Pronadjena Atlantida

 • Odgovora: 0

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Ch

 • ******
 • 12 179
 • Zahvaljeno: 23 puta
 • 167
 • Pol: Muško
 • The start!
  • Facebook
  • Twitter
Pronadjena Atlantida
« poslato: 00:30:46, 21.Feb.2009. »
Pronađena Atlantida?
 

Program Google Ocean pronašao "mrežu ulica" na dnu mora.

"Mreža ulica" na dnu mora, na jednoj od mogućih lokacija legendarnog, davno nestalog ostrva Atlantida pronađena je nedavno pomoću najnovojeg Internet programa Google Ocean.

Savršeni pravougaonik, približne veličine Velsa, primećen je tokom pretraživanja ogromnih podvodnih prostranstava putem satelitskih snimaka koji su odnedavno dostupni na programu Google Earth namenjenog podmorju.

Mrežu linija koje se seku pod određenim uglovima, nalik planu ulica, uočio je na oko 1.000 kilometara od afričke severozapadne obale, nedaleko od Kanarskih ostrva, na dnu Atlantskog okeana, britanski aeronautički inženjer Berni Bamford.

Atlantida je ostrvo legendarne drevne kulture i o njegovom mestu postojanja i o tome da li je uopšte postojalo ne zna se ništa pouzdano. Prvi put Atlantidu je pomenuo grčki filozof Platon, koji saopštava da je ona bila razorena prirodnom katastrofom (verovatno strašnim zemljotresom ili velikom poplavom) oko 9000. pre n.e.

Čarls Orser, stručnjak za Atlantidu na univerzitetu države Njujork, smatra da je otkriće fascinantno i da zavređuje dalja istraživanja.

"To je jedna od najverovatnijih lokacija Atlantide kako ju je Platon opisao", kazao je on.

Google Ocean, program koji je lansiran početkom meseca, omogućava korisnicima da pretražuju podmorje, vide video snimke egzotičnih primeraka morske faune i flore, da saznaju pojedinosti o olupinama potonulih brodova, sami postavljaju svoje fotografije i vide materijale o raznim podvodnim ekspedicijama.

Legenda o Atlantidi je vekovima zaokupljala pažnju javnosti. Poslednjih godina navodni dokazi o nestaloj drevnoj civilizaciji pronađeni su nedaleko od obala Kipra i na jugu Španije.

Prema opisu koji je dao Platon, Atlantida je ostrvo "veće od Libije i Azije zajedno" koje se nalazi ispred Herkulovih stubova (Gibraltarski moreuz) i na kojem živi veoma bogata i napredna civilizacija.

(Tanjug/MONDO)


 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
0 Odgovora
637 Pregleda
Najnovije: 11:08:36, 24.Mar.2009.
Ch
0 Odgovora
779 Pregleda
Najnovije: 19:19:12, 19.Dec.2009.
Feniks
1 Odgovora
541 Pregleda
Najnovije: 22:46:39, 11.Okt.2015.
filozof