Aplikacija i separacija (aplikacioni i separacioni aspekti) ~ poredjenje

• Odgovora: 14
Stranice: 1 2 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • Pol: Muško
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
Aplikacija i separacija (aplikacioni i separacioni aspekti)

Odredjivanje o kakvom se aspektu radi i odredjivanju njegove jacine pomaze nam orbis.Sto je orbis manji izmedju dva tela aspekt je jaci.Pri nultom orbisu imamo egzaktni ili puni aspekt.

Aplikacioni aspekt ili ulazeci aspekt je najjaci bas zato sto je telo podlozno aspektu u narednom periodu. On nastaje kada se dodirnu orbisi i traje do punog tj egzaktnog aspekta. Ako jedno telo ide retrogradno stvar je obrnuta. Aplikacioni aspekti su jaki, ispunjavaju se sigurno, tesko ih je izbeci, obelezavaju dogadjaj koji nam predstoji...  Veoma su bitni za prognosticku astrologiju jer oni su jedan od faktora koji nam pomaze u izradi horoskopa za naredni period.

Egzaktni ili puni aspekt je  kada su dva tela na geometrijski tacnoj razdaljini 0. 60, 90....   

Separacioni ili odvajajuci aspekt je kada jedno telo napusta puni aspekt i ide ka odvajanju njihovih orbisa. Uzeti u obzir i ovde retrogradne planete koje imaju prividno kretanje unazad.  Ovi aspekti daju težnju, neodlučnost, odugovlačenje. Separacioni aspekti vremenom slabe, nemaju posebnu jacinu, predstavljaju nesto sto prolazi...  Aplikacioni aspekt je mnogo znacajniji od separacionog.

Moje zapazanje je da puni aspekt govori o karakteru i sudbini, separacioni o smeru i razvlacenju a aplikacioni donose dogadjaj i ispunjavanje aspekta. U prognostickoj astrologji treba uzeti u obzir vazdusne planete koje deluju u samom trenutku aplikacije, a Mars i Uran u samom dodiru orbisa. Kod zemaljskih i vodenih planeta aspekt taji ili se sporije ispunjava ali i traje duze. Aspekt sa saturnom zna da se ispuni kad je i sam aspekt prosao. Separacioni aspekti nekad se i ne osete. Osim planeta u proucavanju znacaja aspekata treba uzeti u obzir i i tipove znakova gde se aspekt odigrava.

Autor: * Charobnjak *      ~ kopiranje ovog teksta nije dozovljeno bez pismene saglasnosti autora
« Najnovija izmena:: 23:47:09, 08.Dec.2008. * Charobnjak * »

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 3
  • Pol: Žensko
Svaka cast za tekstic. Kratko ali kvalitetno :)
"Verovanje u uticaj konstelacija proizilazi pre svega iz iskustva koje je toliko uverljivo da ne moze biti odbaceno od strane onih koji to iskustvo nisu imali."
Kepler

*

Van mreže Rachica

• *
  • 97
  • 0
Evo link ukoliko zelite da pogledate koji su vam to aplikacioni,a koji separacioni aspekti u natalnoj

http://configurationhunter.com/astrology-online/aspects.php

i za sinastriju

http://www.configurationhunter.com/astrology-online/free-synastry.php

*

Van mreže Astro-girl

• **
  • 490
  • 3
Meni ovo nije tesko, mnogo su mi teze direkcije...
Aplikacija znaci da ce tek doci do egzaktnog aspekta a separacija da aspekt prolazi
« Najnovija izmena:: 20:43:13, 03.Feb.2009. Astro-girl »
"Verovanje u uticaj konstelacija proizilazi pre svega iz iskustva koje je toliko uverljivo da ne moze biti odbaceno od strane onih koji to iskustvo nisu imali."
Kepler

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
a separacija da aspekt prolazi

Tj. separacija je kada se egzaktni aspekt vec desio.
Sve je jasno objasnjeno i za separacione i za aplikacione aspekte jedino ako ima nekih dodatnih pitanja ;)

Dodala bih jos samo to da je aplikacioni aspekt onaj u kojem brza planeta sustize sporiju da bi napravila egzaktan aspekt,dok je separacioni onaj,kada je brza planeta vec napravila aspekt s sporijom,i polako se udaljava.....Mesec je najbrzi.....a Pluton najsporiji.....za sada....

*

Van mreže antonia1974

• *
  • 87
  • 0
kako se gleda da li su ti trigoni ispravni ili sa pomacima?jel ima to tamo na karti?

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
kako se gleda da li su ti trigoni ispravni ili sa pomacima?jel ima to tamo na karti?
Pojasni.

*

Van mreže antonia1974

• *
  • 87
  • 0
mislim da li je trigon egzaktan,da li se to vidi na astroloskoj karti

*

Van mreže Šmišonja

Počasni član
  • 2 697
  • Zahvaljeno: 7 puta
  • 19
  • I don't follow footsteps I leave my own footprints
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
mislim da li je trigon egzaktan,da li se to vidi na astroloskoj karti

Da bi ustanovili da li je 120° aplikacioni, separacioni ~ pa i egzaktan ~ gledamo po brzini planeta koje su u "igri" ~ ako je na primer Sunce na 27° Blizanaca, a Uran na 28° Vage, to je aplikacioni 120° jer treba još 1° da se ostvari egzaktan 120° jer je Sunce brže od Urana i "ide mu u susret" po stepenu, a ako je pak Sunce na 28° Blizanaca, a Uran na 27° Vage, to je separacioni 120°, jer se egzaktni 120° već "odigrao".

Ono što je bitno je ~ separacija pokazuje ono što se desilo pre rodjenja osobe i na koji način će to da deluje na nju, dok aplikacije pokazuju kako će se osoba sama "snaći" sa uticajem tih planeta kako bude odrastala i sazrevala
  :)
Let me ask you something. If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient? If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous? If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?

Stranice: 1 2 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000