Opadanje kose - Alopecia

• Odgovora: 34
Stranice: « 1 2 3 4 »

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

*

Van mreže mia

• **
  • 456
  • 0
  • Pol: Žensko
  • ko sebe izgubi,nije dostojan spasenja
Odg: Opadanje kose - Alopecia
« Odgovor #10 poslato: 01:27:58, 05.Dec.2009. »
probajte sa Pantenol rastvorom,utrljavajte u koren kose par sati pred pranje,a možete ga pomešati sa šamponom prilikom pranja...primetićete vrlo brzo da vam kosa manje opada,a nije skup,oko 130 din

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #11 poslato: 17:25:08, 05.Dec.2009. »
Probala sam i to.. Kombinacja Pantenol rastvora, AD kapi na bazi vode i voda, ali ne secam se u kom odnosu.. Ne vredi..
Jedino jos nisam probala varijantu kada se u Neki decji sampon stavljaju isto Pantenol, Ad kapi i ampule OHB12.
...Ako zelis da ti se ostvare snovi, ne smes dugo spavati...

*

Van mreže miss80

Počasni član
  • 5 001
  • 3
« Odgovor #12 poslato: 22:44:22, 05.Dec.2009. »
Probala sam i to.. Kombinacja Pantenol rastvora, AD kapi na bazi vode i voda, ali ne secam se u kom odnosu.. Ne vredi..
Jedino jos nisam probala varijantu kada se u Neki decji sampon stavljaju isto Pantenol, Ad kapi i ampule OHB12.

To ti nece pomoci.Postoji 2% rastvor Minoksidil,vec pomenut,ali ga mora prepisati dermatolog,sa njim se treba prvo konsultovati.

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #13 poslato: 23:31:52, 05.Dec.2009. »
A to je isto na foru da se utrljava u teme? Mada ja sam se snasla pa sam nabavila pumpicu i prskala teme..;)

*

Van mreže elenica

Počasni član
  • 4 065
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 53
« Odgovor #14 poslato: 20:58:37, 11.Dec.2009. »
ja takodje imam problem sa opadanjem kose da vise neznam sta da radim... gde god krenem kroz kucu svuda ima kose to mi jako smeta. do sada nisam nasla nista sta mi moze pomoci ako neko zna ili je probao nesto neka javi jer je ovo neizdrzljivo... hvala unapred...

mozda moze da pomogne ricinusovo ulje koje se utrlja u teme glave i ostavi da odstoji 2h a zatim se ispere samponom i vodom kosa....kazu da je cickovo ulje dobro protiv opadanja kose, ima sigurno i sampona protiv opadanja kose u apotekama....nisam probavala ove metode ali mozda pomognu

« Odgovor #15 poslato: 19:19:07, 18.Dec.2009. »
Ima odlicna kombinacija tablete i sampon protiv opadanja kose Fitoval, kombinacija traje dva mjeseca i stvarno je ucinkovito (isprobano :))

*

Van mreže crvena

Počasni član
  • 3 277
  • 7
« Odgovor #16 poslato: 19:01:40, 19.Dec.2009. »
Ma ne treba ni sve redom isprobavati, to moze dodatno ostetiti kosu..  

Meni je doktor preporucio Pantogar kapsule.. Skuplje su, ali kaze najbolje za taj problem.. U pakovanju ima 90 tableta, za mesec dana. Javljam rezultate, za par nedelja...
« Najnovija izmena:: 23:08:58, 30.Jan.2010. crvena »

*

Van mreže Kristijan

• **
  • 182
  • 2
  • Pol: Muško
« Odgovor #17 poslato: 19:42:42, 17.Jan.2011. »
Poydrav svima sa problemom opadanja kose,

Preneću vam iskustva koja smo moja supruga i ja imali u lečenju našeg sina od ALOPECIE AREATE i nadam se pomoći nekome, jer su i meni drugi pomogli.
Kao i uvek, svi mi prvo krećemo kod doktora, ALI KASNO SAZNAMO DA, KADA BI MEDICINA IMALA NEŠTO PROTIV OPADANJA KOSE NE BI BILO ĆELAVIH DOKTORA!

Elem počeli smo od Klinike u Džordža Vašingtona i tu proveli oko godinu dana (bez ikakvih rezultata) a bolest se pogoršava u medjuvremenu, tj, pečati bez kose se šire. Posle toga odlazimo na VMA, gde su uvaženi profesori fakulteta  od našeg sina bukvalno pravili pokusnog kunića skoro 2 godine, opet bez ikakvih rezultata. Alopecia se širila i prešla na obrve i trepavice gde je bilo toliko dlaka da su bukvalno mogle da se prebroje.
Posle toga krećemo sa svim prirodnim lekovima za koje smo čuli, homeopatiju, akupunkturu, nažalost bez uspeha a naše dete ostaje bez i jedne dlake na glavi.
Da vam ne pričam o psihičkom stanju našeg sina i cele porodice, to samo znaju oni koji su je imali.

Otišao sam na službeni put u Ljubljanu gde sam se usput sreo sa školskim drugom iz gimnazije koji se za vreme rata preselio tamo. Reč po reč i ja počnem da pričam o problemu moga sina, gde me on odmah ostavi bez daha pitajući me da li sam koristio MLADMIL, odgovorim da nisam ni čuo a kamoli probao. Ispostavilo se da je njegova supruga kao devojka, imala alopeciu areatu i da su je izlečili Mladmil preparatom. Nisam mogao da verujem svojim ušima kada mi je ona pričala sa kakvim su je uspehom potpuno izlečili . Dali su mi tel. broj Mladmila u Gornjem Milanovcu. Pozvao sam ih, dali su mi neke osnovne informacije i uputili na g-dju Goranku koja to radi u Beogradu.
Zakazali smo pregled i otišli. G'dja Goranka je bila veoma ljubazna posvetila nam je mislim više od dva sata, dobili smo komplet za 3 meseca i nakon toga je trebalo da dodjemo na kontrolu. Našoj sreći nije bilo kraja kada smo negde oko 60 dana videli kako našem sinu počinje da raste kosa !!! Lečenje je trajalo dugo, oko 2.5 godine, obzirom da to više nije bila obična alopecia areata već totalna bez ijedne dlake na čitavom telu, ali, mi smo mnogo više vremena proveli pre toga u bezuspešnim pokušajima. Naš sin je sada fakultetlija sa predivnom kosom.
Supruga, koja je veoma emotivna, pod stresom zbog problema našeg deteta, takodje je počela da gubi kosu u to vreme,
 ne u vidu alopecie areate, već joj je opadala i proredjivala se veoma brzo. I ona je koristila Mladmil, zaustavila opadanje i vratila izgubljenu kosu.

Mislim da ne postoje reči hvale koje bih uputio Mladmilu, i sve što ja mogu da uradim to je da ga preporučim onima koji imaju problem. Napominjem da su Mladmil preparati isključivo biljni i nemaju nikakve kontraindikacije.
Ne znam da li je dozvoljeno ovde pisati broj telefona, ali najbolje je da ukucate Mladmil u google i naći ćete njihov sajt sa svim telefonima.

Lep pozdrav svima, i nemojte gubiti vreme, što pre krenete rezultati će biti brži.

Kristijan
In the beginning there was nothing but ROCK
Then somebody invented the wheel AND things just began to ROLL

*

Van mreže narcisa zec

Počasni član
  • 4 384
  • 34
« Odgovor #18 poslato: 22:43:39, 21.Mar.2012. »
Razlog otpadanja kose još nije u potpunosti jasan, ali ljekarise slažu da postoji više uzročnika, kao što su:
- stres
- anemija
- genetika
- bolesti štitnjače
- hormonski poremećaji
- menopauza
- gljivice
Kod žena su najčešći „krivci“ stres, anemija i menopauza. Mlade majke često se susreću sa opadanjem kose nakon porodjaja.     
Smatra se, da su kod muškaraca za gubitak kose krivi geni i hormoni.
Gubitak kose takođe može biti uzrokovan gljivicama, koje se mogu pojaviti na vlasištu. Kosa može otpadati zbog hemoterapije i nekih drugih ljekova.

Prirodni recepti za liječenje alopecije

Kopriva
Sigurno ste čuli o djelotvornom učinku koprive na kosu. Tretman sa koprivom je najbolje, što možete učiniti za svoju kosu i vlasište:
Dvije pune šake svježe ili suhe koprive stavite u lonac sa 5 litara vode. Zakuhajte, isključite vatru i ostavite na 10-15 minuta. Procijedite, ohladite i operite s tim kosu.
Perite kosu sa koprivom svaki dan. Rezultati su vidljivi nakon par tjedana.

Eterična ulja
Provedena je dvostruka slijepa znanstvena studija, u kojoj je jedna grupa koristila mješavinu eteričnih ulja (majčina dušica, ružmarin, lavanda i cedar, baza: biljno ulje jojoba i sjemenke grejpa), dok druga – običnu vodu. U prvoj grupi alopecija je izliječena kod 44% pacijenata.
Primjena: masirajte vlasište sa ovom mješavinom jedan put dnevno.

Med i cimet
Napravite smjesu od meda, toplog maslinovog ulja i 1 žličice cimeta. Nanesite na kosu i ostavite 15 minuta, nakon čega operite kosu. Ovo je efikasan domaći recept protiv ispadanja kose.

Sok crvenog luka
U dvostrukoj slijepoj studiji grupa, koja je koristila sok crvenog luka, imala je čak 87% izlječenja od alopecije.
Primjena: sok luka utrljati u vlasište 2 puta dnevno, rezultat se vidi nakon 4-6 tjedana.

Kombucha gljiva
Čaj od kombuche je vrlo ljekovit, a djeluje i protiv ispadanja kose.  Sastojci: kultura Kombuche (kvasna gljivica)Priblizno 70-100g rafiniranog bijelog šecera na litru vode, 2 cajne zlicice crnog ili zelenog caja na litru vode.
Priprema čaja Ovdje

Velik je onaj čovjek koji nije izgubio srce djeteta

*

Van mreže bielenda

• 2 106
  • Zahvaljeno: 2 puta
  • 34
« Odgovor #19 poslato: 19:43:34, 03.Avg.2012. »
Opet je pocela da mi opada kosa, svake godine u ovo vrijeme, to valjda sezonski svakom, nista ne koristim, ima je dosta:-)

Stranice: « 1 2 3 4 »

Brzi odgovor Vam omogućava da pošaljete poruku bez učitavanja nove stranice.

Upozorenje: u ovoj temi nije pisano već više od 365 dana.
Ukoliko niste sigurni da želite da odgovorite, razmislite o pokretanju nove teme.

Maksimum znakova 20000; preostalih znakova: 20000