Mesec u Vodoliji

• Odgovora: 33
Stranice: 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže my sun

• *
  • 67
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 0
  • Pol: Žensko
Mesec u Vodoliji
« poslato: 15:12:19, 15.Mar.2009. »

Mesec u Vodoliji

genijalna masta za stvaranje,voljen i kad je zao,disponiran pronalascima, mnogo veza u drustvu,ne drzi do novca,masa ljudi mu je sklona,lako sa dusevne strune stradaju.ovde mesec u nepovoljnim aspektima znaci:dusevne teskoce,oticanje nogu,osama.

autor: dupor

*

Van mreže scorpiorising

• *
  • 57
  • 1
Odg: Mesec u Vodoliji
« Odgovor #1 poslato: 01:52:31, 27.Apr.2009. »
Mesec u Vodoliji - U srcu, sebe vidite kao neku vrstu krstasa ili dobrocinitelja. Volite da mislite kako ste u stanju da stvari u svetu ucinite drugacijim. Bez obzira na to kako izgledaju ostali delovi vase natalne karte, vas privlaci neobicno i nesvakidasnje, crta koju je lako naci u vasoj porodici. Cak iako vam je detinjstvo obelezeno nesredjenoscu, majka vas je ohrabrivala da izrazite svoju individualnost. Kao odrasla osoba, jos uvek osecate potrebu za buntom, narocito ako to mozete da radite pod okriljem nekih vaznijih principa. Ali - izrazavanje osecanja - cak i samo njihovo priznavanje pada vam tesko  i ljudima mozete delovati hladno. U stvari, ne znate sta da cinite sa svojim osecanjima, pa pokusavate da se pravite da ih nemate - sto ponekad donosi rezultate.

izvor "Astrologija za neupucene", Rae Orion

Meni se MO smestio u 3k na 29' Vodolije(pa, iako bi ovako trebao da pokupi dosta od osobina Meseca u Ribama , ja to nesto ne osecam, nisam bas najemocionalnija osoba na svetu (*o*)) a dispozitor UR otisao u 1k na 12(riblji) stepen Strelca, u konjunkciju sa VE
Ja cu potvrditi vecinu gore navedenog - i potrebu za buntom i problem sa iskazivanjem osecanja...ustvari, nismo mi bezosecajni i hladni, samo smo previse racionalni i o svemu previse razmisljamo...na jednom drugom forumu su ovaj MO opisali kao rational lovers ;D Mozda zato sto mi je Mesec u blizanackoj 3k , ali ja stvarno previse razmisljam kada su emocije u pitanju...sto je ponekad dobro, jer je super poznavati sebe i druge na racionalnoj i (koliko toliko) objektivnoj  osnovi, ali mi se cesto desava da u ljubavnom odnosu previse razmisljam i time ubijam spontanost...

Sa druge strane, ova pozicija mi je donela odredjenu popularnost u drustvu(mozda zato sto je dispozitor UR otisao u 1k u konjunkciju sa VE)...u principu mi zaista ne nedostaje kako pravih prijatelja sa kojima se druzim dugi niz godina, tako i poznanika za zabavu...U sustini, kod nas sa Mo u Vodoliji je stvar u tome sto smo prilicno pristupacni i otvoreni na pocetku prijateljskog odnosa sa nekim, znamo veliki broj ljudi prema kojima smo ljubazni ali u sustini, kada neko krene da nam se 'priblizava' brzim tempom od onog koji nam odgovara, distanciramo se, pa nas onda optuze da smo hladni. A nama sa ovim racionalnim pristupom samo treba malo vise vremena da neko u nasim ocima stekne vrednost(posto taj racionalni pristup iskljucuje ono brzo intuitivno odusevljavanje jednog Mo u Ribama ili naglost i intenzitet ne/dopadanja koje prema nekom formira jedan Mo u Ovnu).

A da nije sve samo racionalno, nego i vrlo uranovski naglo, potvrdice i dispozitor ovog mog Meseca, UR u Strelcu 0 VE...koji mi je doneo to da se uzasno naglo zaljubljujem, bukvalno "ljubav na prvi pogled"...i sto je najgore, ja nekako i trazim da bude na taj nacin, u zivotu mi se nije desilo da se u nekoga postepeno zaljubim ono da prijateljstvo preraste u ljubav i sl. E sad, posto nas  taj "prvi pogled" vrlo cesto zna prevariti,  ja srece u ljubavi bas nesto i nemam, ali dobro, kako se brzo zaljubim, tako brzo i izgubim interesovanje ;)

Mada, na kraju krajeva, ja moj MO u Vodoliji bas volim, doneo mi je kreativnost i originalnost koja je itekako potrebna u mom poslu(arhitekta sam) a i veliku drustvenost i mnostvo socijalnih kontakata, kao i omiljenost u drustvu...

*

Van mreže SelmaPlu

• *
  • 23
  • 0
« Odgovor #2 poslato: 23:56:10, 11.Maj.2009. »
Mesec u Vodoliji U sustini, kod nas sa Mo u Vodoliji je stvar u tome sto smo prilicno pristupacni i otvoreni na pocetku prijateljskog odnosa sa nekim, znamo veliki broj ljudi prema kojima smo ljubazni ali u sustini, kada neko krene da nam se 'priblizava' brzim tempom od onog koji nam odgovara, distanciramo se, pa nas onda optuze da smo hladni. A nama sa ovim racionalnim pristupom samo treba malo vise vremena da neko u nasim ocima stekne vrednost(posto taj racionalni pristup iskljucuje ono brzo intuitivno odusevljavanje jednog Mo u Ribama ili naglost i intenzitet ne/dopadanja koje prema nekom formira jedan Mo u Ovnu).
Bas tako, ljudi ne shvataju da ti treba vremena, da imas oscilacije raspolozenja, i da nisi onakav kakav se cinis na prvi pogled, nego da si lucidan :) Ali, oni ljudi koji se zadrze dovoljno dugo, ne daveci nas zbog promjena raspolozenja i naklonosti, ustvari i budu ljudi sa kojim ostvarimo prijateljski odnos.

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #3 poslato: 22:52:33, 17.Avg.2009. »
Moj mjesec je na 29' Vodolije u 7.kuci...Znam da je to granicni polozaj tj. da tada mjesec oscilira tj cas je u vodoliji, cas u ribama i da to donosi promjene raspolozenja..kad je u Vodolije onda nam je sve carobno,bajno, poletno i kad je u ribama onda daje suprotno raspolozenje-ja sam sklona ovim promjenama raspolozenja..

Medjutim, ono sto sam ja cula a tice se Mo u Vodoliji ( e sad moguce da to ima i veze sa 7.poljem ) jeste da te osobe ulaskom u brak ili porodjajem dozivljavaju neku transformaciju svoje licnosti ili fizickog izgleda.....Jedna astrologinica mi je rekla da izvjesna pjevacica ili glumica ima isti polozaj mjeseca kao i ja i njoj se desilo da joj se do tada ravna kosa poslije porodjaja uvila i sad ima kovrdzavu kosu ???

Ja mislim da ima jos nekih specificnosti vezanih za ovaj polozaj mjeseca,ali ako neko nesto zna, neka pise.....a ja, kad se i ako se udam ....pricacu o eventualnoj transformaciji :)

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #4 poslato: 23:06:04, 17.Avg.2009. »

Moj mjesec je na 29' Vodolije u 7.kuci...Znam da je to granicni polozaj tj. da tada mjesec oscilira tj cas je u vodoliji, cas u ribama i da to donosi promjene raspolozenja..kad je u Vodolije onda nam je sve carobno,bajno, poletno i kad je u ribama onda daje suprotno raspolozenje-ja sam sklona ovim promjenama raspolozenja..

Definitivno tvoj Mesec ima nesto i od karakteristika Riba zbog sekstila sa Neptunom a tu je i Uran koji potvrdjuje Mesec u Vodoliji ~ puno emocija koje su ipak pod tvojom kontrolom.

Ja mislim da ima jos nekih specificnosti vezanih za ovaj polozaj mjeseca,ali ako neko nesto zna, neka pise.....a ja, kad se i ako se udam ....pricacu o eventualnoj transformaciji :)

Drzimo te za rec  :)

*

Van mreže SelmaPlu

• *
  • 23
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 00:11:52, 02.Sep.2009. »
Ah, lucidni Mjesec u Vodoliji.... Otudjenost od ljudi, a tako dobar prijatelj...
Kad god kod nekoga vidim ovu poziciju - bez obzira na aspekte koje pravi, kucu u kojoj se nalazi, pozelim ovu osobu zagrliti i reci joj - hey nisi sam/a i nisi alien, i sasvim je u redu da se osjecas tako blisko/daleko, toplo/hladno, cudno i neobicno. Sasvim je u redu da si neshvacen, jer ni sam sebe ne shvatas. A onda famozni "prijenosi" u ponasanju... Kada sjedis kod nekoga (ili negdje) i onda osjetis naglu potrebu da negdje odes, pobjegnes, bilo gdje - jer ako to ne ucinis odmah - puknut ces, ugusiti se...
Koliko samo zraka treba ovom Mjesecu... Zraka kao Oxigena (ne podnose neizracene prostorije sa  ustajalim vazduhom), i zraka u odnosu sa ljudima...

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #6 poslato: 16:26:58, 02.Sep.2009. »
"Otudjenost od ljudi, a tako dobar prijatelj... "....da, ovo je bas tacno.Prave rijeci koje opisuju stanje stvari...

Prepoznajem se u gotovo svemu navedenom, pomalo neshvacenom, i kao sto rece i blisko i daleko itd
Cesto kazem kako se nemaorate osjecati usamljenim samo onda kad ste zaista i sami...Mogu cesto da budem okruzena ljudima, pa cak i kad su to ljudi koje volim, pa da se opet osjecem usamljenom...
A zraka def. hvali, u svakom slucaju....Ne znam ..nekako... kad mi se npr. neko ne javi par dana..onda mi jako hvali, a kad se javi, reagujem po principu 'a sto ce sad ovaj/ova od mene, sto me gnjave'....znaci ima tu dosta tamo/vamo....

« Najnovija izmena:: 19:21:04, 02.Sep.2009. * Charobnjak * »

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #7 poslato: 20:55:53, 22.Okt.2009. »
Rekla bih da su neshvaceni od strane okoline, a ne otudjenost od ljudi...

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #8 poslato: 21:06:15, 22.Okt.2009. »
Nije otudjena ali zna da se otudji ako bude neshvacena...
Inace ovo su druzeljubive osobe i otvorene prema drugima, zele da pomognu...
Takva osoba nije svakodnevni prijatelj...

Jako afliktovan Mesec u Vodoliji moze dati usamljenost ili psihicke poteskoce...

*

Van mreže revelation09

• 905
  • 2
« Odgovor #9 poslato: 22:56:45, 22.Okt.2009. »
Nije otudjena ali zna da se otudji ako bude neshvacena...
Inace ovo su druzeljubive osobe i otvorene prema drugima, zele da pomognu...
Takva osoba nije svakodnevni prijatelj...
To je to!!!
Negdje sam procitala da osobe koje imaju Mjesec u Vodoliji, a po struci su ljekari, advokati, savjetnici....najcesce imaju redove i redove onih koji cekaju da dodju na red kod njih, prije svega zbog njihovog zalaganja da pomognu toj osobi, da se zauzmu za nju!

Stranice: 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000