljavaju. Svi zele da budu slobodni, disu punim plucima i zive svoj zivot ali ubrzo shvate da to neide bas tako vec mora da upadne u masinu i bude nesto sto ne zeli da bude i ima masku sa 100 lica. Naravno neko ce da kaze da se to nemora ali ako pokusate nesto ozbiljno shvaticete koliki je otpor tome i na kraju se povucete a aistinu niko ne voli, svi beze od toga. Iluzija ili stvarnost, pa mi svejedno zivimo u iluziji stvarnosi postali smo ljudi lazi sa svim interesima. Najiskrenije je dete koje se radja, vremenom i ono uvidja kako treba da se ponasa i utapa se u kolektivnu masu. Za njega je sve igra boja, svetlosti i energija. I sam smatram da je za duh vreme nebitno niti se krece linearno vec na gore tj na duhovni rast, sto smo stariji to imamo vise iskustva. Mlad covek je pun entuzijazma i to je dobro, kako vreme odmice tako postaje stisaniji i uziva u tihovanju. Svakako ovakva rasprava je dobra jer svi radimo na sebi i onaj ko je zapoceo temu i mi koji se ukljucujemo jer nam trebaju odgovori ili potvrda a na kraju i priznanje. Nadogradjivanje znanja. Dal sam skrenu sa teme, neznam nije ni vazno, bitno je da se iniciram u krug ljubitelja ovake vrste teme koja moze da se rasiri u mnogo pravaca. ivana je bacila seme a to seme moze da se razgrana kao oras star 30 godina. A svi mi mozemo iamti mesto na toj jednoj grani, gracici. Svakako sve to vodi u istom pravcu odozgo na gore u isti izvor ili pocetak. Velika je radost kad kad bozanstvo u nama prepozna to u sebi ili drugome. Bozanstvo kao sinonim za neku energiju, inteligenciju i sve ostalo koje je stvorilo da sve ovo ima smilsla, jer nista nije slucajno i sve ima smisla. Verovati ili osecati, mislim da ako verujemo u sebe i osecamo da idemo pravim putem da ce se sve ispred nas podesiti kako treba a koji je put pravi. To je pitanje i sta zelimo. Video sam na sebi da ako u nesto verujem da se sam um i telo podesavaju prema tome. Zatim osecam kako je u nama tako je i spolja. Sto smo blizi sebi i  mirniji i oko nas je sve mirno, mir u nama i oko nas. Haos u nama, haos oko nas. Da je ovo na zemlji samo jedno telo koje se menja ili vozilo za dusu, sta nas ceka ili sta smo bili pre. Neznam. Da vam sad neko kaze da vam ostaje jedan dan zivota ili da bolujete od opasne bolesti ili vam preti teska operacija. Kako se svest menja tada pa pocnu pitanja tipa Zasto. da li se ponovo radjamo  u novom zivotu sa amnezijom, neznam, sta smo bili pre neznam. Ako je sve ovo ciklus zivota i duhovno uzdizanje, kad je kraj. Da li smo besmrtni, verovatno da jesmo ali neznam. Zato ako neko nesto oseca ili zna nadam se da ce podeliti sa nama jer je lepo kad znas da se svi polako ali sigurno bude. Mnogo ej onih koji kao sire istinu ili neko znanje ali u knacnici svi idu u istom pravcu. Tako je bilo kroz vekove  i uvek su ubijali one koji su bili ispred svog vremena. Sad nastpa Ivana, idemo..

Sledeći korisnici su zahvalili na ovoj poruci: Ivana Ž.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #27 poslato: 21:53:11, 12.Mar.2018. »
Ja mislim da si se super izrazio i sve što si napisao zaista ima smisla i praktičnu primenu u realnosti. Razumem te kada kažeš da je sve oko nas iluzija. To je upravo tako. A razlog tome je taj što su svi ljudi koji nas okružuju, samo projekcija naše svesti. Bukvalno čovek je sam u Univerzumu. To je kao kada sanjamo, u snu je sve odraz naše mentalne aktivnosti. I ništa od toga nije stvarno. Kada se probudimo, sve nestaje. Isti koncept važi i za ovu našu realnost ili javu. Sve sa čim dolazimo u kontakt, baš sve, odraz je naše svesti. Ne postoji ništa drugo. E sad, da bi se to shvatilo na nekom dubljem nivou, potrebno je iskustvo i vreme, a kada se ispune ovi parametri, onda na red nastupa svest. Odnosno, potrebno je proširiti svest do tog nivoa da bi se sva ta saznanja pravilno usvojila.

Naš fizički svet okovan je materijalizmom i kako takav podrazumeva da ništa što se ne može izmeriti ili iskusiti sa datih nam pet čula ili putem njihovih tehnoloških produžetaka, jednostavno ne postoji. Posledica toga jeste da je sveukupna realnost svedena samo na fizičku stvarnost.

Identifikacija sa sopstvenim umom razlog je zašto se osećamo kao pritisnuti kada razmišljamo o nekim teškim temama. Ne biti u mogućnosti da prestaneš da razmišljaš predstavlja jeziv izazov ali mi to ne uviđamo jer svakodnevno nešto mislimo, tako da se to podrazumeva kao normalno. Ova neprestana mentalna buka sprečava svakog od nas da pronađe povezanost unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta...

Neka se neko nadoveže na ovo, da ne piešm samo ja ovako opširno i iscrpno.  :)
Ivana. Ž.

*

Van mreže medenica

• 3 854
  • 47
« Odgovor #28 poslato: 07:03:35, 13.Mar.2018. »
Pa moras da pises ali pre toga neko mora da bude okidac za tvoje misli koje prenosis kroz poruke. Poruke su u svima nama ali mi ne dopiremon do njih jer imamo amneziju a ko moze da pronikne duboko u sebe taj ce i doci do odgovara,  tada ce imati sve odgovore. Sto se tice misli, mi smo robovi brbljivca i tesko je ko pokusava da tihuje bez misli. To je prava borba..To uporedjujem sa tim ako zamislomo sebe na malom pustom ostrvu a mi na njemu sami. Ili bih doziveli velilo.prosvetljenje ili bih nestali. I mislim da svi mi a pogotovo ja znam onoliko kolkio mi jemptrebno ili koliko zelim da znam jer zelimo da zivimo u zoni komfora a to je kao da po mraku idemo sa batrijskom lampom i koliko baca svetlo i okliko mi vidimo toliko znamo. Mizemo da.osecamo.ili da znamo ali treba nam.potvrda da nismo.sami. Malo ljudi razmislaj o ovome vec o svim zadovolkstvima koja nas okruzuju i lad se istrosis ostaje prazan i zombiran. Tamo vamo u trganju i na kraju prodje vreme a hbatas vazduh. Sve u svemu izgubljemo.vreme.

*

Van mreže Ivana Ž.

Community manager
  • 140
  • 10
    • Twitter
« Odgovor #29 poslato: 10:57:18, 13.Mar.2018. »
Prvo što mi je uhvatilo pažnju od ovoga što si napisao bila je "zona komfora" Mislim da je to isto značajan faktor koji određuje dalji tok životnih dešavanja zašto se ne dešava baš puno inovativnih i novih stvari izvan tog faktora u našim životima. Prava istina je da to sve nema nikakve veze sa komforom nego je zapravo reč o strahu. Zbog straha smo na istom mestu, zbog straha ne želimo učiniti nešto drugačije i novo. Zbog straha na kraju krajeva propuštamo i sam život da prođe tek tako.

Kao što si i lepo rekao, ko može da pronikne duboko u sebe, on će se setiti da u sebi ima izvor energije svega onoga što mu je zaista potrebno. Život počinje tamo gde prestaju lažna uverenja i samonametnuta ograničenja.
Ivana. Ž.

Stranice: « 1 2 3 4 5 ... 7 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000