Volontiranjem obidjite svet

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

 • *******
  Marketing menadzer
 • 5 202
 • Zahvaljeno: 41 puta
 • 193
 • Pol: Muško
 • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
Volontiranjem obidjite svet
« poslato: 12:21:47, 13.Maj.2014. »
Volontiraj i obiđi svet skoro za "dž"

Volonteri mogu da se prijave u Bulevaru umetnosti 27 u Beogradu, ali i u Kancelarijama za mlade beogradskih opština Savski venac, Palilula, Obrenovac, zatim u Pokretu gorana Vojvodine u Sremskim Karlovcima i Novom Sadu, Društvu istraživača „Vladimir Mandić Manda" u Valjevu, Proaktivu u Nišu i Kancelariji za mlade Novi Pazar.
Volonterski servis Srbije je sektor Mladih istraživača Srbije koji se bavi međunarodnom razmenom volontera. Razmena se obavlja u okviru velikih svetskih mreža volonterskih organizacija koje su deo Uneskovog koordinativnog komiteta međunarodnih volonterskih servisa. Volonterski servis Srbije smešta volontere u inostranstvo, a zauzvrat prima inostrane volontere na naše domaće programe.
"Radni kamp je jedinstven oblik volonterskog rada, predviđen za sve ljude dobre volje između 18 i 65 godina koji govore elementarni engleski ili jezik zemlje u koju idu. Potrebno je platiti samo put i članarinu u Volonterskom servisu Srbije od 6.800 dinara, a smeštaj i hrana u kampu su obezbeđeni", objašnjava Ivana.

Iako većina volontera koja ide na radne kampove ima između 18 i 25 godina, volonteri svih uzrasta su dobrodošli.
Svaki radni kamp je drugačiji zbog broja učesnika (obično od šest do 30 volontera), njihovog porekla i njihovih ličnosti. Jedan od glavnih ciljeva radnog kampa je stvaranje kontakata između učesnika iz inostranstva i lokalnog stanovništva, čime se doprinosi boljem razumevanju naroda i kultura, prijateljstvu i miru.
Volonteri su tako i učesnici u svakodnevnom životu, a ne samo turisti. Programi su tematski veoma različiti: ekološki, arheološki, socijalni, umetnički...

DESTINACIJE:

CRNI ZAMAK, Slovačka
Za ljubitelje prirode i fizičkog rada, tamo gde nema tragova moderne civilizacije (nema prevoza, ni struje), ali zato ima tragova srednjovekovne civilizacije, Crni zamak čeka već vekovima da mu međunarodni volonteri udahnu život.

IGRAJTE SE SA GUSKAMA I OVČICAMA, Mađarska
Na maloj farmi gde se i dalje živi na tradicionalan način, imaćete priliku da radite u bašti, igrate se sa životinjama. Idealno za one koji ove godine nemaju novca za daleke destinacije, a ipak bi voleli da se nezaboravno provedu.

FESTIVAL NA OBALI MEDITERANA, Francuska
Okruženi vinogradima i na samoj obali mora, u simpatičnom gradu Frontinjan organizovaćete festival, pomagati umetnicima, dočekivati goste i postati i sami pomalo Francuzi.

KAKO SE ŽIVELO U KAMENOM DOBU, Finska
Učestvujte u eksperimentalnom arheološkom poduhvatu oživljavanja svakodnevnog života ljudi iz kamenog doba. Spava se u rekonstruisanim kućama iz kamenog doba, čak i u iglu! Lovićete ribu za ručak i brati bobice, zatim naučiti kako da se snalazite u prirodi.

BLAGO JEZERA SELINDŽERA, Rusija
Religija i priroda. Učestvujte u obnovi manastira, daleko od civilizacije, u srcu Rusije, okruženi mnogobrojnim jezerima. Kuvaćete na otvorenoj vatri i ovog leta raditi nešto zaista drugačije.

BUDITE BABICA ZELENIM KORNJAČAMA, Meksiko
Čuvajte gnezda i radite sa kornjačama na plažama noću.


Strah me čini jačim i boljim.
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
0 Odgovora
1194 Pregleda
Najnovije: 01:24:41, 14.Jul.2009.
miss80
1 Odgovora
1129 Pregleda
Najnovije: 16:34:44, 16.Avg.2011.
Nale 83
0 Odgovora
1264 Pregleda
Najnovije: 15:38:59, 08.Sep.2011.
narcisa zec