Anketa

Koliko puta nedeljno trenirate?

Tri puta nedeljno
Jednom nedeljno.
Tri do pet puta nedeljno.
Nijednom. Više volim da držim dijetu.

Imate savet za zdrav i uredan zivot? Podelite sa nama...

 • Odgovora: 42
Stranice: « 1 ... 3 4 5

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže pg crna gora

 • *******
  Moderator
 • 537
 • Zahvaljeno: 11 puta
 • 11
 • Pol: Žensko
Odg: Imate savet za zdrav i uredan zivot? Podelite sa nama...
« Odgovor #40 poslato: 21:22:27, 24.Mar.2018. »
Odlična tema :D. Slažem se da čovjek treba da bude fizički aktivan.  Nakon napornog dana preporučuje se da organizam odmori. Tjeram sebe prije 12 sati da zaspim. Da spavam do 8 sati( ne preko toga). Raspoloženje mi se popravilo. Poboljšala zdravlje.  Puna energije.  (perverzija) (perverzija) (perverzija) (perverzija)
 


*

Van mreže Dekstasijel

 • *
 • 6
 • 0
 • Pol: Muško
Odg: Imate savet za zdrav i uredan zivot? Podelite sa nama...
« Odgovor #41 poslato: 02:12:22, 28.Maj.2018. »
Vazan je san i sto manje nezdravih ugljenih hidrata! Naravno, fizicka aktivnost obavezno
 

*

Van mreže pg crna gora

 • *******
  Moderator
 • 537
 • Zahvaljeno: 11 puta
 • 11
 • Pol: Žensko
Odg: Imate savet za zdrav i uredan zivot? Podelite sa nama...
« Odgovor #42 poslato: 01:51:03, 24.Jun.2018. »
Vežbanjem protiv depresije

Istraživanja pokazuju da redovna fizička aktivnosti pomaže u prevenciji depresije muškaraca i žena svih starosnih grupa. Preko 80 studija potvrdilo je da se kod već depresivnih pacijenata posle četiri nedelje redovne fizičke aktivnosti depresija smanjila. Takođe, zabeleženo je veliko poboljšanje raspoloženja posle 17 nedelja vežbanja.

Vežbanjem protiv astme

Redovna fizička aktivnost koja se sprovodi pod stručnim nadzorom zaslužna je za smanjenje dnevne terapije dece obolele od astme, pokazalo je istraživanje sprovedeno u SAD. U studiji je učestvovalo nekoliko stotina dece obolele od lakšeg oblika astme. Tokom dvomesečnog sprovođenja redovne aerobne fizičke aktivnosti (naravno, pod lekarskom kontrolom) deci je zdravstveno stanje popravljeno do te mere da su im lekari opravdano smanjili dnevnu terapiju lekova.

Vežbanjem protiv raka dojke


Žene koje se redovno bave fizičkom aktivnošću mnogo manje su izložene riziku od dobijanja karcinoma dojke u odnosu na žene kojima fizička aktivnost nije sastavni deo života, pokazalo je istraživanje američkih naučnika. Individualno programirana fizička aktivnost koja se redovno sprovodi pod stručnim nadzorom umnogome može poboljšati opšte psihofizičko stanje i preventivno uticati na nastanak mnogih bolesti, pa tako i različitih oblika karcinoma.

Povećajte nivo energije

Svakodnevni umor, neraspoloženje i nizak nivo energije i koncentracije može se pobediti redovnom fizičkom aktivnošću, pokazalo je istraživanje sprovedeno u SAD. Grupa od 20.000 sredovečnih Amerikanki bila je godinu dana podvrgnuta individualno programiranim vežbama koje su sprovodile pod stručnim nadzorom četiri puta nedeljno. Po završetku ispitivanja ustanovljeno je da su zahvaljujući umerenoj fizičkoj aktivnosti nivo energije podigle za trećinu, a o umoru neobjašnjivog porekla nije bilo ni govora.

Sprečite bol u leđima

Najčešći uzroci bola u leđima su fizička neaktivnost, sedeći način života i genetske predispozicije. Redovna, umerena i individualno programirana fizička aktivnost ojačaće mišiće leđa koji štite kičmu od povreda i pomažu da telo držite uspravno. Vežbanjem ćete, osim bola u leđima, sprečiti i posledice koje on uzrokuje – nervozu, depresiju, neraspoloženje. Ipak, budite oprezni: bol u leđima nemojte rešavati samoinicijativnim vežbama, već se obratite doktoru za savet.

Podmladite kožu

Ishrana bogata mastima, konstantna izloženost stresu, preslaba ili preterana fizička aktivnost i dug boravak u zatvorenom prostoru veliki su neprijatelji zdravlja. Nezdrav način života pospešuje zadržavanje štetnih materija u organizmu, a to se najpre vidi na licu. Skupe kreme i plastična hirurgija kasnije teško ispravljaju tu grešku. Za prirodno zdravu, lepu, blistavu i zategnutu kožu bez bora dovoljno je tako malo: redovna, umerena i individualno programirana fizička aktivnost, pravilan način ishrane i pozitivan stav prema svemu što vas okružuje.

Pobedite loš holesterol

Pravilnom ishranom i zdravom fizičkom aktivnošću možemo uticati na smanjenje loših masti u organizmu, koje su uzrok mnogih bolesti. Neka istraživanja pokazala su da se pravilnim vežbanjem smanjuje LDL (loš holesterol), kao i da redovna i pravilno izvedena fizička aktivnost utiče na povećanje dobrog (HDL) holesterola.

Šetnja poboljšava memoriju

Ako želite da i u poznim godinama imate dobru memoriju, šetajte najmanje tri puta sedmično! Rezultati šestomesečne studije koja je obuhvatila muškarce i žene između 60. i 75. godine života, a koji su šetali tri puta sedmično po sat vremena, pokazali su da je njihova memorija bila za 25 odsto bolja u odnosu na njihove fizički neaktivne vršnjake.

Snizite krvni pritisak

Osobe koje se pet puta sedmično bave fizičkom aktivnoću imaju 30% manji rizik za dobijanje visokog krvnog pritiska i drugih kardiovaskularnih problema za razliku od onih koji ne vežbaju redovno. Zdrava fizička aktivnost i pravilna ishrana su sjajan lek za očuvanje dobrog krvnog pritiska, ali i smanjenje povišenog. Takođe, vežbanje doprinosi da organizam postane imun i na brojna druga kardiovaskularna oboljenja.


Izvor
Dobra tema. Slažem se da redovna fizička aktivnost pozitivno utiče na naš organizam.. treniram zumbu. Osećam se fenomenalno :)

ujutru vitamincici a tokom dana fitnes  :P
Rado koje vitaminčiće koristiš:) ?
« Najnovija izmena:: 16:34:56, 24.Jun.2018. Miloš Mi. »
 


Stranice: « 1 ... 3 4 5

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000

Related Topics

  Naslov teme / Započeo Odgovora Najnovije:
1 Odgovora
1352 Pregleda
Najnovije: 16:15:10, 21.Avg.2009.
Ch
3 Odgovora
11835 Pregleda
Najnovije: 14:16:06, 08.Sep.2009.
miss80
0 Odgovora
965 Pregleda
Najnovije: 20:24:52, 27.Okt.2013.
Ch