Sladoled koji se ne topi

  • Odgovora: 0
*

Van mreže Miloš Mi.

  • *******
    Marketing menadzer
  • 4 671
  • Zahvaljeno: 9 puta
  • 147
  • Pol: Muško
  • Nije bitna masa nego izdržljivost :P
    • Facebook
    • Twitter
    • Google+
Sladoled koji se ne topi
« poslato: 22:58:20, 01.Sep.2015. »
Letnja muka s rukama lepljivim od istopljenog sadoleda koji curi niz kornet, mogla bi da postane prošlost jer britanski istraživači kažu da su otkrili sastojak od kojeg će se sladoled topiti sporo.

Protein čija je oznaka "BslA", a prirodno ga ima u nekim namirnicama, pomaže da se sastojci sladoleda dobro pomešaju i da bude otporniji na topljenje.

"Taj protein povezuje vazduh, mast i vodu, te to čini i u sladoledu, stvarajući super glatku konzistenciju", objavio je Univerzitet u Edinburgu.

Taj sastojak koji su usavršili istraživači škotskih univerziteta u Edinburgu i Dendiju, može biti dostupan u roku od tri do pet godina.

On može da pomogne i da sladoled kada je čvrsto zamrznut, ipak bude kremast i gladak, bez zrnastih kristala leda.

Uz to, zahvaljujući tom proteinu, sladoled može imati manje kalorija i zasićenih masti, a sačuvati kvalitet, ukazuje istraživanje.
Strah me čini jačim i boljim.
 





 

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.


Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000