IV (cetvrta) kuca - cetvrto polje

• Odgovora: 43
Stranice: 1 2 3 ... 5 »

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

*

Van mreže Dorijana

• **
  • 533
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
  • Pol: Žensko
IV (cetvrta) kuca - cetvrto polje
« poslato: 21:30:53, 16.Apr.2009. »
Cetvrta kuca ugaona
Prirodni znak: Rak
Prirodni vladalac: Mesec
Kuca zavrsetka
Kljucna rec: Bezbednost

Cetvrta kuca pokazuje vas dom i vase roditelje, porodicu iz koje poticete ( vase korene ) i dom koji cete sami stvoriti. Ona obuhvata vase nasledje, pretke, vase psiholoske korene i vas privatni zivot. Ova kuca ukazuje na imovinu u smislu nekretnina, i na sve ono sto je privatno. To je kuca zavrsetka, zavrsnih godina zivota, zavrsetka svih stvari, posmrtne slave i mesta na kom cete biti sahranjeni. Ona ukazuje na onog roditelja koji je na vas u detinjstvu vise uticao, na vase subjektivno ja i na temelje na kojima gradite svoj karakter

Četvrta kuća nam govori o domu, boravištu, domaćinstvu, porodici, genetici, prošlosti, domovini, kopnu, zemljišnim posedima, zaostavštinama, imanju. Pored toga ukazuje nam na uživanja, zadovoljstva, udobnosti, radosti, sreću, lagodnost, dokolicu, ljubaznost, srodstva, odnose, rad, prijateljstva, emocije, način ophodjenja, druželjubivost. Ukazuje nam na podzemna bogatstva, kanale, jame, proizvode zemlje, žetve, prevozna sredstva, članstva. Ukazuje nam nam na majku, bolesti stomaka, ishrane, oči, reproduktivne sposobnosti, laktove... Ovo je kuća opšte sreće, mentalnog komfora i duševnog mira. Ona se odnosi na unutrašnji aspekt svesti, emocije, verovanja, intimu i kvalitete srca. Sve ono što volimo i nosimo u srcu, možemo videti u ovoj kući. Ona se takođe odnosi na naše poreklo, okolnosti početka i kraja života, korene, tradiciju, pretke, i sva drevna, stara i tradicionalna znanja.
Sa aspekta znanja, ona upravlja formalnim obrazovanjem. Ipak sve ostalo što se tiče obrazovanja, posmatracete iz 9. kuće koja se posebno odnosi na univerzitetsko obrazovanje.
S obzirom da je ova kuća pokazuje okolnosti početka života, iz nje vidimo i majku, rođake, a posredno i prijatelje, odnosno, sve one sa kojima smo u vezi i koji nam pružaju komfor.

S obzirom da je primarna ideja koja leži u ovoj kući ideja komfora, iz nje posmatramo i nepokretnu imovinu, kuću, arhitekturu, dom, porodično okruženje (ali ne iz aspekta 2. kuce), vozila, zemlju, vodene površine, šume, ekologiju i prirodne resurse.
Ovo je i okultna kuća jer predstavlja religioznu svest, ispravnost i posvećenost na duhovnom putu, i posredno vraćanje u same korene svog najunutarnjijeg bića.

izvor sa neta

Moj natal Oprez - aktivira se nakon 30-e poruke

*

Van mreže lilka

Počasni član
  • 1 314
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 4
Odg: IV (cetvrta) kuca - cetvrto polje
« Odgovor #1 poslato: 02:49:02, 25.Avg.2009. »
Vladar četvrtog u prvom polju horoskopa
nam govori da je jedan od roditelja imao veliki uticaj na osobu, najverovatnije je u pitanju bila majka. Obično je ova osoba vezana za dom i porodicu, a postoji i mogućnost bogatog nasledstva, kao i dobitci kroz zemlju ili preko roditelja. Ukoliko je vladar afliktovan ukazuje na neprilke koje osobu mogu zadesiti u zemlji u kojoj je rodjena, kao i o neskladu koji vlada u domu u kom živi.
Vladar četvrtog u drugom polju horoskopa
ukazuje na finansijsku podršku jednog od roditelja, novac koji dolazi od trgovine nekretninama, ili antikvitetima, a često govori i o preosperitetu u mestu u kom je osoba rodjena. Osoba može očekivati i uspeh radom u držvanim institucijama. U slučaju aflikacije vladara gubitci dolaze preko doma u kom osoba živi, kao i u mestu odakle potiće.
Vladar četvrtog u trećem polju horoskopa
sa obzirom da je treće polje zaduženo za komunikaciju i razmišljanje, ovakva pozicija ukazaće nam na dobre odnose sa ukućanima, kao i to da su osobi misli okrenute skoro uvek ka kući, porodici i poslovima koji su vezani za domaćinstvo. Ovako položen vladar četvrtog polja u horoskpu može ukazati i na mogućnost da osobu u detinjstvu odgaji umesto roditelja neko od rodbine, ali može ukazati i na to da neko od rodjaka može živeti sa osobom u istoj kući.
Vladar četvrtog u četvrtom polju horoskopa,
ukazuje na dobar porodični život, kao i na vezanost osobe za dom i domovinu. Osoba može očekivati veliki uspeh i prosperitet u mestu u kom se rodila, i najverovatnije će posedovati sopstvenu nekretninu. U aflikaciji vladar donosi probleme sa domom u kom se živi i osoba verovatno neće nikad imati svoj krov nad glavom.
Vladar četvrtog u petom polju horoskopa
osoba budućeg partnera može upoznati u sopstvenoj kući ili nekoj zatvorebnoj prostoriji. Ljubaav i romantika čine sastavni deo privatnog života. Mmoguće su tajne ljubavne veze , ali i raznbe prepreke da bi se ozbiljna veza i ostvarila. Nije baš najbolja pozicija za decu, jer deca mogu imati psiholoških problema ili biti preosetljiva.
Vladar četvrtog u šestom polju horoskopa
najčešće daje radno mesto koje je vezano za dom u kome se živi ili rad po kućama. Može ukazati i na gradnju sopstvene kuće. Obično ukazuje na bolest jednog od roditelja. U aflikaciji govori o potčinjenom položaju i teškom radnom mestu, kao i o stalnim kvarovima u domu u kom osoba živi.
Vladar četvrtog u sedmom polju horoskopa
obično govori o partneru koji poseduje svoju kuću, a u većini slučajeva ta partnerova kuća će biti dom u kome se živi. Porodica ima velikog uticaja na uspešnost braka. Osoba može tražit partnera po uzoru na jednog od roditelja.
Vladar četvrtog u osmom polju horoskopa
govori o nasledstvu, ali može ukazivati i na životnu opasnost jednom od roditelja. može ukazivati na kraći život, kao i manjak emocija. Kuća može biti uništena u ratu ili usled neke prirodne nepogode.
Vladar četvrtog u devetom polju horoskopa
ovakva pozicija gotovo uvek će govoriti o odlasku osobe u inostranstvo na dužu period. Pored toga osoba se u inostranstvu može uspešno snaći i izgraditi sopstveni dom. Jedan od roditelja može imati strano poreklo, a kada planete i aspekti ukažu na tu mogućnost, jedan od roditelja može živeti i raditi u inostranstvu. Takodje roditelji mogu biti visoko obrazovani.
Vladar četvrtog u desetom polju horoskopa
u najvećem broju slučajeva govori o radu u državnim institucijama, a može ukazivati i na privatni biznis. Jedan od roditelja je veoma uspešan u poslu koji obavlja i vrlo često se dešava da osobe sa ovakvom postavkom naslede posao ili biznis od oca. Osobi je porodica veoma bitna, kao i koreni i poreklo.
Vladar četvrtog u jedanaestom polju horoskopa
osoba je vedra, otvorena i veoma ceni slobodu. Sve želje i plodovi rada mogu doći u poznim godinama i može se očekivati dobra penzija, naročito ukoliko je osoba radila u nekoj od državnih institucija. Može govoriti o kući na periferiji grada.
Vladar četvrtog u dvanestom polju horoskopa
može ukazati na gubitak imovine usled prevare, usamljenički život, pa čak i odlazak u necivilizovane kraje kako bi se pronašao duševni mir. Ukazuje na bolest jednog od roditelja, ali i na opasnost koja osobi preti od vode. Nepovoljno za privatan biznis.
Izvor

*

Van mreže Feniks

• 983
  • Zahvaljeno: 1 puta
  • 1
« Odgovor #2 poslato: 00:53:26, 13.Okt.2009. »
Vladar četvrtog u sedmom polju horoskopa
obično govori o partneru koji poseduje svoju kuću, a u većini slučajeva ta partnerova kuća će biti dom u kome se živi. Porodica ima velikog uticaja na uspešnost braka. Osoba može tražit partnera po uzoru na jednog od roditelja.

Hm. ???Vladar IV(Mesec) u sedmoj(Skorpiji).. pocinjem da sumnjam u sopstvenu natalnu kartu. :-\

*

Van mreže mica88

• **
  • 252
  • 0
« Odgovor #3 poslato: 19:16:42, 18.Nov.2009. »
Vladar četvrtog u prvom polju horoskopa
nam govori da je jedan od roditelja imao veliki uticaj na osobu, najverovatnije je u pitanju bila majka. Obično je ova osoba vezana za dom i porodicu, a postoji i mogućnost bogatog nasledstva, kao i dobitci kroz zemlju ili preko roditelja.

U ovome sam se bas pronasla.Uglavnom vezanost za oba roditelja,ali otac mi je autoritet.

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #4 poslato: 00:06:41, 08.Feb.2010. »
Vladar četvrtog u dvanestom polju horoskopa
može ukazati na gubitak imovine usled prevare, usamljenički život, pa čak i odlazak u necivilizovane kraje kako bi se pronašao duševni mir. Ukazuje na bolest jednog od roditelja, ali i na opasnost koja osobi preti od vode. Nepovoljno za privatan biznis.

(*o*)

*

Van mreže posejdon

• *
  • 81
  • 0
« Odgovor #5 poslato: 12:39:10, 08.Feb.2010. »
vladar cetvrte u 1.-om polju je sucaj kod mene,zaista,otac je mnogo uticao na mene,jer sam zensko a cetvrta kuca je u tom slucaju otac,ocev dom,meni je mesec u vagi u 4.-oj a njemu je mesec u biku u znaku svoje egzaltacije,zato je i kod mene izrazen,ima i pluton izrazen na asc. i saturn u sedistu u jarcu,to je opis moje 4.-e,za njega je taj mesec hedonizam,ja ga koristim u druge svrhe :)

*

Van mreže edindino

• *
  • 4
  • 0
  • Pol: Muško
« Odgovor #6 poslato: 15:29:42, 21.Feb.2010. »
Kako da izracunam?
Ribe/Lav

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #7 poslato: 15:43:50, 21.Feb.2010. »
Kako da izracunam?
Dobio si privatnu poruku o tome kako da izradiš svoj horoskop.

*

Van mreže edindino

• *
  • 4
  • 0
« Odgovor #8 poslato: 20:06:46, 21.Feb.2010. »
OK, znam da uradim ja natalnu kartu, nego ne umem da procitam ovo 'Vladar kuce u kom polju'. Naime, meni je IV kuca u skorpiji...
Ribe/Lav

*

Van mreže Ch

• 12 178
  • Zahvaljeno: 28 puta
  • 167
  • The start!
    • Facebook
    • Twitter
« Odgovor #9 poslato: 22:27:49, 21.Feb.2010. »
Ako je cetvrta kuca u Skorpiji onda gledas gde su vladari Skorpije otisli.
P.S. Kuce = polje

Stranice: 1 2 3 ... 5 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000