Merkur u horoskopu

 • Odgovora: 20
Stranice: 1 2 3 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže mysty

 • **
 • 144
 • 0
 • Pol: Žensko
 • ILI CUTI,ILI KAZI NESTO STO JE BOLJE OD CUTANJA
Merkur u horoskopu
« poslato: 10:32:10, 21.Mar.2009. »
Merkur upravlja intelektom i govori nam kako osoba misli, komunicira i kakve odluke donosi. Vlada govorom, pisanjem, knjigama, ugovorima, informacijama, prevoznim sredstvima, kratkim putovanjima i trgovinom. Označava i decu, učenike, braću, sestre... Harmoničan Merkur donosi sposobnost analiziranja, dobar govor, spretne ruke i duhovitost. Ako je neharmonično postavljen, daje sarkazam, dvoličnost i nestabilnost.U grčkoj mitologiji Merkur je bio Hermes, krilati kurir bogova...

Planeta Merkur se nikada ne nalazi na udaljenosti većoj od 28 stepeni u odnosu na Sunce. Smatra se neutralnom planetom (niti povoljnom, niti nepovoljnom). Merkur upravlja sposobnošću mentalne komunikacije, logičkim načinom mišljenja, intelektom, svešću, razumom, spretnošću, racionalizacijom, transmisijom, rečima, mišljenjem i čulnim percepcijama. Njegovo delovanje je brzo, neizvesno i kratkotrajno.

Merkur je kao sasvim mali odašiljač, koji se brzo okreće oko Sunca, sakupljajući i odašiljajući poruke sa velike zvezde. Generalno, Merkur predstavlja način vašeg razmišljanja i izražavanja volje, naročito putem usmene ili pisane reči. Merkur čini život zanimljivim i vlada poslovima u kojima je neophodna mašta, veština, umešnost, energičan duh i praktična kreativnost. To je neutralni posmatrač i procenjivač situacije.

Kod ove planete dominiraju osobine kao što su spretnost, snalažljivost, svestranost intelekta, ali i njegova površnost i, često, spremnost da se sakrije iza tuđe žrtve. Merkur u Blizancima podstiče realističnost i perfidnost, a u Devici analitičnost i misaonost

Ukoliko je Merkur jako postavljen u vašem horoskopu, kada je Reinkarnacija u pitanju, u prošlom životu ste verovatno bili osoba koja brzo govori i misli, površna pre nego temeljna, vrlo prilagodljiva na okolnosti i spremna da oduševljeno proba sve nove običaje, pomodnosti i inovacije... Kada je Merkur u nekom važnijem aspektu horoskopa, obrazovanje, učenje, prenošenje informacija, pisanje ili sastavljanje govora, igra važnu ulogu u vasem životu. Merkur označava i putovanja (posebno kraće puteve), braću i sestre, decu, činovništvo, govor, pisanje, knjigovodstvo, sekretarske poslove, aktivnosti vezane za susedstvo, pisma i poštanske komunikacije, saobraćajna sredstva, trgovinu, emotivni potencijal i tehniku.

Mesto na kome vam se Merkur nalazi u Natalnom horoskopu - pokazuje naučeni šablon, gde i na koji način najbolje komunicirate, predmete vašeg interesovanja, način na koji im prilazite i vaš stav o informisanosti uopšte... U lošem aspektu, Merkur vlada demonskim duhom i podstiče na prevaru. Dovodi do laži u najrazličitijim oblicima, do poltronstva, plagijata i krađe...


 


*

Van mreže fish

 • *
 • 8
 • Zahvaljeno: 2 puta
 • 1
Odg: Merkur u horoskopu
« Odgovor #1 poslato: 17:56:44, 03.Sep.2009. »

Gde se realnost završava, a iluzija počinje, promislite-ovo je priča o Merkuru

Ovako bih najjednostavnije predstavila Merkura, rečima Paracelsusa


"Ko ništa ne zna, ništa ne voli. Ko ne ume ništa, ne razume ništa. Ko ništa ne razume, bezvredan je. Ali onaj ko poima, taj i voli, zapaža, vidi...Više se voli ono o čemu se više zna...Ko god zamišlja da svako voće sazreva u isto vreme kad i jagode, ne zna ništa o grožđu."

Ovo je napisano za sve one koji žele da nauče, zaljubljenike u zvezde i sve one kojima je strana misao o uticaju zvezda i prejaka potreba za kritikom, pa kad već to činite saznajte više i pokušajte da razumete.


          Da nije Merkura ne bi bilo ni ovog promišljanja o njemu, ni ovih stranica, ni olovkom napisane reči, ni prstiju koji kuckaju po tastaturi, ni razuma, a još manje razumevanja.
         Ni vašeg čitanja, ni opažanja, a još manje misaonih procesa, on je tumač, on je potreba da se razume i razuman bude.
          Dok pišem ove redove, osećam olakšanje jer moj Merkur je dugo bio u opoziciji sa Saturnom, a sam Merkur mi je vladar trećeg plja, što je bila velika sumnja u vlastito mišljenje, al kako je on u devetoj kući na 15 stepeni Riba,u dobrim aspektima sa Saturnom i Mesecom u natalnom horoskopu i ovo je potreba da sve što sam naučila kroz raznu i staru literaturu, želja da arhiviram i sredim a pri tom prenesem baš vama i nisam odustala sve dok nisam razumela sve što prikupih čitajući, slušajući i iskustveno ne napisah.
         Jer on kao takav ima potrebu da svaku ovu reč podeli baš sa vama, jer u devetoj kući, a gde će dalje od interneta stići ove reči, što daljina jesu  i možda će baš ove reči  najveći odjek i prihvaćenost  u daljini imati. Potreba da se razume i najveća zagonetka, tragajući za odgovorom, pitam se da li već hiljadama godina stojimo u mestu, a onda svatih snagu vere, jer bez vere ni znanja nema, jer u saznanju je spas, i ne dozvolite da vas ma ko lukavo obmane, jer i to Merkur jeste, da budete sujetni ili da neodlučnost i nesigurnost ovlada vama.
         Sada je Merkur na 29-om stepenu Lava, te se osmelih da na sva zvona objavim, sa puno optimizma podelim stečeno znanje, jer Merkur u Lavu pokazuje svoju hrabrost, snagu i volju, sakupite i vi hrabrost i upustite se u razumevanje astrologije i života , čoveka i ....

         Ni jedan naziv, ni jedan pojam  ne postoje dok im Merkur ne podari ime. On je sva misao i sva potreba da se nešto ili neko razume, on je taj bez koga ni jedna misao kroz reč ne može bez njega biti obelodanjena. Baš od Merkura što čovek jeste. Čovek želi da čuje, da razume da razreši, prenese i objavi istinu o razumevanju sebe (čoveka) i svih onih stvari kojima imena mora dati. Misao pretačemo u reč i stvaramo mišljenje.
         Merkur vlada od četvrte do četrnaeste godine života, iako je na delu od samog rođenja jer on jeste dete koje krik ispusti i on jeste opažaj i dodir i čula u kombinaciji sa ostalim planetama. On je i ime koje dobijamo.Dok ne izustimo prvu reč mi najbolje razumemo čulima a posebno dodirom, vidom i sluhom, što opet Merkur jeste. Merkur je i koordinacija, što nas u najranijoj dobi podstiče da se pokrenemo, prohodamo i progovorimo, opažamo i osluškujemo već tada.
         I dok nam čitaju i pričaju bajke i basne, mi razumemo i primamo svesne informacije, imitiramo nekoga, učimo slova i učimo da brojimo, držimo olovku u ruci crtamo i bojimo i učimo pisati, učimo da recitujemo, prvi put se srećemo sa školom, od razreda do razreda naše razumevanje je dublje.
         Bez obzira na aspekte koje prima, na poreklo i korene, dete dobija ime. Komunikacijom sa braćom i sestrama, komšijama, kroz igru s loptom. Polaskom u osnovnu školu , nosi knjige, sveske i olovke u školskoj torbi još neke sitnice. Sve je to Merkur, mladi čovek sa željom da razume u kome se sudaraju misli dobre i loše ( u zavisnosti čime je obojen, po svojoj prirodi je neutralan, uz mušku planetu dobija muški pol, a uz žensku, ženski pol), a da bi do istine došao kroz povezanost sa drugim karakterima ( Merkur u znacima, kućama i aspektima), najbolje opisuje svaku ličnost koja , Merkur, svesna mora postati.
         Merkur je dete, a gotovo svako dete je bezbrižno, nasmejano, razigrano, nehajno. I opet Merkur dečije igračke. Jer za Merkurovu decu , govore da su radoznali, da imaju dečački osmeh i u starosti i kada su lukavi ( Blizanci). Štaje Merkur nego briga (Devica) i šta su drugo nego dva načina promišljanja, jedno dečački bezbrižno i lukavo i drugo brižno, radno i vredno.

         Merkurov znak ima tri osnovna simbola : krug, polukrug i krst. Polukrug označava um ili ljudski duh. Krug predstavlja božanski duh, a krst predstavlja materiju ili telo. On je jedina planeta koja sadrži tri elementa ne uzimajući u obzir transcedentalne planete. Grčki Hermes. Kada razumemo sebe razumećemo sve.


         Ovo je samo jedan deo teksta, sledi nastavak, biće reči i o Merkuru kroz Zodijačke znake i kuće i o njegovom  Retrogradnom kretanju…..

         Za sad toliko od mene.

         Ljudski um je pravi trezor u koji treba zaviriti, ne bojte se.


 

*

Van mreže Avantura

 • **
 • 396
 • 3
 • Pol: Žensko
 • SuperLady
Odg: Merkur u horoskopu
« Odgovor #2 poslato: 16:55:32, 04.Apr.2010. »
Za studente :)

Merkur je, dakle, planeta koja je odgovorna za naše mentalne procese (Merkur), za razumevanje (Merkur) određenog gradiva (Merkur) koje učimo (Merkur), za reprodukciju istog, kao i za krajnji ishod na samom ispitu (Merkur), odnosno usmenom ili pismenom zadatku (Merkur). Stoga, poznavajući natalnu poziciju svog Merkura, kao i njemu analognog 3. polja, znaka i stepena Blizanaca (3., 15., 27.), proces učenja možemo učiniti mnogo boljim i efikasnijim.

Merkur u znaku Ovna

Znak Ovna simboliše svaku vrstu fizičke aktivnosti, što znači da proces učenja (Merkur) možete poboljšati tako što ćete se pre učenja (Merkur) fizički aktivirati (Ovan). Primera radi, ako se vaš Merkur nalazi na 11. stepenu (stepen Vodolije – brzina) znaka Ovna (fizička aktivnost) u 3. polju (kretanje, hodanje), pre učenja (Merkur) treba otići na trčanje. Ukoliko se Merkur nalazi na 10. stepenu (stepen Jarca) znaka Ovna, to može ukazati na trening u teretani (stepen Jarca – teži, Ovan – fizički napor), itd.
S obzirom na to da znak Riba, kao prirodni vladar 12. polja (san, spavanje), predstavlja spavanje, znak Ovna, kao prirodni vladar 1. polja (svitanje, dan), predstavlja buđenje. Dakle, učenju (Merkur) treba da se posvetite čim ustanete (Ovan).

Znak Ovna takođe simboliše takmičenje, takmičarski duh, te je poželjno naći “protivnika” koji će vam biti podstrek u učenju (Merkur).

Merkur u znaku Bika

Merkur u znaku Bika traži komfor (Bik) i udobnost (Bik) tokom učenja (Merkur), pa oko sebe morate stvoriti prijatnu (Bik) atmosferu. Znak Bika simboliše muziku, te je poželjno učiti (Merkur) uz muziku (Bik). Na primer, ako je vaš Merkur na 10. stepenu (stepen Jarca) znaka Bika, možete učiti (Merkur) uz klasičnu (stepen Jarca) muziku (Bik). S pozicijom Merkura na 12. stepenu (stepen Riba – mir, tišina) znaka Bika, najbolje ćete učiti (Merkur) uz tihu (stepen Riba) muziku (Bik). Ukoliko se vaš Merkur nalazi na 4. stepenu (stepen Raka) znaka Bika, treba učiti (Merkur) uz domaću (stepen Raka), a ako je na 9. stepenu (stepen Strelca) – uza stranu (stepen Strelca) muziku (Bik), itd.

Znak Bika takođe predstavlja hranu, pa učenje nikako ne treba započinjati praznog stomaka. Ukoliko se vaš Merkur nalazi na 3. stepenu (stepen Blizanaca) znaka Bika, poželjno je nešto grickati tokom učenja (Merkur) jer znak Bika simboliše hranu, a znak Blizanaca malu količinu. Isto tako, treba učiti (Merkur) u kuhinji (Bik).

Ako ste u mogućnosti, otiđite do najbližeg parka (Bik) jer će vaš proces učenja (Merkur) i na taj način biti podstaknut.

Merkur u znaku Blizanaca

Merkur je prirodni vladar znaka Blizanaca, što daje urođenu radoznalost (Blizanci) koja navodi na učenje (Merkur). Znak Blizanaca simboliše braću i sestre, pa treba učiti (Merkur) s bratom (Blizanci) ili sestrom (Blizanci). Poželjno je i učiti u prevozu jer ovaj zodijački znak simboliše prevozna sredstva. Primera radi, ako je vaš Merkur na 9. stepenu (stepen Strelca) znaka Blizanaca, možete učiti (Merkur) u autobusu (stepen Strelca). S Merkurom na 11. stepenu (stepen Vodolije) znaka Blizanaca možete učiti (Merkur) u vozu (stepen Vodolije), itd.

Retorika i gestikulacija takođe spadaju pod simboliku znaka Blizanaca, te s ovom pozicijom treba učiti (Merkur) na glas (Blizanci), hodati (Blizanci) po sobi i “govorom” ruku (Blizanci) podupirati proces učenja (Merkur).

Merkur u znaku Raka

Merkur u znaku Raka najbolje će učiti (Merkur) s ukućanima (Rak) jer znak Raka predstavlja porodicu. Posebno je zgodno učiti (Merkur) s majkom (Rak). Znak Raka simboliše svaku vrstu tečnosti, pa tokom učenja (Merkur) kraj sebe uvek treba imati čašu vode (Rak). Isto tako, poželjno je i na samom ispitu (Merkur) imati flaširanu tečnost (Rak). Na primer, ako se vaš Merkur nalazi na 1. stepenu (stepen Ovna) znaka Raka, to može biti neko energetsko (stepen Ovna) piće (Rak). Merkur na 6. stepenu (stepen Device – zdravlje) znaka Raka mogla bi biti izvorska voda (Rak). Merkur na 7. stepenu (stepen Vage – slatko) znaka Raka ukazao bi na sok, itd.
Nije na odmet istuširati se (Rak) ili okupati (Rak) pre početka učenja (Merkur). Umiti se (Rak) takođe. S ovom pozicijom treba učiti (Merkur) dok pada kiša (Rak), na jezeru (Rak), itd.

Merkur u znaku Lava

Znak Lava simboliše svetlost, pa s pozicijom Merkura u znaku Lava treba učiti (Merkur) isključivo u toku dana (Lav), posebno do podneva jer je Sunce, vladar zodijačkog znaka Lava, tad najjače. Međutim, ako se vaš Merkur nalazi na 12. stepenu (stepen Riba) znaka Lava, možete učiti (Merkur) i noću (stepen Riba), ali neka tad prostorija u kojoj učite (Merkur) bude dobro osvetljena (Lav).

S obzirom na analogiju s 5. poljem (momci i devojke), poželjno je učiti (Merkur) s momkom (Lav), odnosno devojkom (Lav). S ocem (Lav) takođe.

Znak Lava predstavlja sve ono što je najbolje i najkvalitetnije, takođe simboliše i ambicioznost, te ova pozicija donosi neku vrstu urođenog podstreka za učenje (Merkur). Pohvala (Lav) je bitno potkrepljenje koje će svakako poboljšati vaš proces učenja (Merkur).

Merkur u znaku Device

S Merkurom u znaku Device morate, pre svega, stvoriti praktičnu (Devica) i urednu (Devica) atmosferu za učenje (Merkur). Obucite nešto lagodno jer znak Device simboliše garderobu, a proces učenja (Merkur) svakako ćete podstaći i šetnjom kućnog ljubimca (Devica). Ako se vaš Merkur nalazi na 5. stepenu (stepen Lava) znaka Device, kupite sebi mačku (stepen Lava). Merkur na 4. stepenu (stepen Raka) znaka Device predstavljaće psa (stepen Raka), itd.

Merkur na 4. stepenu (stepen Raka – tečnost) znaka Device, kao i u dobrom aspektu s Mesecom, ukazuje i na to da konzumiranje kafe (Devica) može pospešiti proces učenja (Merkur). Ukoliko vam vreme dozvoljava, nađite neki poslić jer je ovo odlična pozicija za učenje (Merkur) na poslu (Devica). Najbolje ćete svakako učiti (Merkur) ako učenje (Merkur) shvatite kao svoj posao (Devica). Pored toga, treba svakodnevno raditi jer znak Device predstavlja i svakodnevnicu.

Merkur u znaku Vage

Znak Vage predstavlja partnera, društvo, pa nije nikako poželjno učiti (Merkur) sam, već u društvu (Vaga). Proces učenja (Merkur) možete poboljšati ako flomasterima (ili bojicama) podvlačite ključne reči (Merkur) jer znak Vage simboliše i boje. Na primer, ako se vaš Merkur nalazi na 1. stepenu (stepen Ovna) znaka Vage, neka flomaster bude crvene (stepen Ovna) boje (Vaga). Ukoliko je Merkur na 7. stepenu (stepen Vage) znaka Vage, neka bude roze (stepen Vage) boje (Vaga). Merkur na 14. stepenu (stepen Bika) znaka Vage u 10. polju ukazaće na tamnozelenu (10. polje, analogija s Jarcem – crno, stepen Bika – zeleno) boju (Vaga), itd.

Ako se vaš Merkur u znaku Vage nalazi u 2. polju (hrana), na ispit (Merkur) treba poneti čokoladu (Vaga). Ukoliko je Merkur, na primer, u konjunkciji s Mesecom na 8. stepenu (stepen Škorpiona) znaka Vage, neka to bude domaća (Mesec) Cipiripi (crno-bela, stepen Škorpiona) čokolada (Vaga). Ako se Merkur nalazi na 9. stepenu (stepen Strelca), izaberite neku stranu (stepen Strelca) čokoladu (Vaga), itd.

Merkur u znaku Škorpiona

Znak Škorpiona simboliše sve što je tuđe, pa s Merkurom u znaku Škrorpiona ispit (Merkur) treba, pre svega, spremati iz tuđih (Škorpion) beležaka (Merkur) ili knjiga (Merkur). Ako se vaš Merkur nalazi na 3. stepenu (stepen Blizanaca) znaka Škorpiona, na ispitu (Merkur) se treba poslužiti tuđom (Škorpion) olovkom (stepen Blizanaca). Ukoliko vam je Merkur na 4. stepenu (stepen Raka) znaka Škorpiona, poželjno je poslužiti se tuđom flašicom vode (stepen Raka), itd.

Znak Škorpiona predstavlja i seksualni čin, što znači da ćete najbolje učiti (Merkur) nakon seksualnog odnosa (Škorpion). Dakle, odmah treba naći partnera! Dobro je i učiti (Merkur) kraj reke (Škorpion).

Merkur u znaku Strelca

Znak Strelca predstavlja mnoštvo, gomilu, pa s pozicijom Merkura u znaku Strelca treba učiti (Merkur) iz gomile (Strelac) knjiga (Merkur), ili se bar okružiti gomilom (Strelac) knjiga (Merkur) tokom učenja (Merkur). Treba, dakle, imati više (Strelac) izvora informacija (Merkur). Ovaj zodijački znak simboliše i sve što je inostrano, pa je poželjno učiti (Merkur) iz stranih (Strelac) knjiga (Merkur), odnosno iz knjiga (Merkur) stranih (Strelac) autora. Pored toga, znak Strelca simboliše sreću, pa će vas, kako u učenju (Merkur), tako i na ispitu (Merkur), odnosno usmenom ili pismenom zadatku (Merkur), zasigurno pratiti sreća (Strelac)!

Merkur u znaku Jarca

S obzirom na to da znak Jarca predstavlja poteškoće, u ovom slučaju ne možete se osloniti na sreću. Jedino na šta se možete osloniti jeste vi sami. Dakle, najbolje će biti da ispit (Merkur) spremate isključivo sami (Jarac) i da se preterano ne oslanjate na pomoć drugih.

Znak Jarca simboliše red, rad i disciplinu, te s ovom pozicijom treba ozbiljno (Jarac) shvatiti učenje (Merkur). U suprotom će proraditi druga simbolika znaka Jarca, a to je vraćanje (Jarac) i ponavljanje (Jarac). Stoga je i poželjno dosta ponavljati (Jarac) gradivo (Merkur) koje učite (Merkur), a posebno početne (Jarac – vraćanje) lekcije (Merkur). Isti je slučaj i s retrogradnim Merkurom jer retrogradnost (hod unazad, vraćanje) spada pod simboliku znaka Jarca.

Ispit (Merkur), potom, treba raditi od pozadi (Jarac), ako je u pitanju pismena forma koja to omogućava, jer znak Jarca simboliše i sve što je naopako. Nije na odmet i prekontrolisati (Jarac) ono što je prethodno napisano (Merkur).

Ukoliko je Merkur u znaku Jarca loše postavljen ili poprima loš aspekt (kvadrat, opozicija, inkonjunkcija, pa čak i konjunkcija) od Saturna, kod učenja (Merkur) se javljaju problemi (loš aspekt) s koncentracijom (Jarac, Saturn). U tom slučaju spas treba tražiti u dobrim aspektima ili samoj poziciji Merkura. Primera radi, ako se vaš Merkur nalazi na 1. stepenu (stepen Ovna) znaka Jarca ili ima trigon (dobar aspekt) s Marsom, koncentraciju (Jarac) za učenje (Merkur) možete povratiti fizičkom aktivnošću (stepen Ovna, trigon Mars). Isto tako, dobar aspekt s Venerom treba iskoristiti kroz muziku (Venera, Bik) ili hranu (Venera, Bik), dobar aspekt s Mesecom kroz upotrebu vode (Mesec) i ostalih tečnosti (Mesec), itd.

Znak Jarca predstavlja i inat, pa ćete, ako se zainatite (Jarac), svaki ispit (Merkur) položiti!

Merkur u znaku Vodolije

Znak Vodolije simboliše sve što je novo i revolucionarno, pa s ovom pozicijom ispit (Merkur) treba spremati uz upotrebu svih modernih sredstava (Vodolija), pre svega kompjutera (Vodolija) i interneta (Vodolija). Merkur u znaku Vodolije obično daje tzv. kampanjsko učenje jer znak Vodolije predstavlja nervozu i stres. Dakle, najbolje se uči (Merkur) pod pritiskom (Vodolija) i stresom (Vodolija). S ovom pozicijom možete učiti (Merkur) i u prostoriji u kojoj ima još ljudi jer je buka (Vodolija) još jedan faktor koji u ovom slučaju podstiče proces učenja (Merkur). Pored toga, učenje (Merkur) uvek ide brzo (Vodolija).
Znak Vodolije predstavlja i prijatelje, te je poželjno učiti (Merkur) s prijateljima (Vodolija).

Merkur u znaku Riba

S pozicijom Merkura u znaku Riba treba, pre svega, učiti (Merkur) noću (Ribe) ili pred spavanje (Ribe). Učite (Merkur) u krevetu (Ribe), ili u pidžami ako se vaš Merkur nalazi na 6. stepenu (stepen Device – garderoba) znaka Riba (noć, spavanje). Znak Riba predstavlja mir i tišinu, pa se potrudite da učite (Merkur) u prostoriji u kojoj neće biti nikoga sem vas. Nemojte sređivati prostoriju u kojoj učite jer ova pozicija daje najbolje rezultate kad se uči (Merkur) u neredu (Ribe) i haosu (Ribe).

Znak Riba simboliše crkvu i religiju, te se treba pomoliti (Ribe) pred učenje (Merkur) ili otići u crkvu (Ribe). Sem što simboliše crkvu, znak Riba simboliše i romantiku, pa nije na odmet zapaliti mirišljave sveće (Ribe) u prostoriji u kojoj učite (Merkur).

Merkur u znaku Riba donosi tzv. učenje (Merkur) u sebi (Ribe) jer ovaj zodijački znak simboliše ćutanje. Međutim, ako se vaš Merkur (učiti) nalazi na 3. stepenu (stepen Blizanaca – govoriti) znaka Riba (ćutati), možete se poslužiti šapatom, odnosno tihim (Ribe), gotovo nečujnim (Ribe) govorom (stepen Blizanaca), tokom učenja (Merkur).

izvor
 

*

Van mreže kasper

 • *
 • 79
 • 0
 • Pol: Žensko
Odg: Merkur u horoskopu
« Odgovor #3 poslato: 13:23:10, 04.Mar.2012. »
Nacin razumevanja i nacin komuniciranja
 

*

Van mreže Ouroboros

 • ***
 • 1 481
 • 30
 • Pol: Žensko
Odg: Merkur u horoskopu
« Odgovor #4 poslato: 20:56:14, 12.Avg.2012. »
Me u trecoj(uklijestenoj)kuci u Jarcu,na 26.stepenu(stepen Bika).
Me60Mo,Pl, 0Ne,Lilit,180Mc i Hiron,90Asc.

Dakle,volim mnogo da ucim.Smatram da nema suvisnog znanja.Ucim brzo i lako reprodukujem to sto naucim.Volim da pricam o onome sto sam naucila i da izmijenjujem informacije sa ljudima,kao i to sto volim da ucim "usputno",volim dosta da pricam ,sve je to Me u 3.
Nego,kako je Me u Cap,volim detaljno da ucim,da uhvatim sustinu,ne volim ucenje koje nije smisleno.Prosto,volim da napravim neke smisaone cjeline,nadjem sustinu i precizno odradim posao.Za mene vazi ono "ponavljanje je majka znanja".Ako ne ponavljam,gradivo se rapidno zaboravlja u pocetku.Sto se tice intelekta i nacina razmisljanja,uvijek sam vazila za "starmalu",druzila sam se sa dosta starijim od sebe,voljela da raspravljam o knjigama i literaturi,uvijek sam bila dosta zrelija od svoje generacije,oprezna na rijecima,voljela sam da govorim,ali je svaka moja rijec uvijek bila odmjerena.Nikad nisam bila narocito humoristicna,vise sam bila ozbiljniji tip,a i kada se salim,smisao za humor mi je tvrd i sarkastican,pa je bolji kao "oruzije" nego kao sredstvo za zabavu.Ako sam u drustvu mladjih,oni se svi zajedno sale,a prema meni uvijek imaju drugaciji odnos,nece psovati,nece pretjerivati sa salama,vise ce me pitati za savjete i pricati sa mnom o ozbiljnijim temama.
Me je na 26. stepenu Bika,pa najbolje ucim poslije jela,uz tisinu ili laganu muziku,gladna ne mogu uciti.
Me60Mo pa znam lijepo da izrazim emociju kroz pisanu rijec(poezija,proza).Moj rjecnik je takav da nikog necu namjerno uvrijediti,sem ako to ne zasluzi,i uvijek vodim racuna o tome.Sve pripisujem nekom osjecaju,sta god radila obojeno je nekom emocijom,po kojoj to pamtim.
Me60Pl,kada ucim,komuniciram,razmisljam,uvijek idem u srz problema.Tesko me ljudi mogu slagati,odmah laz namirisem.Opasnost sam u stanju da namirisem prije nego se desi.Kad sam ljuta,imam pogan jezik,ivolim da ciljam gdje najvise boli  ;D Takodje,lako nanjusim komplekse kod ljudi.
Me0Ne,pa znam biti mastovita,sve vidim i pamtim po slikama,fotografsko pamcenje.Volim slikovito da se izrazim.Nekad sam rastresena,pa izgleda kao da zivim u nekom svom svijetu.U sred razgovora nekad znam odlutati.Ovaj aspekt mi je lose uticao na koncentraciju,ali mi je podario umjetnicke sklonosti i istancan sluh.Kao i to da se vrlo lako prilagodjavam sredini u kojo jse nadjem,umijem da upijem atmoferu i dobro manipulisem rijecima,cak i onda kada se govori o necemu sto ne razumijem i ne znam,u stanju sam da to iskamufliram da se to ne vidi.
Me0Lilit,opet analitican um,ali sklon buntovnistvu.Takodje,Lilit ovdje zna da oteza komunikaciju,zato sto cini da mnoge stvari shvatam licno,pa se zbog toga lako uvrijedim,i onda kada uvrede zapravo nema.Lilit opet pojacava moc komunikacije i naglasava ostar um,ali i britak jezik,koji covjeku moze glavu da odsijece  :)
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna
 

*

Van mreže bielenda

 • ***
 • 2 106
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 34
 • Pol: Žensko
Odg: Merkur u horoskopu
« Odgovor #5 poslato: 23:16:49, 12.Avg.2012. »
Predivan tekst,Ouroboros,bas si lijepo opisala...Moj je u petoj kuci na 21 stepenu skorpije, vladar 4. i 12. kuce, tako da opisuje i mog tatu, kao i posao mog muza.Pravi sljedece aspekte: So0Me, Me120MC, Me60Ma i Me90Li. Brzopleta sam, sto na um to na drum, uzas, uglavnom brzo pricam i vicem dok govorim.Znam i da opsujem,ali samo pred bliskim ljudima, inace se kontrolisem.Voljela sam da ucim, narocito u srednjoj al mi je vise knjige preko glave. Imam i lijep rukopis.Volim da pricam o ljubavi i seksu...
 


*

Van mreže Ouroboros

 • ***
 • 1 481
 • 30
 • Pol: Žensko
Odg: Merkur u horoskopu
« Odgovor #6 poslato: 23:33:37, 12.Avg.2012. »
Predivan tekst,Ouroboros,bas si lijepo opisala...Moj je u petoj kuci na 21 stepenu skorpije, vladar 4. i 12. kuce, tako da opisuje i mog tatu, kao i posao mog muza.Pravi sljedece aspekte: So0Me, Me120MC, Me60Ma i Me90Li. Brzopleta sam, sto na um to na drum, uzas, uglavnom brzo pricam i vicem dok govorim.Znam i da opsujem,ali samo pred bliskim ljudima, inace se kontrolisem.Voljela sam da ucim, narocito u srednjoj al mi je vise knjige preko glave. Imam i lijep rukopis.Volim da pricam o ljubavi i seksu...

Hvala  ;D
Tebi je za to sto govoris brzo i glasno vjerovatno odgovoran Me60Ma  ;D
I ja pricam dosta glasno.A kako glas predstavljaju sa Me i djelomicn osa Ve,kod mene su oboje u Cap,pa mi je glas krupniji,djeluje grubo i strogo.Kako pricam glasno,djelujem napadacki,pa mi nerijetko ljudi skrecu paznju na to,i kada mirno pricam,djeluje kao da napadam.Me0Ne,pa ja mogu glas da prilagodim,da ne djeluje toliko strogo.Me60Pl,pa imam pjesak u glasu,glas mi djeluje hrapavo,mislim da tu svog udjela ima i Me0Lilit,pa ona daje opet hrapav,raspukao glas(neki kazy sexy :-[ ).
Me su i ruke.Me u 3.(Blizanackoj kuci)0Ne,daje umjetnicku ruku,dugackih prstiju.U ovom slucaju,Me u Cap daje ili debelu orozalu kozu na rukama,ili vrlo tanku.Kako ja imam i Me0Ne,koza mi je gotovo prozirna,kao papir i dosta suha,pa moram da je stalno mazem kremama,zbog Jarca mi je cijelo tijelo dosta koscato,pa i same ruke,svaka kost se vidi ispod prozirne koze.Me60Pl,iako je dobar aspekt,daje oziljke.Pa imam dosta oziljaka po rukama.Me u Cap su i hladni extremiteti i slaba periferna cirkulacija,"plavicaste" ruke.
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna
 

*

Van mreže bielenda

 • ***
 • 2 106
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 34
 • Pol: Žensko
Odg: Merkur u horoskopu
« Odgovor #7 poslato: 23:55:08, 12.Avg.2012. »
Da. I meni su prsti dugi, a sake djeluju kao djecije, ramena malo sira i koscata. Volim istrazivati i pricati do najsitnijeg detalja o ljubavnim vezama i svojim i tudjim, te razmjenjivati iskustvo o tome, to je malo bzv. sto nista ne sakrijem, a volim i znati i o tudjim ljubavnim iskustvima, pa tako oni meni ispricaju neku tajnu, ja njima moju..., ali to sa samo bliskim drugaricama, ovome vjerovatno doprinosi i to sto je ukljesten Merkur.
 

*

Van mreže Ouroboros

 • ***
 • 1 481
 • 30
 • Pol: Žensko
Odg: Merkur u horoskopu
« Odgovor #8 poslato: 00:03:29, 13.Avg.2012. »
Me u Sco voli sve analizirati,prostudirati.Voli sagovornika koji ge ga slusati dok govori,postavljati podpitanja,odrzavati kontakt ocima.Ako mu pokazes da ga ne slusas,uvrijedice se jako.Me u So volim jer ne umotava,u stanju je da kaze istinu u lice,koliko god ona bila uvredljiva.Mada ima onih lose aspektovanih,pa su lukavi do bola,sve nesto umotavaju,traze slabu tacku kako bi imali gdje da udare u slucaju opasnosti.
Ja kazem,jako je dobro da zena ima ovog Me,i to dobro aspektovanog.Po meni,to je ona cista zenska mudrost,pronicljivost,snalazljivost.
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju.Strpite se.I dijamant je u osnovi ugljik,ali je umio cekati."
Natalna
 

*

Van mreže bielenda

 • ***
 • 2 106
 • Zahvaljeno: 1 puta
 • 34
 • Pol: Žensko
Odg: Merkur u horoskopu
« Odgovor #9 poslato: 00:36:35, 13.Avg.2012. »
Ja sam stalno u potrazi za nekom istinom, stalno u nekom otkrivanju istine. Tacno je ovo sto si opisala. Mana mog Me je sto zna vise puta analizirati jednu istu stvar, traziti misljenje drugih, bas umijem da "driblam" i vrtim jedno te isto. Kad se tema zakljuca, svi argumenti iscrpe, svako kaze to sto ima, ja znam ponovo da otvorim tu istu temu i sve ispocetka, ne bi li sto novo otkrila. Bas umijem biti dosadna i teska...
 


Stranice: 1 2 3 »

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
2 Odgovora
6098 Pregleda
Najnovije: 00:39:46, 12.Maj.2009.
SelmaPlu
21 Odgovora
17436 Pregleda
Najnovije: 21:38:12, 20.Maj.2014.
plutonac
5 Odgovora
8589 Pregleda
Najnovije: 15:57:02, 15.Nov.2009.
mica88