Grupe sekreta

 • Odgovora: 3
*

Van mreže miss80

 • *****
  Počasni član
 • 5 006
 • 1
 • Pol: Žensko
Grupe sekreta
« poslato: 22:36:08, 26.Mar.2010. »
Proizvodnja vaginalnog sekreta varira od zene do zene, kao i od trenutka u toku ciklusa, pa i unutar jednog dana. Takodje, pojacana proizvodnja sekreta nastaje u toku seksualnih aktivnosti.
Postoji sest grupa sekreta od kojih se prve dve smatraju normalnim a preostale 4 patoloskim.

Prva i druga grupa vaginalnog sekreta predstavljaju normalan nalaz,normalnu fiziološku vaginalnu floru,koju čine ćelije vaginalnog epitela i Dederlajnovi bacili.
Treća grupa vaginalnog sekreta  bi uslovno rečeno bila normalan nalaz za seksualno aktivne žene,kada pored elemenata koji su prisutni kod druge grupe,možemo naći i leukocite i  po neku bakteriju.Međutim , ako su leukociti i bakterije prisutni u velikom broju , ili imamo znake bakterijske vaginoze, apostoje i određeni simptomi u vidu peckanja ili svraba , potrebno je lečenje.Preporučuje se  lokalna terapija vaginalnim tabletama širokog spektra ili metronidazol (Mac-miror ,Neo-penotran,Orvagil vag) Ukoliko nakon  date terapije nema znakova poboljšanja odnosno izlečenja , preporuka je uraditi ciljano vaginalni bris sa antibiogramom ,i  na osnovu njega lečiti. Kod upornih infekcija,gde se obično radi o Ešerihiji koli ili nekoj drugoj crevnoj bakteriji,preporuka je ispitivanje partnera,u smislu brisa glansa,uretre, spermokulture.Crevne bakterije kao i bakterije iz grupe Streprokoka  danas su uzročnici steriliteta odnosno prevremenih porođaja,pa se savetuje trudnicama i onima koji planiraju trudnoću da rade ove bakteriološke briseve.
Četrvrta grupa vaginalnog sekreta podrazumeva infekciju Najserijom gonoreje,ili kako ga još zovu triper ili kapavac.Najčešće se prenosi seksualnim putem,i uvek se leče oba partnera.Terapija podrazumeva primenu antibiotika:Dovicin 2x100 mg(7 dana) ili Eritromicin 4x500mg(7 dana).
Peta grupa vaginalnog sekreta  označava infekciju protozoom Trihomonas vaginalis .Prenosi se seksualnim putem,preko predmeta,kupanjem u bazenima,češća je kod žena.Leče se oba partnera oralno metronidazolom,Orvagil 3x250mgtokom 7 dana,ili kratkim tretmanom Atrikan  2x1 tokom 4 dana,a kod žena preporučuju se vaginale tablete sa metronidazolom,Neo-penotran ili Orvagil.
Šesta grupa vaginalnog sekreta je infekcija Candidom albicans,tj. gljivice.
Žene  će  na 10% svojih partnera preneti infekciju,a partneri na 80% svojih partnerki.Kod muškaraca je simptomatologija mnogo oskudnija,a kod žena  ova gljivica postoji i kao saprofit koji u određenim stanjima ,posebno kod  hroničnih bolesti i pada imuniteta ,postaje patogena i pravi smetnje.Kod poremećaja vaginalne flore može biti uporna.Terapija podrazumeva lokalnu terapiju antimikotičkim vaginalnim tabletama,Kanesten,Mac-miror,Neo-penotran,Mycoryl,kao i oralnu  terapiju Diflukanom.Često su gljivice pojavljuju kod primene antibiotika koji remete vaginalnu floru,zbog čega se preporučuje uzimanje antimikotične terapije preventivno u toku antibiotske terapije,kao i primena prebiotika kao što su Lactogyn i Lactovag.

Izvor>Ringeraja.rs
 


*

Van mreže crvena

 • *****
  Počasni član
 • 3 284
 • 7
 • Pol: Žensko
Odg: Grupe sekreta
« Odgovor #1 poslato: 12:28:20, 27.Mar.2010. »
Šesta grupa označava infekciju gljivicama. Ta grupa se u praksi najčešće javlja. Gljivice se javljaju uvek kada se promeni kiselost vagine (Ph faktor). Promena kiselosti vagine nastaje usled uzimanja antibiotika, a može čak i usled stresa. Ova grupa nije vezana za polni odnos kao ostale grupe. Teško se leči jer ima sklonost da se vraća. Lečenje je dugotrajno i sastoji se u tome da se prvo unište gljivice a zatim uspostavi normalan Ph faktor vagine.
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...
 


*

Van mreže miss80

 • *****
  Počasni član
 • 5 006
 • 1
 • Pol: Žensko
Odg: Grupe sekreta
« Odgovor #2 poslato: 22:18:39, 27.Mar.2010. »
Jeste sesta grupa najcesca u praksi.Bitno je da se ide redovno kod ginekologa i da on i iskljucivo on odredi terapiju.
 

*

Van mreže blackgirl

 • **
 • 185
 • 1
 • Pol: Žensko
Odg: Grupe sekreta
« Odgovor #3 poslato: 13:27:04, 21.Apr.2010. »
Prenosivost sexualnim putem je najcesca jer je to nacin da se dodje u dodir sa bakterijom, gljivicom... Medjutim, vagina nije sterilna ali je njena flora u balansu. Medjutim, svaka proemna u organizmu, svaki pad imuniteta, virus koji imamo, dovodi do disbalanasa vaginalne flore. Uzimanje antibiotika je jedan od cestih razloga za pojačan sekret i sve sto to nosi za sobom. Zato je, pored redovne posete ginekologu, bitno da obratimo pažnju na period kada smo bolesni, kada nam je imunitet oslabljen, kada uzimamo antibiotike i da preveniramo pojavu ginekoloskih prblema. To se moze postici redovnom upotrebom vaginaleta, ne svakodnevnom vec u periodu kada smo bolesni, kada uzimamo antibiotike, kada imamo odnos bez zastite pa i onda kada nam je partner bolestan (ne samo da ima polnu bolest vec uopste akda ima neki virus, prehladu i sl jer i kod nejga dolazi do pada imuniteta i mogućeg bujanja bakterija i ostalih problema).
Nedavno sam cula za vaginalete na bazi Joda (za neke manje upale), nisam ih nikada koristila ali sam uvek za varijantu da probam prirodni lek kao sto je Jod pa ako ne pomaze onda idemo na hemiju, kao sto je Neo-Penotran.
Zasto uvek istu pesmu sviras kad mozes da biras
 

 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000