Google ~ novosti i informacije

• Odgovora: 43
Stranice: « 1 2 3 4 5 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • Zahvaljeno: 41 puta
  • 193
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
Odg: Google ~ novosti i informacije
« Odgovor #30 poslato: 21:08:47, 29.Apr.2014. »
Wi-Fi za gradove sa Google Fiber servisom

Google razmišlja o razvoju Wi-Fi mreža u gradovima koji su pokriveni njihovom Google Fiber servisom, a ovim planom je obuhvaćeno 34 grada koji su sledeći kandidati za primanje Google Fiber servisa u toku naredne godine. Detaljnije informacije nisu objavljene, ali Google navodi da će u narednom periodu biti doneta odluka o Wi-Fi planovima. Ukoliko sve bude išlo onako kako je planirano, do bi bio još jedan značajan korak kompanije Google ispred konkurencije koju čine tradicionalni provajder telekomunikacionih usluga. Za stanovnike obuhvaćenih gradova to znači pouzdaniji servis od strane dominantne internet kompanije.

Pcworld
Strah me čini jačim i boljim.

*

Van mreže Bojan-

• 1 824
  • 58
« Odgovor #31 poslato: 19:03:26, 14.Avg.2014. »
Gugl ulaže 300 miliona dolara u podmorsku kablovsku mrežu

Pod nazivom "Faster", kablovska mreža će imati početni kapacitet od 60 terabita u sekundi i povezivaće Los Anđeles, Portland, San Francisko, Oregon i Sijetl sa Čikurom i Šimom (Shima) u Japanu

VAŠINGTON - Američki veb pretraživač Gugl i pet azijskih telekomunikacionih kompanija sklopili su sporazum o ulaganju oko 300 miliona dolara u pravljenje i eksploataciju kablovske mreže preko Tihog okeana koja će povezivati SAD i Japan.

Pod nazivom "Faster", kablovska mreža će imati početni kapacitet od 60 terabita u sekundi i povezivaće Los Anđeles, Portland, San Francisko, Oregon i Sijetl sa Čikurom i Šimom (Shima) u Japanu, objavljeno je na veb sajtu dailygeeks.com.

NEC Korp, koji će biti snabdevač kablovske mreže, naveo je u saopštenju da izgradnja odmah počinje i da bi mreža mogla da bude operativna tokom drugog tromesečja 2016. godine.

Mreža bi mogla i da se priključuje na kablovske sisteme u blizini radi proširenja kapaciteta van Japana, na druge azijske zemlje.

Novosti

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #32 poslato: 11:40:59, 07.Nov.2014. »
Kupovina na Google Play prodavnici moguća i iz Srbije !!!

Kupovina aplikacija na Google Play prodavnici moguća je od sinoć i iz Srbije. Sve što vam je potrebno je Internet kartica iz bilo koje banke (npr. Intese) i kada je dobijete, podatke o njoj unesete u Google Play prodavnicu. Nakon toga, samo vas jedan klik deli od kupovine aplikacije/igrice koju želite.
Na žalost, vest nije toliko dobra ukoliko znamo da još uvek nemamo pristup svim delovima prodavnice (ostala je još muzika, filmovi i knjige i naravno uređaji (nexus)). Moram da pomenem i Android Srbija Google+ zajednicu gde možete da se učlanite u uključite u razgovore, a to je ujedno i mesto gde smo se svi zajedno radovali ovoj vesti.

*

Van mreže Bojan-

• 1 824
  • 58
« Odgovor #33 poslato: 17:41:59, 21.Dec.2014. »
Google najavio: Uskoro dugme za povlačenje mejla

Poslali ste nedovršeni mejl ili ste ga slučajno uputili pogrešnoj osobi? Najavili da šaljete nešto u prilogu, a zaboravili da prikačite dodatak? Stiže lek za to, a zove se "Unsend".

Tim Googleove aplikacije Inbox, koja bi uskoro trebalo da zameni popularnu uslugu Gmail, najavio je dodavanje nove dugo željene mogućnosti koja bi mogla da bude od velike koristi brojnim korisnicima.

Ako vam se ikada dogodila situacija u kojoj ste slučajno poslali nedovršeni mail, napisali "u prilogu šaljem" pa zaboravili da pošaljete ili mejl uputili na pogrešnu adresu, obradovaće vas najava da ćete uskoro moći da "otkažete" slanje mejla.

Pretpostavlja se da će opcija biti uvedena u sličnom obliku u kojem već postoji dodatak za Gmail. Instalacijom eksperimentalnog dodatka za Gmail s Gmail Labsa, trenutno je moguće otkazati slanje već poslatog mejla u roku od 30 sekundi od slanja.

http://www.b92.net/tehnopolis/.php

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #34 poslato: 20:04:34, 21.Dec.2014. »
30 sekundi...  zašto bar nisu stavili 2 minuta...

*

Van mreže Bojan-

• 1 824
  • 58
« Odgovor #35 poslato: 20:39:42, 21.Dec.2014. »
Hehe i ja se pitam...

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #36 poslato: 15:04:09, 22.Dec.2014. »
Google Fiber širenje odloženo
Google je ranije ove godine objavio da planira da proširi svoj Fiber servis na još 34 nova grada u devet oblasti, ali je ova kompanija za sada objavila da je odlučila da odloži ove planove. Kompanija je najavila da će ažurirane informacije biti dostupne naredne godine kao i unapređenje servisa pri čemu očekuje da će novi gradovi biti dodati čim se za to budu stekli uslovi. Oblasti u kojima će Fiber servis biti dostupan su Relejm,, Duram i Šarlot u Severnoj Karolini, Atlanta, San Antonio, Finiks, Solt Lejk Siti i Portland u Oregonu, odnosno San Hoze u Kaliforniji.

http://www.tweaktown.com/news/42147/google-fiber-expansion-34-new-cities-delayed/index.html

Nema vise para ni kod njih  (*p*)

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #37 poslato: 14:16:01, 03.Jan.2015. »
Google širi Google Fiber servise
Google želi da se proširi na teritoriji Indije koja je druga najveća zemlja na svetu pa je samim tim i postala sledeći kandidat za Google Fiber servise. Google planira da obezbedi Fiber Broadband servise kao deo njihovog Digital India programa. Zajedno sa impresivnim propusnim opsegom, 100 puta većim u odnosu na standardne konekcije, Google nudi neograničeni upload i download kao i 1TB besplatnog cloud skladišnog kapaciteta. Nedostatak infrastrukture će biti veliki izazov, ali Google je već odradio značajne eksperimente sa balonima i dronovima na solarni pogon, pa sigurno neće imati problema ni na ovoj teritoriji.

http://www.tweaktown.com/news/42319/google-expand-fiber-services-india/index.html

*

Van mreže Miloš Mi.

Marketing menadzer
  • 5 210
  • 193
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
« Odgovor #38 poslato: 12:15:12, 23.Apr.2015. »
Google i zvanično postao bežični operater

Glasine koje su se pojavljivale u poslednje vreme ispostavile su se kao tačne. Google je danas i zvanično postao operater u SAD, pokretanjem novog servisa nazvanog Project Fi. Iako će ponuditi mobilne usluge, Google neće izgraditi sopstvenu mrežu za ove namene već će delovati kao MVNO (Mobile Virtual Network Operator) koristeći infrastrukturu Sprint i T-Mobile operatera. Za sada je Google omogućio samo Motorola Nexus 6 telefonu da koristi Project Fi, a svima koji imaju ovaj uređaj Google će poslati SIM kartice. Oni koji nemaju telefon mogu da ga kupe preko Project Fi sa ugovornom obavezom na 24 meseca.

Project Fi omogućava pozivanje i slanje tekstualnih poruka putem bežične mreže kada ste povezani na takvu mrežu. Google-ov servis je samo jedan plan i nema dugoročnih uslova ugovora. Plaća se 20 dolara za "The Fi Basics" servis i onda dodajete konkretan mobilni protok naknadno povrh toga. The Fi Basics servis se sastoji od neograničenih lokalnih poziva i tekstualnih poruka, kao i neograničenih internacionalnih poruka, dok podaci koštaju 10 dolara po jednom gigabajtu.

Izvor

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #39 poslato: 23:33:10, 06.Jul.2015. »
Google favorizuje svoje servise u pretrazi
Google-ova strategija koja se odnosi na favorizovanje sopstvenih servisa i usluga u okviru rezultata pretraživanja ne samo da je štetna za konkurentske kompanije, već je štetna i za korisnike, pokazali su rezultati nedavno sprovedenog istraživanja. Rezultati pokazuju da postoji 45 odsto veća verovatnoća da će korisnici kliknuti na rezultate pretraživanja organički generisanim od strane Google-ovog engine-a za pretraživanje, nego na rezultate u okviru kojih Google favorizuje sopstvene usluge i servise, kao što je to trenutno slučaj. Na čelu istraživanja bio je Tim Wu, profesor u Columbia Law School i Michael Luca, profesor Harvard Business School.

http://www.pcworld.com/article/2941732/google-harms-consumers-by-favoring-its-own-services-study-finds.html#tk.rss_all

Stranice: « 1 2 3 4 5 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000